Маникюрът с метален ефект ще допълни студените и дръзки визии, а седефеният блясък ще допълни меките и нежни. Споделяне на идеи за дизайн на ноктите, които можете да създадете с перлен лак

Съдържание:

 • Тенденции в перления маникюр 2023
 • Перлен маникюр на къси нокти
 • Перлен маникюр на дълги нокти
 • Как да си направим перлен маникюр: инструкции
 • Маникюр с перлен дизайн

Ако искате да добавите блясък към маникюра си, не е нужно да прибягвате до блясък веднага. Остава актуален, но има и други начини за постигане на излъчване – не само ослепително, дискотечно, но и дискретно, деликатно. Тези, които вече са уморени от големи пайети, трябва да обърнат внимание на лакове с ефект на седеф. В материала - повече за това как да ги използвате в маникюра.

Тенденции в перления маникюр 2023

Маникюрът с "перлено" покритие не може да се нарече ръбест, но определено не трябва да го пренебрегвате. Много марки козметика, както и маникюристи и блогъри за красота, сериозно се замислят да върнат предишния блясък на седефа върху ноктите през новия сезон.

Перленият маникюр през 2023 г. запазва позицията си на един от най-подходящите варианти за украса на ноктите на булката. Тези, които не искат да правят типично яке и го смятат за банално решение, може да харесат деликатно и скромно покритие от седеф - печелившо решение за шикозен сватбен маникюр.Правят се обаче и опити за разширяване на границите на приложение на такъв лак.

 • И така, на шоуто на Kate Spade в Ню Йорк, моделите бяха с перлен маникюр в буквалния смисъл на думата - розово покритие с минималистичен дизайн на райета допълваше последния щрих под формата на малък перлен стикер.
 • При подготовката за шоуто на Оскар де ла Рента и Ребека Минкоф подходът беше различен, не толкова буквален: върху ноктите беше нанесен лак с перлен ефект, а във втория случай той беше комбиниран с "крем" лак, без блестящи частици в състава.

Ако на модния подиум има само намеци, че перленият маникюр отново е на мода, то в мрежата има много повече доказателства: блогъри и гурута на красотата публикуват подходящи снимки доста често.

Перлен маникюр на къси нокти

Те са създадени един за друг.Получава се скромен и деликатен дизайн на ноктите в небрежен стил. В същото време, в случай на перлен лак в маникюра, трябва да бъдете по-внимателни от обикновено: всяко попадение върху кутикулата разваля впечатлението, тъй като петната от седеф са особено забележими и изглеждат „мръсни“ “ върху кожата. Идеално равномерният контур е единственият възможен вариант за покритие с перлен ефект.

 • Също така е необходимо да се вземе предвид факта, че такива лакове трудно се комбинират с нещо друго, по-добре е да се даде предпочитание на монохромно покритие. Ако използвате тези инструменти в дизайна, тогава е по-добре да ги комбинирате не с класически лакове с гланцово „завършек“, а с матови. Контрастът на текстурата изглежда наистина изразителен. Матът може да бъде ивици, нарисувани върху седефен фон, или например цветни блокове, които са в контакт един с друг.
 • Късите нокти са добро "платно" за перлен маникюр с омбре дизайн, имитиращ сако.Само да го изпълните с помощта на лакове едва ли е възможно. Ще ви трябва пудра за втриване - бели и бледорозови нюанси. Маникюристите ги комбинират така, че да изглежда като френски маникюр с мек преход от един цвят към друг. Резултатът не само изглежда красив, но и визуално разтяга ноктите. И пръстите изглеждат по-тънки и по-грациозни.

Перлен маникюр на дълги нокти

Дългите нокти са ярък и забележим детайл от външния вид. Ако ги нарисувате с перлен лак, той най-вероятно ще изглежда избелял, дори и да го нанесете на два слоя. И тук пудрата също ще бъде най-правилният избор - тя ще помогне да се постигне необходимата "плътност" на цвета, за да се подчертае правилно дължината и формата на ноктите.

Перлените нокти, ако дизайнът е създаден с помощта на техниката на триене, не изискват никакви добавки - покритието така или иначе ще привлече вниманието.Това важи особено за маникюра, в който се използват други нюанси вместо класическата "бяла перла" : шам-фъстък, синьо, люляк, корал.

 • Между другото, обърнете внимание на пудрата за втриване с ефект на черни перли. Тъмният цвят изглежда много благороден (това е лесно да се види, ако погледнете снимките на такъв маникюр, публикувани от блогъри за нокти и популярни майстори). Можете също така да украсите само част от ноктите с черно перлено покритие, а останалата част да украсите с по-светли нюанси; резултатът ще бъде не по-малко елегантен.

Как да си направим перлен маникюр: инструкции

Най-лесният вариант е да намерите правилния лак. Може да бъде Pearly White, Pure Pearlfection silver, Trophy Wife наситено тъмнозелено (въпреки яркостта, има и перлен „финиш“) от Essie.

Лак за нокти, Перлено бяло, Essie

Или например крем 66 Melted Gold или розово с нотка на люляк 48 Pink Metal от колекцията лакове за нокти от NYX Professional Makeup.

Лак за нокти 48 Pink Metal, Професионален грим NYX

Но можете да отидете по по-сложния начин и да овладеете маникюра с помощта на триене. Първоначално процесът ще бъде труден, но резултатите от експеримента няма да оставят съмнение: този дизайн на ноктите привлича с яркост и изразителност. Важно е да знаете, че втриването се използва само при устойчив маникюр, който се създава с помощта на гел лакове. По-долу са инструкциите стъпка по стъпка, които ще ви помогнат да разберете нюансите.

1База

Обезмаслете ноктите си и ги нанесете със слой основа за гел лак. Изсушете го под UV лампа.

2Цвят на фона

В зависимост от това какъв цвят сте втрили, изберете цвета на гел лака, който ще служи като "подложка" за него. Благодарение на триенето, перленото покритие ще придобие желаната плътност. Нанесете цвят на два слоя и фиксирайте всеки от тях с ултравиолетово.

3Разтриване

Има два варианта за работа с втриване: нанесете пудрата с мек апликатор за сенки с гъба на върха или я разпръснете върху втория, още незамръзнал слой гел лак.

4" Завършек"

Една от последните стъпки, нанесете топ лак и отново го оставете да се втвърди под UV лампата.

5почистване

Премахнете излишната блестяща пудра от кожата около ноктите за безупречен резултат.

Маникюр с перлен дизайн

Перленият "финиш" може да се нарече самодостатъчен, така че е трудно да се допълни с декоративни елементи.

 • Ако го украсите с кристали или, например, метални ивици, резултатът едва ли ще бъде хармоничен. Опитайте да използвате перлени стикери, за да покажете подробности.
 • Можете да получите красив дизайн с перлен ефект, ако си направите френски или омбре маникюр.

Правили ли сте някога перлен маникюр? Споделете вашата снимка и история в коментарите.

Категория: