Само няколко детайла могат да освежат грима. Говорим за малки професионални трикове, които значително подобряват грима

Свеж външен вид

Завършвайки грима, смесете малко перлено бял хайлайтър във вътрешните ъгли на очите. Не забравяйте да "уловите" тъмната вдлъбнатина на моста на носа - тя, подобно на синини под очите, придава на лицето уморен вид. След като използвате тази техника за красота, ще видите нов поглед в огледалото в буквалния смисъл на тези думи.

  • Опитайте например L'Oreal Paris течен хайлайтър Glow Mon Amour течен хайлайтър.
  • Друга възможност е да използвате коректор с отразяващи частици. Подходящ Touche Éclat от Yves Saint Laurent Beauté.

Двустранно приложение

Искате миглите ви да изглеждат по-дебели, но спиралата не работи? Опитайте се да ги нарисувате отдолу и отгоре. Това не е толкова трик за красота, колкото правилният начин за нанасяне на спирала, за който не всеки знае.

Ясни контури

Коректор или коректор ще ви помогне да постигнете по-ясна форма на веждите след корекция или да подчертаете графичния контур на устните. С тънка заострена четка вземете малко продукт и очертайте устните или „опашките“ на веждите по външния контур. Гримът ще стане по-графичен и ще изглежда перфектно.

© Makeup.ru© Makeup.ru

Весел поглед

Всички знаят, че ружът може да направи чудеса: той мигновено трансформира лицето, като визуално заличава признаците на умора. Има обаче една по-малко известна техника, която също е ефективна в случаите, когато трябва да изглеждате по-ведри. Необходимо е да нанесете коректор върху крилата на носа и съседните области. Подчертавайки тези зони, вие освежавате лицето като цяло. За тези, които често не спят, тази тайна определено ще бъде полезна.

© Makeup.ru© Makeup.ru

Ярък цвят

Как да направите цвета на стрелките, сенките или червилото още по-ярък? Преди да нанесете цветни продукти, гримьорите съветват да нанесете кремообразни сенки върху кожата на клепачите или устните като основа или предварително да засенчите „работната повърхност“ с мек бял молив. Такъв субстрат ще осигури на горния слой наситеност на цвета.

Блестящ акцент

В очите ще се появи красив блясък, а погледът ще блести, ако след завършване на грима към изображението се добави един детайл - акцент. „Поставя се“ в средата на горния подвижен клепач, като се използва хайлайтър или пигмент (златист или сребрист, в зависимост от това кой цвят е основният в грима). Нанесете малко от блестящия агент върху кожата с възглавничката на безименния пръст - важно е акцентът да не противоречи на грима, излизайки от него като чужд елемент.

Високи скули

Стробинг техниката първоначално очарова мнозина с магическия си ефект, но ентусиазмът скоро утихна - такъв грим не е много практичен в ежедневието. За да изглежда резултатът по-естествен, гримьорите предлагат да нанесете малко прозрачен гланц, балсам за устни или просто дневен крем върху изпъкналите части на лицето. Влажният блясък ще се вижда само на светлина, създавайки впечатление за здрав блясък на кожата.

Меко контуриране

Армията от почитатели на тази техника също значително оредя. Мнозина смятат за неестествено преоформянето на контурите на лицето, извайвайки го с помощта на бронзант и хайлайтър. Друго нещо е лесната корекция. Подчертайте скулите, така че да се вижда само резултатът, а не използваната козметика, ще ви позволи фон дьо тенът - няколко нюанса по-тъмен от този, който използвате в основния грим.

Котешки поглед

Не само стрелките и опушените очи могат визуално да разтеглят и повдигат външните ъгли на очите, за да получите ефекта на котешки поглед. Има още една тайна за красота, която ви позволява да постигнете това. След като нанесете коректора, за да скриете тъмните кръгове под очите, пренесете го по линията на долните мигли - по-близо до външните ъгли на очите, към слепоочията.

Използвате ли тайните на професионалните гримьори в ежедневието? Напишете коментар.

Категория: