Гримьорът Мария Полканова показва как да създадете меко извити вежди с вежди

Съдържание:

 • Извити вежди стъпка по стъпка
 • Инструменти, от които ще се нуждаете
 • Съвети и трикове за перфектен грим за вежди
 • Как да нарисувате вежди с молив: видео урок

Формата на веждите може визуално да коригира чертите на лицето, да го удължи или закръгли, да постави правилно акцентите.Нищо чудно, че гримьорите единодушно съветват всички, които се стремят към перфектен грим, да работят върху веждите си. В тази статия ще ви кажем какво и как да направите, така че резултатът да не ви разочарова.

Извити вежди стъпка по стъпка

1Ако имате тънки, прави и не много дълги вежди, няма да е възможно да постигнете силно огъване и това е безполезно, защото с такова въведение ще изглежда неестествено. Но лек обрат ще добави увереност към изображението. Първо, срешете космите със специална четка нагоре - по този начин ще видите празнините, които ще трябва да бъдат засенчени с молив.© makeup.ru© makeup.ru© makeup.ru2Вземете помадата си за вежди (или всеки друг кремообразен или восъчен продукт) и използвайте скосена четка, за да създадете перфектния контур, подчертавайки веждата първо отдолу, а след това отгоре. Не забравяйте да създадете лек (!) завой.© makeup.ru© makeup.ru3Разбъркайте старателно с четка за вежди. В същото време не докосвайте контура - той трябва да остане възможно най-ясен.4С помощта на същото червило за вежди или остро подострен молив нарисувайте косъмчетата в основата на веждата.Правете това с резки къси удари, за да постигнете максимална естественост. В същото време подчертайте само долната част на веждата, а горната оставете недокосната - в противен случай ще претоварите грима.5Коректорът (един тон по-светъл от тена на кожата) подчертава костта под веждата, както и външния контур на веждата отдолу и отгоре. Такъв трик не само ще помогне да направите формата по-ясна, но и визуално ще повдигне веждите и ще отвори очите. Добавете малко хайлайтър към костта под веждата и леко го смесете към основата.6Фиксирайте резултата с гел или цветна спирала. Раздухайте малко веждите си с четка: така те ще изглеждат по-обемни и широки. Готов!

Инструменти, от които ще се нуждаете

 • Giorgio Armani Eye & Brow Maestro Eyeshape

Този инструмент е създаден зад кулисите на Седмиците на модата - специално за гримьори, които да гримират модели за нула време. Но това ще ви спаси, дори ако тичате не към подиума, а към офиса. Вземете продукта върху скосена плоска четка и очертайте веждите си - той ще фиксира косъмчетата за цял ден и ще им придаде желания нюанс.

 • Urban Decay, Brow Blade

Този инструмент ще спаси момичетата, които винаги бързат. Има маркер от едната страна и водоустойчив молив от другата. С него можете бързо да подчертаете веждите: да запълните празнините, да създадете необходимия контур.

 • Yves Saint Laurent, хайлайтър и коректор Touche Éclat

Известно най-продавано лечение: Незабавно озарява очите, когато се нанася около очите. С него подчертахме контура на веждите отдолу: специално за да ги повдигнем визуално.

 • Maybelline New York x Puma Хайлайтинг пудра за лице

Хайлайтърът е много деликатен, когато се нанася на тънък слой. Чувствайте се свободни да наслоявате за интензивно излъчване. Създава красив ефект на блясък.

 • Maybelline New York, спирала Brow Drama

С кръгла четка е лесно да подчертаете веждите и да ги фиксирате. Нюансът е деликатен, мек, добре се разпределя по косъмчетата и остава силен през целия ден. Може да се носи върху очна линия или сенки за очи или като самостоятелен продукт.

Съвети и трикове за перфектен грим за вежди

 • Веждите под ъгъл перфектно коригират кръглото лице, като визуално го разтягат малко. На овално лице подхожда много мека извивка или прави широки вежди.
 • Ако имате много тънки вежди, не рисувайте плътна дебела линия, в противен случай гримът ще изглежда тежък и неестествен. Срешете космите нагоре - така веждите ще изглеждат по-обемни. Използвайте техниката за коса, за да запълните празнините.
 • Половината от успеха са правилните инструменти. За редки вежди визуалната плътност е най-лесна за добавяне с молив (уверете се, че е рязко подострен). Плътните вежди е важно да се оформят – спирала или гел могат да се справят с това. Тези продукти имат добра фиксираща способност.
 • Между другото, имайте предвид, че ясният контур на веждите добавя възраст. Ако не искате да изглеждате по-стари, използвайте мек грим - използвайте сенки и ги смесете старателно.
 • Брюнетките ще заложат на тъмнокафяв нюанс, на блондинките - цвят, който е възможно най-близък до тона на корените на косата.

Как да нарисувате вежди с молив: видео урок

Ако по природа имате тънки и редки вежди, гледайте нашето видео - то ще ви помогне да оформите веждите си с молив, да ги направите визуално по-плътни и по-обемни.

Категория: