Говорим за формата на ноктите, които следват очертанията на пантофките и предлагаме опции за дизайн на ноктите

Съдържание:

  • Характерни черти на формата на ноктите на балерина
  • Дизайн на ноктите с къса балерина
  • Маникюр на дълги нокти форма "балерина"
  • Дизайн на ноктите тип балерина с кристали
  • Френски върху балерини нокти
  • Как да си направим форма на ноктите на балерина: инструкции стъпка по стъпка

Характерни черти на формата на ноктите на балерина

Второто име на тази униформа е „обувки за пуанти“. Това е леко заострени нокти: кръстоска между бадемовидна и квадратна форма. Сред звездите има много, които не са безразлични към "пойнт обувки" . Риана, Ким Кардашиян и Кайли Дженър бяха първите забелязани.

Има няколко причини за популярността на формата на балерина. Първо, ще подхожда на почти всяко момиче. Ако ноктите са здрави, силни и достатъчно дълги, „балерината“ се прави върху естествени нокти, но удължените нокти изглеждат не по-малко впечатляващи. На второ място, тази форма визуално удължава пръстите, което ги прави по-елегантни. Ако имате тънки и дълги пръсти, тя ще подчертае това, ако не, оптически ще коригира недостатъка. Трето, формата „балерина“ минимизира риска от начупване: благодарение на стеснените ръбове ноктите се чупят по-рядко и маникюрът продължава по-дълго. Може да изглежда, че това не е така, но в действителност тази форма на ноктите е доста практична и удобна.

Маникюрът върху ноктите с тази форма изглежда качествен и скъп - сякаш майстор е работил върху тях дълго време. Но същият резултат може да се постигне и у дома без специални умения.

Дизайн на ноктите с къса балерина

Добре поддържаните къси нокти винаги изглеждат спретнати и не създават неудобства. Но ако говорим за формата на пантофи, тогава късите са ноктите, които стърчат на 3-4 милиметра над върха на пръста. Това трябва да се има предвид.

Дизайнът с геометрични шарки винаги е стилен и модерен и най-важното - универсален. С помощта на такива модели можете да правите чудеса: визуално да удължите ноктите, да промените формата и много други. Комбинацията от цветове също има значение.

Прозрачните балерини нокти са сигурен начин да подчертаете изяществото и дължината на пръстите си. Дизайнът на ноктите с пайети (камуфубуки) ще ви помогне да направите маникюра по-интересен.

Ако ви е трудно да изберете между мат и гланц, можете да използвате и двете. Вариантът с кристали изглежда по-ефектен на матови нокти. Между другото, тук говорихме за добрите матови лакове и характеристиките на това покритие.

Семпла, но красива опция за тези, които предпочитат минимализма. Тук е много важно да познаете цвета: например такъв дълбок нюанс, като на снимката, ще направи вашия маникюр не по-малко интересен от всеки сложен дизайн.

Маникюр на дълги нокти форма "балерина"

Именно дългите нокти са най-добри приятели с формата на балерина. Pointe обувките изглеждат по-елегантни и по-сдържани от стилето: такъв гол маникюр е подходящ дори за ежедневна работа в офиса, а за излизане можете да експериментирате с дизайна. Разгледайте нашите идеи за снимки за вдъхновение.

Гланцираното синьо идеално подчертава елегантността на ноктите на балерина. Като декор авторът използва кристали. Обърнете внимание на луксозната комбинация от бели и сини цветове. Да, идеята не е нова, но на тази снимка виждаме нейния необичаен и свеж прочит.

Друг интересен вариант е трогателен розов маникюр без излишни детайли. На снимката виждаме малко по-заострени "пуанти" . Тази форма може да си позволите само с дълги нокти. Меко розово лъскаво покритие е подходящо в офиса и на парти като моминско парти.

Пълно покритие с блясък или втриване - защо не? Това решение е за тези, които обичат да се открояват от тълпата.

Привържениците на минимализма в дизайна трябва да обърнат внимание на геометричните модели. Райето никога не изглежда скучно, особено ако изберете интересни цветови комбинации. В случая това са различни нюанси на розово и черно.

Едноцветните бели нокти сега са на върха на популярността. Ако имате тъмна кожа, определено трябва да опитате този маникюр: бялото изглежда страхотно на тъмен фон.

Ombre е друга опция за дизайн, която е идеална за нокти с форма на балерина. Снимката показва най-популярната цветова схема за омбре - бяло и розово. Между другото, говорихме как да си направим такъв маникюр сами в това видео.

Всичко гениално е просто: украсете традиционно сако с пайети и маникюрът ви веднага ще стане нетривиален.

Дизайн на ноктите тип балерина с кристали

Стразите правят всеки маникюр празничен - дори и най-дискретния. Понякога те се превръщат в липсващия елемент, в „черешката на тортата“, която допълва перфектната композиция. Дизайнът на балерина с кристали е в нашата селекция от снимки.

Маникюр със сложен, но много ефектен дизайн. Моделът на пеперудата е съставен от изображения на средния и безименния пръст. Крила на пеперуда са украсени с кристали.

Търкането върви добре с кристали. Сияещото синьо покритие изглежда необичайно на дълги нокти, а кристалите, поставени във формата на цвете, правят маникюра женствен и деликатен.

Блясъкът ще бъде особено подходящ, ако сте избрали пастелни лакове като основно покритие. Придава жизненост на сакото, а маникюрът изглежда по-ярък.

Празнична опция за смели момичета, която съчетава ярко блестящо покритие и кристали. Бихте ли се осмелили да направите такъв маникюр?

Френски върху балерини нокти

Вечната класика изглежда много елегантно на нокти с форма на пуант. Вдъхновете се от нашите идеи за снимки и изберете най-подходящите!

Например, редувайте класически френски маникюр и блестящо покритие.

Или направете златно яке - определено няма да е банално.

Ако имате дълги тънки пръсти, които не изискват визуално удължаване, можете да разширите контрастната граница почти до средата на нокътя.

Ето още няколко опции, които да опитате.

  • Черна триъгълна рамка - защо не? Черното яке винаги изглежда елегантно и необичайно.
  • Страшно ярък маникюр с искри и кристали. Тук е нужна не причина, а смелост.
  • Най-накрая класически френски маникюр.

  • Можете да експериментирате не само с маникюр - например да рисувате ръцете си с къна.

Как да си направим форма на ноктите на балерина: инструкции стъпка по стъпка

Ако искате да експериментирате с формата на ноктите, не е необходимо да се свързвате с майстора. Лесно е да го направите сами у дома - просто се въоръжете с пила за нокти и баф.

1Първо, решете колко дълги ще бъдат вашите пантофки. След това отрежете ненужната дължина и придайте на ноктите квадратна форма.2Стандартна процедура за маникюр: пригответе вана, напарете кожата около ноктите и изрежете или избутайте кутикулата.3Започнете да оформяте ноктите си. Работете с пила за нокти по диагонал, като постигате прави ъгли от двете страни.4Коригирайте формата на ноктите си с баф.5Омекотете кожичките с масло, леко масажирайте ръцете си с крем.6Ако изберете дълги нокти, внимавайте с пилата за нокти: има голям шанс да прекалите и да получите форма на стилет. Или обратното, не довършете работата - и вземете обичайната квадратна форма.

Категория: