Как да създадете грим, който ще изглежда ефектно на черно-бели снимки?

Ще ви трябва:

За тон:

 • Фон дьо тен Maybelline New York Fit me, 105;
 • Палитра за прикриване на професионален грим NYX. Правилно. Контур.

За вежди и очи:

 • Maybelline New York Brow Precise, меко кафяво;
 • NYX Professional Makeup Control Freak Clear Eyebrow Gel;
 • Палитра сенки за очи Urban Decay Naked Basics;
 • L'Oréal Paris Superliner Superstar очна линия;
 • Маска Maybelline New York Lash Sensational.

Устна:

 • Червило Maybelline New York Color Sensational, 630 Velvet Beige;
 • червило L'Oréal Paris Color Riche Matte, 430 Mon Jules.
1Подгответе кожата си за грим: избършете лицето си с памучен тампон с тоник, нанесете овлажняващ дневен крем и го оставете да попие. След това равномерно разнесете основата върху лицето с четка или козметична гъба.2Направете малко контуриране. Под очите нанесете коректор малко по-светъл от цвета на кожата във формата на триъгълник и леко прелейте краищата във фон дьо тена. Можете също така леко да „подчертаете“ центъра на челото, гърба на носа, трапчинката над брадичката.© Makeup.ru© Makeup.ru3Потъмнете зоната под скулите, темпоралните кухини, линията на челюстта и зоната под брадичката с тъмен коректор. Можете да използвате както сух, така и кремообразен коректор. Основното е да направите засенчването опушено, без петна и очевидни ивици, което ще стане много забележимо в черно-бялата версия на снимката.4Не използвайте руж в грима за черно-бяла фотосесия: те или изобщо няма да бъдат забележими, или ще създадат ефект на „мръсотия“ върху лицето. Блестящият хайлайтър също не ви е от полза – сияещата му текстура може да стане като бял прах по лицето ви.© Makeup.ru© Makeup.ru5Внимателно нарисувайте веждите със сенки или молив. Не използвайте твърде тъмен нюанс на продукта. Изберете такава, която ще наподобява естествената сянка на космите на веждите ви. Внимателно попълнете всички празнини, така че на черно-бялата снимка веждите да нямат празнини на места, където космите не растат достатъчно плътно или имат светъл нюанс. След това оформете веждите си с прозрачен гел за вежди.© Makeup.ru© Makeup.ru6Печеливша опция в грима на очите за черно-бяла фотография е използването на класическа релефна техника. Тя ще подчертае естествения релеф на очите, ще ги направи по-големи и по-изразителни. Добре извити и оцветени с черна спирала мигли идеално допълват образа. Не използвайте блестящи сенки, искри и блясък в такъв грим: в черно-бяла снимка целият им чар ще изчезне и вместо това може да се окаже „мръсотия“.© Makeup.ru© Makeup.ru7Подчертайте устните си с естествен нюанс на червилото – например кафеникав. Няма смисъл да рисувате устните си с ярко алено червило или блясък на фуксия. Всъщност на черно-бяла снимка такива червила ще изглеждат сиви и избледнели.© Makeup.ru© Makeup.ru8Ако искате да създадете по-драматичен вид на фотосесия, акцентирайте върху устните с тъмно червило - бордо, слива, тъмно кафяво. С такъв вечерен грим след фотосесия можете спокойно да отидете на среща.© Makeup.ru© Makeup.ru9Освен това графичните елементи изглеждат много изгодни в черно-бели снимки. Например, можете да направите класически стрелки или да нарисувате по-дълги и по-изразителни, ако искате да създадете креативен външен вид.

Какви цветове за грим да изберете?

 • Изборът на цветове за черно-бяла фотосесия зависи от това какъв ефект искате да постигнете. Основното, което трябва да имате предвид, е, че всички нюанси на черно-бяла снимка ще изглеждат различно. Светлите са бели, така че дали ще използвате бежови сенки или не, няма значение. Средните са сиви. И тъмните са черни. Така че, ако изберете например тъмно кафяво опушено и винено червило - на снимката те ще се окажат абсолютно еднакви - тоест черни. Следователно тъмните нюанси трябва да бъдат избрани само за една зона. В противен случай гримът ще бъде претоварен с черни петна на снимките.
 • По-добре е да откажете да използвате различни нюанси с еднаква интензивност. На снимката контрастът между например сиво и бежово няма да се вижда. Така че просто си губите времето. Достатъчно е да използвате един от тях.

Техники за гримиране за черно-бели снимки

 • Ефективно в черно-бели снимки ще изглежда всяка техника, основана на контраста: например опушени очи или стрелки. Те ще изпъкват ярко на снимките. Графичните черни стрелки на снимката ще се фокусират върху очите поради контраста с белите клепачи. И опушен - благодарение на тъмните и светли нюанси на сенките. Не се страхувайте да създавате креативни вариации на обичайния грим. В черно и бяло те ще изглеждат още по-впечатляващо.
 • Но имайте предвид едно важно правило. Ако говорим за опушени очи или перната стрела, гримът трябва да бъде възможно най-точен - без ронещи сенки или прекалено обемни засенчвания. В противен случай тази област ще изглежда мръсна на снимката.
 • Но е по-добре да откажете драпирането. Ружът ще създаде "мръсотия" по лицето.

Разлики между черно-бяла фотосесия в студио и на открито

 • Ако стрелбата ще се проведе на улицата, трябва да откажете прекалено графични елементи. Футуристичните стрелки или много дефинирани вежди ще изглеждат твърде драматични на фона на природни пейзажи. Дайте предпочитание на кремообразните текстури. Светлината навън не е идеална, така че веждите могат да се изгубят на слънчевата светлина.
 • Но ако снимките се провеждат в студио, не можете да се страхувате от контраста. В такива стаи, като правило, няма декоративни елементи, които да отвличат вниманието от грима и да претоварват снимката. Така че удебелените стрелки са вашият вариант.

Още идеи за грим за фотосесия вижте в нашето видео.

И ако имате нужда от грим не за тематична фотосесия, а за документи (например паспорт), съветваме ви да се вслушате в препоръките от това видео.

Категория: