Списъкът с устройства, които опростяват ежедневните ритуали за красота, става все по-широк. Основното е да ги приложите правилно. В тази статия ще опишем алгоритъма за използване на шаблони за рисуване на стрелки

Съдържание:

 • Защо имам нужда от шаблон със стрелка?
 • Какви стрелки могат да се нарисуват със шаблон?
 • Как да използвам шаблон за очна линия?
 • Как да направите шаблон за стрели със собствените си ръце?
 • Как да изберем молив за рисуване на шаблонни стрелки?

Някой може лесно да овладее изкуството да рисува гладки, чисти стрелки с изящна остра опашка. И някой не може да научи това дори след много месеци на „обучение“, колкото и да се опитва. Ето защо има търсене на ергономични очни линии и моливи, които пасват по-добре на дланта ви и ви позволяват да рисувате линии под правилния ъгъл, без да „счупите“ ръцете си, като Grandiôse Liner от Lancôme.

По същата причина са актуални и шаблоните за стрелки. С тях не би трябвало да има никакви трудности, но не всичко е толкова просто. В тази статия ще ви разкажем подробно как да използвате такова устройство, както и как да направите шаблон за очна линия и рисуване на стрелки със собствените си ръце.

Защо имам нужда от шаблон със стрелка?

Шаблоните за стрелки не могат да се нарекат средство от първа необходимост. Това е допълнителен инструмент, с който да рисувате очи, като рисувате линии по цилиарния контур, става много по-лесно.По правило това е малко парче пластмаса или хартиен стикер с къдрави изрезки. Шаблонът се нанася върху затвореното око - и те започват да създават грим. Шаблонът се държи така, че е възможно да се рисува върху кожата на клепача от линията на миглите до границите, зададени от шаблона, и в резултат да се получи ефект на котешко око.

Между другото, можете да намерите подробни инструкции за създаване на "котешки" стрели в това видео.

Предимството на хартиените стикерни шаблони е, че те могат да бъдат фиксирани върху кожата на клепачите и след това да се фокусират върху стрелките, като се използва или обичайната черна линия, или цветни сенки (можете да вземете няколко нюанса, създавайки градиентен преход) . С пластмасов шаблон различна история: едната ръка е заета, тъй като плочата с шаблона ще трябва да се държи - уверете се, че приляга плътно към кожата. Няма да има свобода на движение.В същото време пластмасовите шаблони издържат дълго време, докато хартиените обикновено са за еднократна употреба.

Това необичайно устройство може да се използва по различни начини: за някои ще помогне да нарисувате стрелките изцяло, за други да постигнете равен и красив „ъгъл“ отвън, ако не можете да го нарисувате ръчно. Има много възможности - просто преместете шаблона или го поставете под различен ъгъл, за да нарисувате широки стрелки за уау ефект вместо ежедневните тънки линии. Между другото, самите шаблони са различни - с прорези с различни форми, включително такива, които ви позволяват да правите художествени стрели. А някои очни линии веднага се пускат заедно със шаблони, като Superliner Cat Eye от L'Oréal Paris.

Какви стрелки могат да се нарисуват със шаблон?

Шаблони за стрелки в грима на очите ще помогнат преди всичко на тези, които обичат графиката; меки стрели - не са в неговата "компетентност" . Всичко е свързано с яснотата на дадената форма. Но ако гримът с котешко око е вашият стил, тогава помощта на шаблон ще ви бъде полезна.Освен това резултатът може да бъде различен.

Шаблонът може да се използва за получаване на различни видове стрелки.

 • Тънки ежедневни стрели.

Кокетната линия, която подчертава контура на очите, с деликатна точка, е начин да направите ежедневен акцент, без да бъдете прекалено закачливи. Ако натиснете стрелката по-силно отвъд външния ръб, можете леко да „разтегнете“ очите си и да „повдигнете“ ъглите нагоре, което ще осигури изразителност на очите ви. Тези стрели ще бъдат лесни за създаване с Liner Plume на Lancôme.

 • Класическо котешко око.

Ако преместите шаблона малко по-далеч от линията на миглите, ще има повече място за запълване с цвят, което означава, че стрелките ще бъдат по-широки.

 • Широки стрелки.

Готови ли сте да добавите този детайл към грима си? Преместете шаблона почти до средата на века. Ще ви трябва силно пигментиран продукт като Epic Ink Liner на NYX Professional Makeup.

 • Къдрави стрелки.

Тук ще ви трябват специални шаблони - те се предлагат например с разделена стрелка на върха, със зигзагообразна опашка и други опции за форма. Много гримьори обичат да рисуват обърнати стрелки.

Как да използвам шаблон за очна линия?

1Подгответе кожата на клепачите - нанесете грунд. Подходящ праймер за сенки за очи от Urban Decay. Можете да засенчвате цялата повърхност на горните клепачи, като основният нюанс на сенките е бежов.2Изберете молив, течна линия или сенки, с които да нарисувате стрелките. Прикрепете шаблона към кожата, ако имате пластмасов инструмент. Ако шаблонът е хартия, просто го залепете върху клепачите си. И в двата случая трябва да фиксирате шаблона, така че слотовете, които определят очертанията на стрелките, да са на правилното разстояние от цилиарния ръб.3Попълнете свободното пространство в слота за шаблона с цвят. Опитайте се да бъдете внимателни. Шаблонът обаче спасява от петна и неточности.4Отстранете шаблона. Ако е необходимо, кръгнете получената стрелка за яркост.

Ако пропускате някои нюанси в инструкциите за рисуване на шаблонни стрелки, винаги можете да се обърнете към видеоуроците, направени от гримьори, блогъри и други любители на красотата.

Как да направите шаблон за стрели със собствените си ръце?

Има обективни причини да използвате домашно направен вместо готов шаблон. Тези, които се произвеждат от марки за красота, се считат за универсални, но все пак може да не паснат - формата и размерът на очите все още са индивидуални. Освен това може да ви е необходима конкретна форма и може да се случи да не я намерите сред наличните за продажба шаблони. Е, да направите правилния сами не е толкова трудно. Как да го направя?

Ще ви трябват ножица, молив и хартия - нормална за скица и по-дебела (не картон) за самия шаблон. Можете също да използвате лепкава хартия, ако искате удобен шаблон за еднократна употреба. Съберете всичко необходимо предварително.

1На обикновен лист хартия начертайте линия с огъването, от което се нуждаете - това ще стане основата на бъдещите стрелки. Прикрепете към него още един, за да получите „ъгъл“ - заточване. Съсредоточете се върху ширината на очите си, така че шаблонът да ви пасне по отношение на параметрите.2Поставете листа със скица върху плътна или лепкава хартия и изрежете шаблона. Веднага ще бъде готов за употреба.3За да улесните създаването на свой собствен шаблон, научете какво представляват те и как производителите ги правят лесни за използване. Техните трикове и трикове ще бъдат полезни при самостоятелна работа.

Как да изберем молив за рисуване на шаблонни стрелки?

Ако използвате шаблон за рисуване на стрелки в грима на очите, трябва да намерите най-удобния инструмент за гримиране по отношение на формат и текстура.

 • Удобно е да засенчвате полето вътре в шаблона с молив. Най-добре е да е продукт с мека прахообразна текстура или кайал. Ако моливът има твърд олово, може да е трудно. Подходящ, например, Faux Blacks Eyeliner от NYX Professional Makeup.
 • Флумастери и течни очни линии ви позволяват да постигнете отлични графични резултати, но не бързайте. Ако нарисувате стрелки върху шаблон набързо, без необходимата степен на точност, съществува риск пигментът да „изтече“ извън границите на прореза. В резултат на това стрелките ще бъдат неравномерни. Но ако използвате шаблони за стикери, това е изключено.
 • Сенките са най-лесното решение. Те просто трябва да се нанасят върху кожата с четка. Може би два пъти - за подсилване на цвета. Това е опция за начинаещи в гримирането.

Знаете ли как да използвате шаблон за стрелки в грима на очите? Може би сте се опитали да създадете шаблон за очна линия със стрелки със собствените си ръце? Напишете коментар.

Категория: