Ако има правила, които трябва да се нарушават, това е в света на красотата. Колкото повече "забранени" експерименти за красота, толкова по-добре

Красота без правила е мотото на повечето гримьори и гримьори, които дават пример на обикновените потребители на красотата, развенчавайки митовете за грима и нарушавайки привидно непоклатимите правила за неговото създаване. Нека поговорим за принципите, които са загубили своето значение и вече не изискват спазване, когато става въпрос за грим.

Един акцент

Правилото, според което можете да подчертаете или очите, или устните, вероятно е измислено за тези, които се стремят да прекаляват с грима като цяло, като допълват например тъмното червило с тъмно опушено. Това е призив за спазване на чувство за мярка - нищо повече.

  • Можете да комбинирате черни стрелки и червено червило в изображение - и резултатът ще бъде по-скоро класически, отколкото необикновен.
  • Във вечерния грим се допускат по-ярки акценти както върху очите, така и върху устните. Също така не е забранено да ги допълвате с контуриране или стробинг.

По-малко блясък

Общоприето е, че е по-добре да не се увличате по блясъка. Наистина е лесно да прекалите с тях. Но най-новите тенденции в красотата са пълно ръководство за действие за тези, които обичат подчертаването и излъчването. Пудрата с блестящи частици щедро се нанася върху скулите или се използва, например, върху клепачите. И можете да покриете клепачите с блясък, сякаш с гъста мъгла от сенки - напълно.

Ясен контур

По-рано гримът на устните не можеше без поглаждане на контура с молив.Сега това дори не може да се нарече предпоставка за нанасяне на червило. Напротив, някои гримьори умишлено омекотяват контура, като „набиват“ червилото с възглавничките на пръстите си, за да създадат ефект на целунати устни. Ясният контур често изглежда неестествен, поради което е изоставен.

Тъмно червило

В списъка с правила за красота, които днес звучат абсурдно, е избягването на тъмно червило, което, както се смяташе досега, състарява. Сега те дори успяват да добавят черно червило към изображението и по такъв начин, че да изглежда хармонично, без готическа мрачност. А червилото в цвят вино е задължително за есенно-зимния сезон от няколко години.

Така правилата се превърнаха в разхлабена концепция; сега можете да обърнете всичко с главата надолу: подчертайте веждите със стрелки (тази техника е известна като издълбаване на вежди), засенчете ружа високо над слепоочията, нанесете хайлайтъра върху устните, за да създадете седефен ефект и очертайте очи с ярки моливи за устни.

© Makeup.ru© imaxtree© imaxtree© alexalink

Кои правила за красота нарушаваш? Напишете коментар.

Категория: