Финалът на конкурса Face Awards Russia 2023 ще се проведе на 18 юли, темата на финалния тест е „Сънища в будно състояние“. Представяме ви нашата версия на грима

Лятото е време за експерименти. Ето защо, ако отдавна не сте решили да се срещнете с любимата си палитра, сега е моментът. Запасете се със сочни нюанси и не се страхувайте да създавате. Розовите инструменти за грим и художествена четка ще ви помогнат.

Как да повторя изображението?

За този грим ще ви трябва SFX Creme Color Body Art пигменти в цвят фуксия (07) и оранжево (02).

1Изравнете тена си със солидна основа в подходящ за вас нюанс. За вълшебен вид кожата трябва да е идеално равна. Изберете матово покритие. Така че няма да отвличате вниманието от ключовите елементи на изображението - кристали и шарки.2С помощта на специализиран козметичен грим (като SFX Creme Color от NYX Professional Makeup) или всяка друга кремообразна текстура на желания нюанс (можете да използвате ярък руж или червило), подчертайте линията на носа, веждите и продължете към храмовете.3Смесете границите по цялата дължина и добавете цвят към страните на челото, горната част на скулите и ябълките на бузите. Така че няма да имате резки преходи и изображението като цяло ще се окаже по-хармонично.4С втория нюанс (например оранжев) смесете допълнително всички граници, като добавите обем към основния цвят. Така преходът ще изглежда още по-интересен.5Съвет: Използвайте четка за вежди, за да удебелите космите на веждите си и да прикриете собствения си цвят. Поставете грим / руж / червило върху него и срешете веждите си. Можете да използвате лесен трик: първо срешете веждите си срещу растеж и след това ги оформете. Така че боядисвате космите от всички страни, а самите вежди ще изглеждат по-обемни.6Оцветете целия клепач с бели блестящи сенки. Подчертайте линията между миглите с черен молив, нарисувайте черна стрелка по горните мигли. Добавете приказен външен вид с гъсти изкуствени мигли с различна дължина. Как да ги залепим правилно, казахме тук.7С бяла очна линия, очна линия или специален грим, използвайте тънка четка за очна линия, за да очертаете листенцата на челото и бузите и нарисувайте линии в произволен ред.8Използвайте лепило за мигли или блестяща основа, за да прикрепите различни размери кристали към лицето си.9Големите кристали са най-добре поставени на крилата на носа и в центъра на челото. И по-малки - във вътрешните ъгли на очите, на скулите, отстрани и в центъра на челото.10Оцветете устните си с червило, което съответства на цвета на бузите ви. Смесете малко контура на устните, но не излизайте твърде далеч от него, така че гримът все още да изглежда хармонично.

Готово! И още повече идеи за изображение с кристали вижте тук.

Защо да пробвам този грим?

На пръв поглед може да ви се стори, че е трудно да се намери събитие, на което подобен грим да изглежда подходящо. Но всъщност има много причини за него.

  • Тематично парти, Хелоуин, маскен бал (в края на краищата ярки нюанси и рисунки ще се виждат дори изпод маската) - този грим е идеален за събития от този формат.
  • Въпреки това, дори и да не сте сигурни, че има причина, определено ще повдигнете настроението си, докато прилагате средства. Почти не използвате ярки нюанси в ежедневния грим, нали?
  • Още един плюс, практиката винаги е добра. В края на краищата, ако "напълните ръката си" на такива сочни нюанси и гримът се окаже хармоничен, тогава можете да създадете ежедневни образи за пет минути.

Между другото, гримът от този формат е много популярен, например, сред момичетата, които се занимават със синхронно плуване. И нищо чудно, защото се вижда отдалеч.

И ако все още не можете да изберете толкова ярка визия, започнете с геометричен грим. Ще изглежда не по-малко впечатляващо. Как да направите такъв грим, разказваме във видеото по-долу.

И потърсете още повече вдъхновение за креативен грим в снимките по-долу.

Категория: