Опушените очи обикновено означават ярък вечерен грим с преход от светли към по-тъмни нюанси. Може ли той да стане част от нежния образ на булката?

Всички булки са различни, но в по-голямата си част, когато обмислят образа, те избират естествен грим и отказват смели решения за красота, включително опушени. В същото време именно ефектът на мъглата е един от основните начини за по-изразителен и дълбок поглед. В този материал - повече за техниките, които ще ви позволят да създадете такъв дим, който ще подхожда на всяка булка.

Ели Сааб

Какви цветове да нося за моята сватба смоуки?

Нека черният цвят да бъде забранен в този случай. Това също ще помогне да се избегнат евентуални грешки - например твърде много потъмняване, което ще внесе дисхармония в лека сватбена визия с бяла рокля.

В тъмни цветове

Ако използвате тъмни нюанси, тогава само тези, които могат да бъдат засенчени до полупрозрачна мъгла. Това е кафяво, тъмно синьо, блато, изумрудено, бордо, слива. Вземете такива сенки на четка в малко количество - за да получите красив опушен ефект, не са необходими много средства. Сините нюанси подчертават сините очи. Особено ако очертаете долния клепач със син блясък.

Rykiel

А блатносинята гама придава дълбочина на външния вид. Този грим може да бъде допълнен с коралово червило.

Ели Сааб

Средни тонове

Обърнете повече внимание на средните тонове. Говорим за неутрален тауп, сив, орех, бронз, мед. Между другото, сияйните текстури с лек блясък вероятно биха били най-добрият избор - поради причината, че те не „лягат“ върху кожата в толкова плътен слой като матовите. Това им свойство просто ще бъде на място в сватбения грим. За кафяви очи е подходящ грим със сенки в лешников оттенък, преливащи се към слепоочията.

Муре

Кафяви опушени очи изглеждат ефектно в комбинация със сини очи. Особено ако добавите син каял към горния клепач - това ще направи цвета на очите по-ярък.

Версаче

Можете да направите и много лек грим - просто смесете кафе сенките във външните ъгли на очите и нанесете спирала върху миглите.

Pettibone

В ярки цветове

А по-светлите сенки с блестящи частици ще бъдат полезни за любителите на хайлайтите, благодарение на които гримът освен допълнителен блясък придобива и 3D обем. Те обаче могат да служат и като основа за опушени очи. За да накарате такива сенки буквално да се слеят с кожата, изберете не бял нюанс, който като правило силно се откроява на фона си, а нещо по-меко - „розово злато“, кремав, цвят на шампанско.

Милър

Сватбено опушено за зелени очи: фото урок

За да получите опушени очи, изобщо не е необходимо да създавате класически преход от светли сенки във вътрешните ъгли на очите към тъмни, почти черни, във външните. Ако смятате, че това ще е прекалено в сватбената визия, можете да отидете в другата посока.Лека мъгла от сенки върху клепачите е достатъчна.

1Подгответе кожата на клепачите с грунд, който изравнява повърхността на кожата, обезмаслява я и подобрява „адхезията“ към слоя сенки за очи. След това разнесете основния нюанс - неутрално бежово - по цялата повърхност на клепачите.2Работете върху гънката: нанесете малко „топли“ розово-кафяви сенки за очи върху тази зона, за да потъмните леко зоната и да придадете обем и дълбочина на грима. Смесете същия нюанс във външните ъгли на очите.3Нанесете по-нежни розови сенки с блясък върху подвижния клепач - под гънката.4Очертайте вътрешния контур на очите с кафяв молив kayal. Също така ги приближете до линията на миглите по-близо до външните ъгли на очите на горния клепач. Омекотете линията с гъста четка.5Завършете грима на очите си, като нанесете два слоя черна спирала върху миглите.

Ако харесвате по-драматичен външен вид, трябва да опитате сливов смоуки айс. И така, че зеленият цвят на очите да не се губи на фона на дълбок нюанс на сенките, донесете долната лигавица със зелен каял.

А ако обичате блясъка, вземете кафяви сенки за основа и ги комбинирайте със златен блясък. Например блясък за лице и тяло от NYX Professional Makeup в бронз.

Още една идея за опушен айс за зелени очи, която показахме в това видео.

Опушени очи за булка със сини очи

1Нанесете слой основа върху клепачите.2Няма да имате нужда от неутрални сенки тип "плът" . Вместо това смесете кафяво кафявото по всички подвижни клепачи. С него подчертайте линията на миглите на долните клепачи.3Очертайте вътрешния контур по протежение на лигавицата с черен или тъмнокафяв каял.4Използвайте малко количество златисти сенки в средата на горния клепач, за да създадете акцент.5Оцветете миглите си с черна или кафява спирала.

Синият каял ще ви помогне да подчертаете нюанса на очите. Нанесете го върху долната лигавица и създайте бежово-кафява мъгла върху клепачите.

И можете да се разорите и да направите смел грим с червени и златни сенки.

В този случай, Perfect Filter Shadow Palette от NYX Professional Makeup в нюанс 02 ще бъде полезна.

Сватбен лъскав опушен грим за кафяви очи

Барбара Буи

  1. След като нанесете грунда, разнесете бежови сенки върху кожата на клепачите.

  2. Подчертайте вътрешните ъгли с блестящи сенки за очи. Създайте преход към по-тъмен нюанс по-близо до външните ъгли, като използвате сливи, бордо или кафяви сенки. Смесете ги така, че покритието да е полупрозрачно и границите на приложението да не се виждат.

  3. Нанесете капка гланц или дневен крем в средата на подвижния клепач.

  4. Завършете със спирала. И фиксирайте грима си със спрей. Можете да използвате например спрея Face Studio Lasting Fix Setting Spray на Maybelline New York.

Ако сте фен на лъскавите опушени очи, преди да ги направите част от сватбената си визия, проверете как се съчетават с избраната от вас рокля.

Сенки за кафяви очи от лилавата гама. Използвайте блестящи сенки за очи и не забравяйте да очертаете линията на миглите с cajal, за да изглежда гримът ви завършен.

Можете да играете с контрасти и да замените класическия черен каял с тюркоаз.

Вижте нашия видео урок за подробни инструкции как да създадете този външен вид.

"

Категория: