Защо не трябва да изхвърляте използвани чанти с любимия си Earl Grey?

Все още ли използвате само пакетчета чай като напитка? Но напразно! В края на краищата, те могат да донесат не по-малко полза за вашия външен вид, отколкото удоволствие за вас. Пакетчетата чай могат не само да се отърват от тъмните кръгове, синини и зачервявания, но и да помогнат за залепване на счупен нокът, да изсветлят цвета на косата и дори да премахнат ефектите от слънчево изгаряне. Основното нещо е да ги използвате правилно.Споделяме полезни трикове за красота с помощта на пакетчета чай, които могат да ви осигурят незабавен ефект.

Преди да започнете да търсите коректор за прикриване на подпухналостта под очите ви, прочетете нашите съвети.

Облекчете уморените очи

Това е може би най-известният начин за използване на пакетчета чай. Потопете две в топла вода и оставете върху очите си за 20 минути. Танините в състава на чая облекчават добре подуването и премахват торбичките под очите. След 20 минути избършете кожата около очите с пакетче чай.

Ако пакетчетата чай не могат да се справят с торбичките под очите, то те лесно се прикриват с грим. Просто гледайте нашия видеоурок.

Засилване на цвета на косата

Студен черен чай сварете във фризера и след това нанесете върху тъмните части на косата - цветът им ще стане още по-тъмен. Охладеният чай от лайка е чудесен за изсветляване на по-светлите участъци от косата ви.

Успокояване на порязването

За да облекчите болката, поставете мокра торбичка черен чай върху кървяща рана. Таниновата киселина в чая ще помогне за спиране на кървенето. Този метод ще бъде особено ефективен, ако се порежете с бръснач или сте хванали резец на ръката си. Той не само ще спре кървенето, но и ще облекчи болката.

Смяна на фон дьо тен

Ако имате нужда от естествена и бюджетна основа, тогава чаят е идеалният вариант. Антиоксидантите в чая ще помогнат за възстановяване и защита на кожата, както и за намаляване на омазняването. Естествено, няма да помогне, ако имате сериозни проблеми с кожата на лицето. Въпреки това, за хора с относително добро качество на кожата, този метод ще помогне да се откажат от плътните тонални продукти, поне в горещите дни. Можете да избършете врата си със студена торбичка чай - това ще осигури добър тонизиращ ефект.

помощ при акне

Опитайте да поставите пакетче зелен чай върху зачервяването, ако искате да го направите по-малко видимо. Антибактериалните свойства на зеления чай ще ви помогнат не само да скриете акнето, но и да направите кожата мека и чиста „скърцаща“, осигурявайки един вид детоксикация.

Премахнете лошия дъх

Чаят от мента е известен със своите антибактериални свойства, така че ако нямате вода за уста под ръка, просто изпийте чаша от този чай. Дъхът ще бъде свеж.

Успокоява изгорялата кожа

Зеленият чай съдържа екстракт от полифенол, който намалява броя на изгорените от слънцето клетки и също така предпазва кожата от последващите UV лъчи.

Поправи счупен нокът

Първо нанесете основа върху счупения нокът. След това с помощта на ножица трябва да се изреже малък квадрат от торбичката чай, който е достатъчен, за да затвори пукнатината. Поставете парче торбичка чай върху нокътя си и го покрийте с друг слой основа. Нанесете два слоя цвят, ако желаете. Готов! Имайте предвид обаче, че този метод е подходящ само ако пукнатината е малка. Ако нокътят се е счупил до средата и е започнал да причинява дискомфорт на околната кожа, торбичката чай няма да помогне.В този случай е по-добре да използвате специално лепило.

Категория: