Скелет, зомби или вампир? Разказваме как един мъж да създаде ефектен образ за Хелоуин

Съдържание:

  • Характеристики за грим за Хелоуин за момчета
  • Каква е разликата между мъжката визия за Хелоуин и женската?
  • Как да си направим грим скелет за Хелоуин
  • Идеи за мъжки грим за Хелоуин

Все още ли смятате, че уменията за гримиране могат да бъдат полезни само за момичетата? Напразно. В крайна сметка на празник като Хелоуин всеки иска поне за ден да се превърне в злодей от филм на ужасите или компютърна игра. И най-лесният начин да направите това е с козметика.

Но не забравяйте: мъжкият и женският грим за Хелоуин все още са различни. Говорим за характеристиките на мъжете и ви запознаваме с необходимата козметика.

Характеристики за грим за Хелоуин за момчета

Хелоуин е чудесен повод най-накрая да експериментирате с външния си вид и да решите нещо щуро. И не само момичета, но и мъже. В крайна сметка има голямо разнообразие от опции за грим, които са идеални дори за най-бруталните момчета. Можете да се превърнете в зомби, скелет, Фреди Крюгер, вампир, призрак или друг ярък представител на тъмната страна от любимите си произведения на изкуството за един ден.

Ако искате да създадете ефектна версия на мъжки грим за Хелоуин, най-важното е да имате предвид няколко важни момента.

  • Първо, запасете се предварително с професионална козметика. Това могат да бъдат специални продукти, които се използват за грим в театъра, или плътни кремообразни пигменти. Обикновената козметика (например само пудра и фон дьо тен) определено няма да ви е достатъчна, за да постигнете желания ефект.
  • Второ, вземете решение за изображението. Изборът на цветове ще зависи от това. Ако решите да станете скелет, можете да се справите с черно и бяло. Но за образа на Фреди Крюгер или Шапкаря, например, ще ви трябва не само разнообразие от нюанси, но и всичките ви таланти за грим.
  • И трето, помнете вашите предимства. При много мъже скулите и линията на челюстта например са по-изразени, отколкото при жените. И това трябва да се използва! Направете тези зони ключови в грима. Тогава не е нужно да слагате твърде много грим, ще бъде достатъчно само да подчертаете това, което вече имате.

Каква е разликата между мъжката визия за Хелоуин и женската?

Разбира се, героите, които момичетата и момчетата избират за Хелоуин, са много различни. И е трудно да се каже за кого има повече възможности.

Момичетата, като правило, се опитват да въплъщават мрачни, но женствени образи, които все още им позволяват да останат красиви. Популярни опции са вещица, медицинска сестра, котка, ангел или кукла.

Друга възможност за грим за Хелоуин за момичета е в нашето видео.

Мъжете са склонни да предпочитат по-бруталните герои. Най-често изборът пада върху върколаци, вампири, зомбита, скелети, зловещи клоуни.

Върколакът е един от най-лесните образи за правене.

Най-важното в такъв грим е реалистичното изобразяване на несъществуваща коса.

1Разпръснете черен, тъмносив или кафяв пигмент по цялото лице, напомнящ цвета на кожата на вълк. След това в областта на веждите, по бузите и по челото направете много малки щрихи, които имитират косми.2Върколаците в почти всички филми обикновено имат ярки, изразителни очи, затова ви съветваме да нанесете тъмнокафяви сенки върху горния подвижен клепач.3Подчертайте долния клепач с черни сенки.4Изображението ще бъде допълнено от изкуствени зъби.

Как да се гримираме скелет за Хелоуин: инструкции стъпка по стъпка за мъже

За да създадете този външен вид ще ви трябва:

  • NYX Професионален грим SFX CREME COLOR – Бял 09 ,
  • NYX Професионален грим SFX CREME COLOR – черен 10 .
1Преди да започнете грима, не забравяйте да почистите лицето си и избършете кожата с памучен тампон с тоник. Това ще помогне за предотвратяване на нежелани кожни последствия, ако планирате да останете във форма за дълго време.2С бяла очна линия или тънка четка с бял грим очертайте линиите на бъдещото изображение - кръгнете кухината на носа, скулите, очните кухини (можете да направите равномерна кръгла форма или да изострите линиите в центъра отгоре и по-долу).3Попълнете с черна очна линия, гел очна линия или специален черен грим всички оградени области.4Запълнете останалото свободно пространство с бял грим.5С тънка четка с черен грим или молив или очна линия нарисувайте "зъбчета" в областта на устните, след това подчертайте линията на устата и я удължете към бузите.6В заключение, направете изображението по-обемно - смесете черния грим върху страничните повърхности на челото, леко очертайте границите на зъбите. Можете да нарисувате няколко косъмчета в началото на веждата. Така че лицето ще прилича на гол череп.7Хвърлете черна качулка на главата си - изображението е готово!

Идеи за мъжки грим за Хелоуин

Мъжкият грим за Хелоуин е пространство за творчество. И ако не можете да решите кой външен вид ви харесва най-добре, опитайте и един от тези.

Зловещ клоун

За да се превърнете в ужасяващ клоун, ще ви трябват много продукти с различни нюанси. Запасете се с червени и сини пигменти - ще ви трябват за грим на очите и рисуване на страховита усмивка. Може да се наложи да пожертвате брадата си. И не забравяйте, че картината няма да е пълна без перука.

Вампир

Искате ли да се превърнете във вампир или в прилеп по време на Хелоуин? След това трябва да придадете на кожата неестествено бял нюанс, както е на снимката. И също така се запасете с изкуствени зъби и нюанс на устните, за да изобразите кръв.

Зомбита

Зомбита се създават по-трудно. Ако нямате много време, можете просто да нарисувате щрихи по лицето си с очна линия, които приличат на шевове и белези. Това е лесно да направите сами - ще ви трябва обичайната козметика, която приятелката ви вероятно ще има.

И ако остават още няколко часа до началото на празника, можете да поработите върху тена на кожата, да нарисувате страшни рани и да подчертаете очите с тъмни сенки. Не се страхувайте да прекалявате: колкото по-тъмен е цветът около очите, толкова по-хлътнали ще изглеждат – точно това, от което се нуждаете за плашещ вид на зомби.Между другото, всяко облекло за зомбита ще свърши работа. Достатъчно е да му придадете не особено свеж вид. Просто го поръсете с пясък или боядисайте леко.

Категория: