Градиенти от модните подиуми

Омбре маникюр с градиентни нюанси на цвета беше използван на модни ревюта от дизайнерите Christian Siriano, Proenza Schouler и Mara Hoffman.

Омбре маникюр (от френски ombré - сянка) - вид ноктопластика с плавен градиентен преход от един цвят към друг, стана популярен през 2000-те години.

Тенденцията идва от индустрията за боядисване на коса. Омбре моделът често се използва в модните ревюта. Примери могат да бъдат намерени в шоуто есен/зима 2015/2016 на Christian Siriano, Proenza Schouler и Mara Hoffman.

През сезон пролет/лято 2016 в Rebecca Minkoff избраха омбре маникюр (нежна праскова, преминаваща в бяло и след това синьо).

1Първо върху нокътната плоча се нанася прозрачна основа и когато изсъхне, лак, който ще служи като фон (като правило това е най-светлият от избраните цветове).2След това трябва да създадете палитра, например върху лист фолио или плътна хартия.

Избраните нюанси (те могат да бъдат градиентни, допълващи се или цветни блокове) по контактната граница се смесват с клечка за зъби. В подготвената палитра се потапя гъба (предварително трябва да се потопи във вода и да се изцеди) и с бързи къси движения лакът се пренася върху нокътната плочка.

3Един от нюансите трябва да е на върха на нокътя.

Можете да "запечатате" цвят, като прокарате четка с този цвят по ръба на нокътя. Попадналият върху кутикулата и кожата лак се отстранява със средство за премахване. След изсъхване на рисунката всичко се фиксира с финиш.

Алтернативен начин за нанасяне е с аерограф. Понякога техниката ombre се нарича също не градиент на един нокът, а цветен преход от един нокът към друг.

Ако сте го пробвали, напишете отзив.

Категория: