Червени петна вместо здравословен руж и тонално покритие с ефект на пластова торта - всичко това са последствията от неправилната "дозировка" на козметиката. Казваме ви как да не прекалявате

Съдържание:

 • Буквар
 • Коректор и коректор
 • Фондация
 • Руж
 • Бронзант
 • Хайлайтър
 • Прах
 • Червило

Естественото е тенденция, която вече се е превърнала в класика. Следователно чувството за пропорция при използването на козметика става решаващо. Опитайте се да го приложите там, където наистина е необходимо. И внимавайте за количеството – вместо обем с ядка може да е достатъчна малка капка сметана. Нека поговорим по-подробно за това колко грунд, фон дьо тен, руж, бронзант и други продукти са ви необходими, за да изглежда гримът ви естествен и хармоничен.

Буквар

Основният слой не трябва да е плътен. В противен случай основата, нанесена отгоре, може да „плува“ през деня. Няколко щраквания върху дозатора ще бъдат достатъчни. Като се има предвид, че праймерите обикновено имат топяща се текстура на гел или крем, не е необходим повече обем, за да се подготви кожата за грим. Разнесете продукта върху Т-зоната или дори нанесете само върху онези области на лицето, които се нуждаят от корекция на тона.

Коректор и коректор

Тези продукти обикновено имат доста плътна текстура. Следователно малко „грахово зърно“ е достатъчно, за да маскира както тъмните кръгове под очите, така и пъпките. Между другото, за да избегнете наслояване на различни продукти, оставете на местата, където кожата обикновено е гладка, но има леки възпаления, само коректор. Няма смисъл да покривате тази област с основа.

Фондация

© Makeup.ru© Makeup.ru

За да получите безтегловен слой тонално покритие, изстискайте голяма капка крем с размер на фъстъчено ядро върху палитрата. Ако правите грим за вечерта, ще ви трябват повече средства (може би два пъти), но при дневен грим това количество е доста поносимо.И е по-добре да нанасяте основа само върху проблемните зони, за да не претоварвате лицето си с козметика.

Руж

 • Плъзнете четката върху ружа, за да получите точното количество пудра. Не забравяйте да отстраните излишното, като леко потупате дръжката на четката, в противен случай ружът ще стане твърде ярък и няма да е лесно за преливане.
 • Кремообразният руж е още по-лесен за грешка. За доза с размер на грахово зърно не може да става и дума - ще са необходими два или дори три пъти по-малко продукт, за да се смеси с кожата и да придаде свеж оттенък на лицето.

Бронзант

Същото важи и за бронзанта. Това е коварен инструмент, защото при лошо осветление може да не разберете веднага, че има твърде много от него върху лицето. Така че имате нужда дори от по-малко бронзант от руж.

 • Ако говорим за течен бронзант, то едно натискане на дозатора е достатъчно. В същото време е необходимо внимателно оцветяване, така че контурирането, извършено от този инструмент, да е едва забележимо.
 • Трябва да споменем и матовия бронзант-скулптор - препоръчително е да се нанася в микродози, за да не оставят сиво-кафяви петна по скулите. Достатъчно е леко да докоснете прахообразната повърхност на този инструмент и да започнете да коригирате лицето.

Хайлайтър

Всичко зависи какъв ефект искате да получите. Една капка-перла, ако хайлайтърът е течен, е достатъчна, за да разпределите продукта върху горната част на скулите с възглавничките на пръстите си и да придадете блясък на вътрешните ъгълчета на очите.

Прах

Избягвайте да го нанасяте на дебели слоеве. Прокарайте четката няколко пъти по повърхността на продукта в калъфа и, като отстраните излишното, раздуйте лицето си - така пудрата ще падне върху кожата с лека мъгла. Фокусирайте се върху Т-зоната - тук обикновено е необходим матовият ефект, създаден от пудрата.

Червило

Тук всичко е индивидуално. Червилото може да се наслоява, за да се получи по-интензивен, богат цвят. Но все още има някои нюанси в приложението и те се отнасят до текстурата: ако говорим например за течно червило, тогава това трябва да бъде строго един слой, в противен случай покритието ще се напука.

Знаете ли колко грим да използвате?

Категория: