Показваме как американският грим се различава от японския

За да може изображението да отразява добре красотата на различните страни, нека разберем кои са уникалните характеристики на американския и японския грим.

Характеристики на американския грим

 • Американците са фенове на контурирането. Ето защо те обичат жълти фон дьо тени, които вървят чудесно с коректори за скули.
 • Друг задължителен артикул е бронзантът. Например City Bronzer от Maybelline New York.
 • Предпочитаното покритие е матово и покритието е средно до високо.

Специфични характеристики на японския грим

 • Японките обичат светла, прозрачна, порцеланова кожа, затова най-често като фон дьо тен се използват леки BB кремове със студен розов оттенък и леко влажно покритие. Например BB крем от Garnier.
© istock© kikue.makeup© double_m_maymay© Гети© Гети
 • Азиатките обикновено имат хубава кожа без забележими несъвършенства, така че дори леко покритие в техния случай е достатъчно, за да постигнат равномерен тон. И за да не изглежда лицето плоско, те добавят малко руж към областта под очите.
 • Но контурирането в Япония не е толкова популярно, колкото в Америка. Вместо тъмни коректори азиатските жени предпочитат да използват хайлайтър. Например A Bit Jelly Gel Illuminator от NYX Professional Makeup.

Американски и японски грим едновременно: инструкции стъпка по стъпка

Грим, от който се нуждаете:

За японски грим

За тонус

 • Фондация Urban Decay Stay Naked,
 • NYX Professional Makeup Conceal, Correct, Contour – Light,
 • NYX Professional Sweet Cheeks Creamy Powder.

За вежди

 • Пудра за вежди от NYX Professional Makeup,
 • Маска Maybelline New York Brow Drama.

За очи

 • NYX Professional Makeup Prismatic Eye Shadow – Fireball,
 • Маска Maybelline New York The Falsies Lash Lift черна.

Устна

 • Розово червило Lancôme L'Absolue Rouge Cream.

За американски грим

За тонус

 • Фондация Urban Decay Stay Naked,
 • NYX Professional Makeup Conceal, Correct, Contour – Light,
 • Минерална фиксираща пудра за професионален грим NYX – светла/средна,
 • Професионален грим NYX 3 стъпки за извайване на лице – справедливо.

За вежди

 • NYX Professional Makeup Precision Brow Pencil – Blonde.

За очи

 • Urban Decay shadows – Heat,
 • L'Oréal Paris Superliner Superstar черна очна линия,
 • Маска Maybelline New York The Falsies Lash Lift черна.

Устна

 • бордо червило NYX Professional Makeup Liquid Suede Metallic Matte – Biker Babe 35.
1За японски външен вид използвайте лек коректор под очите, който подхожда на тена на кожата ви. След това нанесете лека пудра върху цялото си лице. За да повторите грима в американски стил, изберете лек коректор с тон или два по-светъл от кожата и нанесете върху всички области на подчертаване: под формата на триъгълник под очите, в центъра на челото, задната част на носа, горната част на брадичката, под скулата.Полезен коректор Conceal, Correct, Contour от NYX Professional Makeup.2Използвайки тъмнокафяв скулптор със сивкав подтон, леко потъмнете страната на лицето. Тъй като азиатските жени обикновено нямат добре дефинирани скули, скулптурирането трябва да се извършва много леко. За американски грим добавете тъмен коректор към темпоралната област, под скулата, по линията на долната челюст. След това разбъркайте всичко с влажна козметична гъба или кръгла синтетична четка, като започнете от светлите зони. След това фиксирайте грима с прах (можете да използвате техниката "изпичане" ) и след това можете да дублирате затъмнените зони със сух скулптор, за да направите ефекта възможно най-ярък.3Японките предпочитат прави вежди и обичат, когато изглеждат естествени. Те често изсветляват веждите си с грим, за да изглеждат по-млади. За да направите това, достатъчно е да боядисате веждите с помощта на леки сенки за вежди с топла палитра и да ги нанесете с лек гел за оттенъци.Например Brow Drama от Maybelline New York.
Любимите на Америка са графичните, спретнати, плавно извити вежди. За да постигнете този ефект, можете да използвате молив или червило за вежди. Трябва да изберете нюанс, който съответства на цвета на косата.За да направите веждите ясни, трябва да ходите по долната и горната граница на веждите с коректор.4В японския грим за очи често се използват само един или два нюанса. Например, прасковено-розова сенка за очи може да се разнесе по целия клепач и орбиталната линия, а след това може да се добави тъмнокафява сенка за очи по линията на миглите. След това трябва да нарисувате линията между миглите с черен молив, да подчертаете миглите със спирала: черно отгоре, кафяво отдолу. Ако миглите ви са прави, не забравяйте да ги извиете с маша, преди да нанесете спирала. Можете да използвате например от Shu Uemura.
В американската версия на грима се обръща много внимание на очите. Можете да използвате техниката cutcrease и да нанесете ярки, блестящи сенки върху движещите се клепачи.След това можете да нарисувате големи стрелки и да допълните грима с пухкави изкуствени мигли.5Най-често японските жени използват прасковени, коралови, розови нюанси в грима. И ружът се нанася не върху бузите, а под очите под формата на обърнат триъгълник. Такъв руж, според японските жени, придава на лицето много сладък, младежки и трогателен вид. Червило с подобен нюанс трябва да се нанесе върху устните, докато най-яркият цвят трябва да бъде избран по-близо до вътрешната линия на устата: тоест в долната част на горната устна и в горната част на долната. За вдъхновена от Америка визия на устните изберете дълготрайни течни червила с матово или метално покритие. Точно както веждите, устните трябва да бъдат гримирани възможно най-равномерно и ясно. След нанасяне е важно да дублирате краищата на червилото с коректор, за да осигурите максимална яснота на грима.6Финалните щрихи на грима са хайлайтър за скулите, върха на носа, отметка над устната и трапчинка над брадичката, както и бронзант за всички зони с тен - по линията на косата, отстрани на челото, скулите и линията на челюстта.

Американски и японски грим върху европейски тип лице

Въпреки факта, че сияещата кожа е характерен атрибут на японския грим, ефектът на блестяща кожа отвътре е чудесно решение за всяко момиче.

Ако искате да направите някои части на лицето по-изразителни, можете да използвате техниката на американските жени - контуриране: тя ще ви помогне да стесните носа и да подчертаете скулите.

И ако все още не знаете как да контурирате, просто гледайте нашия видео урок.

Категория: