Няколко важни правила за грим, които ще ви помогнат да се впишете в културния код на мюсюлманските страни

Идвайки на почивка в страна с различни културни традиции, разбираме, че известно време ще трябва да играем по необичайни правила. И ако всичко е повече или по-малко ясно с дрехите, тогава техниките за грим, които са приемливи за мюсюлманска страна, не са известни на всички. Отговорите са в нашия материал.

Типичният европеец по правило е завладян от стереотипи относно образа на мюсюлманката: затворени дрехи и традиционна прическа. Разбира се, в зависимост от страната, поръчките също се различават (сравнете поне светска Турция и консервативна Саудитска Арабия).

Въпреки това арабският грим е възхваляван от много издания за красота, правят се уроци по него, а сред арабските жени има много блогъри за красота. Затова не се страхувайте да направите грим на почивка в арабска страна, основното е да вземете предвид някои от нюансите. Какъв трябва да бъде гримът, ако искате да изглеждате автентично, ще ви кажем веднага.

Очи

В арабския грим фокусът винаги е върху очите: традиционната ислямска прическа (никаб) ги оставя отворени. За да направите грим в арабски стил, ще ви е необходим цял арсенал от декоративна козметика: сенки, черна очна линия, спирала - задължителни атрибути, към които, ако желаете, можете да добавите очни линии и хайлайтери.

  • Каял или черна очна линия е в основата на грима на арабските жени. Дебела черна стрелка може да бъде нарисувана както на горния, така и на долния клепач.
  • Сенките са също толкова важен компонент. Поради тъмния цвят на кожата арабските жени предпочитат топлите нюанси.
  • Хайлайтърът и моливът също играят важна роля в арабския грим. Ако нанесете хайлайтър във вътрешните ъгли на клепачите, погледът ще стане по-отворен. Тази техника визуално увеличава очите. Вместо хайлайтър можете да използвате светъл молив или сенки.
  • За да създадете акцент върху очите, не можете без гъсто оцветени дълги мигли. Последният щрих е мастило. Изберете такава, която удължава и придава обем на вашите мигли.

Устни

Гримът в арабски стил се фокусира предимно върху очите, но арабските жени не пренебрегват и устните.

Най-често избират гланц за устни или червило в нюд гама или напълно прозрачно. Но не е необичайно устните да са боядисани с червено червило, с ясно очертан контур.

Вежди

Тъмните плътни вежди са друг атрибут на автентичния арабски грим. Използвайте молив, за да удебелите веждите си, след това добавете цвят, оформете космите и оформете със спирала за вежди.

За да изглеждате определено автентично в мюсюлманска страна, затвърдете знанията си, като гледате нашето видео.

Категория: