Яркостта и издръжливостта са двете основни характеристики на грима за сцената. Ще говорим за нюансите на създаването на такъв грим

Ежедневният грим не е подходящ за сцената: за публиката артистът в този случай ще бъде безличен в истинския смисъл на думата. Ето защо актьорите носят грим. Те правят това с помощта на много ярка и устойчива козметика по специални правила. В крайна сметка резултатът не трябва да се проваля, каквито и сценични действия да са. Ще говорим за триковете на такъв грим в този материал.

Ярък сценичен грим за танцьори

Различните артисти имат различен сценичен грим. Танцьорите, например, трябва да вземат предвид интензивността на движението. Те не трябва да пречат на никакви елементи от грима или прическите. Поради това косата най-често се отстранява от лицето и се фиксира възможно най-сигурно.

 • Що се отнася до грима, той трябва да вземе предвид не само топлината на прожекторите, които "разтапят" козметиката, но и активността на изпотяването, което също унищожава грима. По принцип гримът изисква акценти, които да се забелязват отдалеч.
 • Професионалната козметика се използва най-често в съблекалните. Изберете надеждни продукти в закачливи нюанси. Ако търсите дълготраен сценичен грим, потърсете водоустойчиви етикети на опаковките на продуктите.
 • Не забравяйте да подготвите кожата си за грим. Ще ви трябва не само обичайната основа, която трябва да се разпредели по цялото лице, но и грундове за локално приложение - например за клепачите. Ако тази стъпка бъде пренебрегната, след няколко минути стрелките ще се превърнат в тъмни петна по сцената, а сенките ще се търкулнат в гънките на клепачите.
 • Дайте предпочитание на графичния грим. Стрелките, подчертаната форма на веждите, матовото червило, нанесено ясно по контура на устните, яркото скулптуриране - колкото повече яснота, толкова по-добре. От публиката опушените очи ще изглеждат по-скоро като мръсно петно, отколкото като грим, който дава израз на очите.

за ориенталски танци

Тук има някои нюанси на изображението. Деколтето, бедрата, коремът в такива танци са в светлината на прожекторите, така че козметиката също трябва да се прилага върху тялото. Подходът може да варира.

 • Някои хора използват масла с лек блясък известно време преди изпълнението, така че кожата да придобие не само златист блясък, но и „мокър“ блясък.
 • Други използват пухкава четка, за да нанесат блясък върху желаните части от тялото.
 • Друг вариант: ръководейки се от принципите на стробинг, подчертайте ключиците, раменете, бедрата в онези места, където костта „стърчи“. Ефектен резултат може да се постигне с помощта на обикновен хайлайтър - както на прах, така и на течен.

В грима на лицето се ръководете от това как е прието да се прави в източните страни: с акцент не само върху очите (черна очна линия и черна спирала за изключителен обем ще ви помогнат), но и върху устните . Не забравяйте, че това е сценичен грим и правилото за един акцент тук не работи. По същата причина блясъкът и кристалите са добре дошли.

фитнес бикини

Основната точка на сценичния грим за тези, които се занимават с фитнес бикини, е ефектът на тен.Ето защо, преди състезанието, когато трябва да излезете на сцената пред съдиите, спортистите посещават солариума. И те също имат специален грим в арсенала си, който помага да се даде на кожата карамелен нюанс. Маслото за тяло ви позволява да създадете привлекателен блясък. Знаейки, че "тъмните" състезателки изглеждат по-изгодни, момичетата добавят по-тъмен фон дьо тен и пудра към чантата си с гримове.

И въпреки че във фитнес бикини цялото внимание е насочено към фигурата и мускулния релеф, все още е обичайно да се прави сценичен грим. Най-често това е контуриране, остро и доста агресивно, с акцент върху скулптурните очертания на скулите, плюс опушени очи в тъмни нюанси и алено червило на устните. Въпреки това, няма строги правила за това как да направите сценичен грим за фитнес бикини. Следователно стандартната версия се променя по ваш вкус.

Как да си направим сценичен грим: инструкции стъпка по стъпка

1Започнете с подготовката. Нанесете овлажнител и след това грунд. Отделно разпределете специална основа (например Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay) върху клепачите.2Изберете гъста основа. Това може да бъде или специален грим на мазна основа, или просто крем с повишена издръжливост. Използвайте техниката на набиване („набиване“) при нанасяне - по този начин тонът ще продължи по-дълго.3Направете корекции с помощта на комплекта за скулптуриране. Създайте акцент върху скулите със сиво-кафяв цвят - в сценичния грим диагоналът на скулпторната пудра под скулата не изисква цялостно засенчване, както при ежедневния грим. Тогава резултатът ще бъде видим от сцената. Не забравяйте за подчертаването - акцентите върху скулите в празничен и сценичен грим са добре дошли.4Подчертайте веждите. При сценичния грим контурът трябва да бъде очертан възможно най-ясно. Когато коригирате формата на веждите с цвят, работете със силен натиск върху скосена четка или молив.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru5Върху грунда нанесете лек основен нюанс върху клепачите. Смесете по-тъмния във външните ъгли на очите, потъмнете гънката с него - това е необходимо, за да не изглежда гримът „плосък“. След това нарисувайте черна стрелка - по-широка и по-дълга, така че "опашката" да се простира до храма. Също така би било хубаво да нарисувате вътрешния контур с каял.6Миглите са отделен елемент. Залепете лента от наслагвания (или поне гроздове по външните краища). Ако решите да се справите без изкуствени, нанесете върху миглите си праймер за удължаване (между другото, той може да бъде заменен с гел за вежди) и спирала - на два слоя.7Очертайте контура на устните с молив, след което ги нарисувайте по цялата повърхност с него. След това нанесете дълготрайно матово червило. По-добре е да изберете продукт не в стик, а с течна текстура.8Фиксирайте грима с полупрозрачна пудра и фиксиращ спрей.

преглед на подходяща козметика

 • Primer. Total Control Drop Primer от NYX Professional Makeup ще ви помогне да подготвите лицето си за сценичен грим. Лек е, ляга на тънък слой, но в същото време матира добре, придавайки на кожата кадифена текстура;

Total Control Drop Primer, Професионален грим NYX

 • Фондация. Superstay 24 на Maybelline New York е правилният избор. Инструментът прави кожата гладка и се характеризира с повишена издръжливост. Гладко покритие, гарантирано от технологията Micro-Flex;

Superstay 24 Foundation, Maybelline New York

 • Скулптурираща пудра Infaillible Sculptor от L'Oréal Paris с тъмно кафяво за подчертаване на скулите и по-светло за контраст със сянка;

Непогрешим скулптор, L'Oréal Paris

 • Очна линия. От дълготрайните продукти можете да изберете например Metal:ink течна линия на Shu Uemura, която помага да нарисувате ясни, графични наситени черни стрелки;

Метал: мастилено течно покритие, Shu Uemura

 • Червило.Червило като Lip Magnet на Giorgio Armani ще ви осигури дълготраен грим, който няма да се усеща върху устните ви, тъй като се плъзга върху безтегловен слой;

Дълготраен матов гланц Lip Magnet, Giorgio Armani

 • Завършваща пудра. Полупрозрачната минерална пудра е в състояние да фиксира грима, като значително удължава живота му. Използвайте например SFX Setting Powder от NYX Professional Makeup;

SFX фиксираща пудра, Професионален грим NYX

 • Фиксиращ спрей. All Nighter от Urban Decay, когато се нанесе върху грима, ще удължи издръжливостта на грима до 16 часа;

Закрепващ спрей цяла нощ, Urban Decay

Знаете ли как да правите сценичен грим? Напишете за това в коментарите.

Категория: