Как да се справите със задачата без помощта на професионален майстор? Съвети как сами да премахнете кожичките, вижте по-долу

В такъв случай като премахването на кутикула ще са необходими ако не знанията на опитен майстор на ноктите, то поне голяма спретнатост. Факт е, че този кожен валяк около нокътната плоча изпълнява важна функция - предпазва корените на ноктите от замърсяване и увреждане. „Покривайки“ ноктите в основата, кутикулата гарантира, че ноктите растат здрави и силни.Ето защо, когато го отстранявате, трябва да бъдете особено внимателни - можете да повредите нокътя дори при небрежно натискане.

Инструменти за премахване на кожички у дома

За да премахнете сами кутикулата, първо трябва да имате всички необходими елементи, инструменти и инструменти.

  • Баня. Във всеки случай кутикулата се отстранява много по-лесно в омекотено състояние. Ето защо, пристъпвайки към работа, първо трябва да държите върховете на пръстите си в топла вода за 5-10 минути.
  • Пинсети. Това е инструмент за изрязване на маникюр: ако сте сигурни, че няма да оставите рани по кожата в процеса, можете да използвате този метод. Маникюрът без кантове обаче е по-нежна процедура, която елиминира почти всички неприятни последствия.
  • Тласкач. Това е метален инструмент с накрайник за шпатула, който е удобен за избутване на кутикулата и пълно премахване на мъртвите частици кожа, отделени от гела за отстраняване.
  • Портокалови пръчици. Използват се по същия начин като тласкач. Това обаче е по-малко травматичен инструмент, тъй като е направен от дърво.
  • Remover Това е ключов инструмент за тези, които не искат да рискуват с помощта на пинсети. По правило това е гел или крем, който ексфолира мъртвите кожни клетки и по този начин ви позволява да „почистите“ пространството около ноктите - няма да има повече „израстъци“. Важно е плодовите киселини да са в основата на формулата на такъв продукт, така че вижте етикета за състава.

Заслужава да се отбележи, че експертите обикновено съветват да не се подрязва кутикулата.

1Първо, за да не лишаваме ноктите от самата защита, от която зависи тяхното здраве.2Второ, за да се изключи напълно възможността от нараняване или порязване - всяко увреждане в областта на кутикулата, като правило, става много възпалено и лекува дълго и болезнено. И ако инструментите не са стерилни, има опасност от инфекция.

Как да използвате средство за отстраняване на кожички?

Много е лесно да направите маникюр без кантове без помощта на професионалист: можете дори без вана, въпреки че добавянето на тази стъпка към процедурата няма да е излишно.

1Всичко, което е необходимо е да нанесете ремувър върху кожата около ноктите и да изчакате предписаните 5-7 минути, които са необходими, за да подейства химичният състав на продукта.2С помощта на избутвач внимателно отстранете гела, смесен с мъртви частици на кожата - пространството около ноктите трябва да стане „чисто“.3Със същия избутвач или по-мека портокалова пръчка избутайте кожата по-далеч от нокътната плочка. Това не само ще направи ръцете ви визуално още по-добре поддържани, но и ще ви позволи да лакирате ноктите си по-грижливо след това - няма да има риск да "наводни" кожата ви.4Накрая омекотете кожата около ноктите с крем или масло, така че резултатът да запази безупречен вид възможно най-дълго.

Отстраняване на кожички у дома без обрязване

Ако нямате препарат за премахване на кожички или например не сте сигурни как да го използвате, можете да направите маникюр без кантове без да го използвате.

1Омекотете кожата около ноктите в топла вана. Трябва да спуснете върховете на пръстите си в него за 5-10 минути. Можете да добавите морска сол към водата. Тя дезинфекцира. Също така укрепва ноктите. И двете ще бъдат полезни в маникюра.2Веднага след като кожата вече не е суха, можете да отдръпнете кутикулата с избутвач или портокалова пръчка. Работете на всеки нокът на свой ред. Силният натиск обаче е противопоказан - ако прекалявате, може би след като ноктите ще растат неравни.

Този начин за премахване на кожичките обаче е подходящ само за тези, които не растат много. Когато израстъците, напротив, са много забележими, кожата ще „тормози“, ако просто я преместите по-близо до основата на ноктите.Няма да е възможно, без да завършите процедурата с пинсети или ножици за нокти.

Правилно отстраняване на кожички: 4 съвета

1Точността е преди всичко: не бързайте и не правете внезапни, невнимателни движения с буталото и портокаловите пръчки. Не натискайте корена на ноктите, не драскайте повърхността им. В противен случай ще бъде трудно да ги възстановите в бъдеще.2Опитайте се да намалите до нула използването на пинсети и ножици. Изрежете кутикулата само там, където наистина е необходимо, на други места е по-добре да я избутате назад.3За да поддържате ноктите си добре поддържани, отдръпвайте кожичките на всеки няколко дни след душ - когато кожата е изпарена. Майсторите на ноктите одобряват този трик: можете да спестите време за вани за ръце.4Носете със себе си продукт за грижа за кожичките - винаги е наличен в удобна компактна опаковка, а също и веднъж седмично си правете топла вана със зехтин. Това ще помогне за избягване на сухота и ще предотврати образуването на грапавини.

Сами ли махате кожички или прибягвате до помощта на майстор? Напишете коментар.

Категория: