Оказва се, че само два цвята са достатъчни, за да се създаде пълноценен дизайн - и не само сбит, но и сложен

Правейки монофоничен маникюр отново и отново, можете да се отегчите. Точно за тези случаи те измислиха изкуство за нокти и можете да го създадете само с два нюанса под ръка. Дори и с такъв скромен комплект, има много възможности за маникюр, достъпни за вас; основното е да дадете воля на въображението си и да овладеете техниката, която няма да е трудно да овладеете.

Двуцветен маникюр 2023

През новия сезон палитрата от модерни нюанси се състои от напълно неутрални цветове и много ярки, „с характер“.

Алис Оливия © imaxtreeБиблос © imaxtreeСъщества © imaxtreeКъща на Холандия © imaxtreeАнтонио Марас © imaxtree1Първо, обърнете внимание на нюд гамата - от полупрозрачни лакове, които обикновено се използват във френския маникюр, до "плътни" нюанси като кремаво, бежово, кафе. Те могат да се видят на шоутата на Антонио Марас, Марко де Винченцо, Адам Селман.2На второ място, можете да се обърнете към класиката. А именно на червения цвят, който за пореден път демонстрира непреходната си актуалност на шоутата на Giorgio Armani, Blumarine и много други.3Трето, синьо-сините нюанси бяха популярни на седмиците на модата. Според Novis, Manish Arora, Concept Korea и Emporio Armani този маникюр е задължителната част от новия сезон.

Варианти на семпъл двуцветен маникюр с шарка

  • Класически двуцветен дизайн - мраморен ефект. Бял фон и черни ивици е универсална ноктопластика, която елегантно ще допълни всяка визия.
  • Цветни полка точки - тази весела шарка е лесна за създаване върху ноктите ви у дома с помощта на клечка или обикновени клечки за зъби. Лятното настроение е гарантирано.
  • Една екстравагантна версия на сакото е доста проста за изпълнение. За фон изберете тъмен лак, необичаен за френски маникюр. И направете белите върхове назъбени - "хищни" , за да демонстрирате класическия дизайн в нов прочит.

Ефектен двуцветен маникюр за къси нокти

Никтопластиката в този случай е избрана проста, без сложни рисунки. Но все още има опции за любителите на сложния маникюр.

  • Моделът на точки изглежда банален? След това опитайте (или помолете вашия стилист) да възпроизведе популярния принт, известен като хрътка зъбка върху ноктите ви. Не е необходимо да използвате класическата черно-бяла комбинация. Важното е цветовете да са контрастни.
  • Малък едноцветен мотив, съставен от точки и къси щрихи, също може, противно на очакванията, да изглежда красиво дори на къси нокти.
  • Парадоксално, но двуцветният маникюр не винаги изисква използването на два нюанса лак. Можете да изберете един и да добавите прозрачно покритие към него.

Идеи за дълги нокти в два цвята

  • Рисунки, кройки, графики - тук всичко е възможно, подчинено на мярката и законите на хармонията.
  • Ако се страхувате, че сложната ноктопластика ще изглежда вулгарна, създайте прост дизайн с украса с малки детайли. Изборът на минимализъм е сигурен начин да бъдете в тенденция. Тази опция за маникюр е идеална за остри нокти.
  • Редувайте два цвята на ноктите си през един. Оцветяването в един тон ще привлече вниманието към красивата форма на ноктите, а използването на два нюанса ще покаже вашия ангажимент към необичайни решения за красота.

Лунен и френски двуцветен маникюр

И лунният маникюр, и сакото предполагат разделяне на нокътя на два цветни блока: единият, по-голям, е боядисан с основния цвят, другият (това е или дупка, или връх) е допълнителен нюанс, който създава контраст. Случва се по различен начин: например в лунния маникюр самата дупка остава недокосната, покривайки тази област само с прозрачен лак. Оказва се по-сбита версия на двуцветен маникюр.

Това се смята за класика, но можете да експериментирате и с двата дизайна. Направете например скосено яке. Или съчетайте френски маникюр с лунен маникюр.

Как да си направим двуцветен маникюр с плавен преход? снимка инструкция

На подиума този сезон бяха демонстрирани различни оригинални маникюри, но има и такива, които остават актуални, независимо от тенденциите на сезона. Например омбре маникюр. Все още не се смята за класически, но мнозина успяха да се влюбят в този дизайн заради неговата гъвкавост и красота.

Можете лесно да създадете двуцветен омбре маникюр сами, у дома. Не изисква да имате цял арсенал от професионални инструменти. Достатъчно е да имате под ръка основа и топ лак, два нюанса лак, парче гъба и няколко памучни пръчици.

1Стъпка 1. Подгответе ноктите си. Покрийте ги с основен лак. Изчакайте няколко минути да изсъхне добре.2Стъпка 2 Нанесете един от нюансите по ваш избор върху половината от нокътя. Боядисайте другата с втори лак. Повторете. Всяка половина в края трябва да бъде лакирана на два слоя.© Makeup.ru© Makeup.ru3Стъпка 3 Сега ще ви трябва гъба. Нанесете върху него лакове от двата нюанса. И след това го нанесете върху всеки нокът, така че границата между цветовете да омекне и да получите плавен преход - градиент.4Стъпка 4. Ако по време на процеса оцветите кожата около ноктите, отстранете всички петна с четка или памучен тампон, потопен в специална течност.5Стъпка 5. Нанесете горния слой.

Какви идеи за двуцветен маникюр имате? Напишете коментар.

Категория: