Докато някои владеят класическия грим на веждите, други измислят най-невъобразимите начини да привлекат вниманието към тях. Например, превръщат ги в рибя опашка

Изглежда, че няма нищо по-добро от естествено подчертаните вежди с изящно прекъсване - именно върху тях изображението "задържа" , дори и да има други по-ярки акценти. Въпреки това, много гримьори и бюти блогъри продължават да се опитват да променят естествената си форма с грим, за да постигнат оригинален резултат, който да привлече вниманието към грима.Така се появи тенденцията за вежди-перки, на която е посветен този материал.

За да постигнете този ефект, към „опашката“ на веждите отгоре се добавя още една, насочвайки я към точката на счупване. Оказва се, че веждите са разделени - това ги прави да изглеждат като перка на опашка при риба.

© _fashiondreamer_© kierajohnston_© nitag09

Всичко започна с Insta-блогъра Стефан Оскис, който публикува в акаунта си портрети на звезди с „нови“ вежди, модифицирани във Photoshop.В резултат на един от тези експерименти, той рисува на известни момичета в няколко снимки на "рибки" вежди. Въпреки факта, че първоначално това беше само фантазия на един човек, идеята беше възприета от гримьори и бюти блогъри, за да я претворят в реалния живот с помощта на козметика.

Тези, които не се страхуват да следват новите тенденции в грима на веждите, колкото и налудничави да изглеждат, няма да им е трудно да се сдобият с модерни вежди с рибешка опашка. Достатъчно е да имате стандартен комплект за грим със скосена четка и кафяви сенки. Може да ви е по-удобно да носите кафяво течно червило, тъй като то предпазва веждите ви от рибешка опашка да се отлепят от кожата ви през целия ден.

Има два начина за създаване на вежди с рибешка опашка:

1Начертайте втора "опашка" до веждите си, като преди това сте завършили корекцията.2Разделете веждата си на две части в точката на счупване. Първият - основният - е сгънат нагоре, както е на снимката от създателя на тенденцията @skyzeditz, а вторият е само подчертан с цвят. За да отделите едната "опашка" на перката от втората, боядисайте космите на веждите с коректор на мястото на контакта им.

Много експерименти с грим за вежди се превърнаха в хит в Instagram, печелейки стотици фенове не само в индустрията за красота, но и сред обикновените момичета, които са по-свикнали да се гримират без излишни украшения.

  • Всичко започна с оцветяване на вежди в различни нюанси с помощта на сенки, а понякога се използваха няколко цвята наведнъж - например се появи тенденцията за дъгови вежди.
  • След това на мода навлезе карвингът на веждите - това е техника на гримиране, според която върховете на веждите се подчертават с графични стрелки-ъгли.
  • Вежди-вълни, вежди-пера, линии под веждите - има още много нестандартни начини да направите веждите основен елемент на изображението.
  • А сред най-новите тенденции, които навлязоха широко разпространение, са веждите с форма на рибя опашка.

Бихте ли пробвали нова тенденция - вежди рибя опашка? Оставете отзивите си в коментарите.

Категория: