Много хора си дават почивни дни от грима, тъй като са свикнали да смятат, че декоративната козметика не вещае нищо добро за кожата. Но днес много се е променило. Да видим дали гримът може да бъде полезен

Някога продуктите за грим съдържаха вещества, които имаха лошо влияние върху здравето на кожата, но индустрията за красота се развива с големи стъпки. Съвременните сенки, руж, червила и други представители на категорията декоративна козметика са в състояние да изпълняват не само преките си задължения, но и да овлажняват, подхранват, защитават кожата.При редовна употреба на такива продукти състоянието на кожата се подобрява само с времето. Нека поговорим за това по-подробно.

Сега няма да е трудно да намерите декоративна козметика, която осигурява на кожата допълнителна грижа. Ако това не е написано директно върху опаковката, можете да определите как ще бъде полезно съдържанието на дадена бутилка/кутия, като погледнете списъка на съставките.

  • Глицерин, хиалуронова киселина, ретинол - това са може би най-известните вещества с изразени грижовни свойства; освен тях пряка индикация, че продуктът ще се погрижи за кожата е наличието на масла, растителни екстракти и витамини в състава.
  • Овлажняващите функции обикновено се изпълняват със средства с течна или кремообразна текстура.
  • Прахообразните продукти са най-добре избрани в колекциите минерална козметика: те няма да запушат порите и ще предпазят кожата от UV лъчи.

За грим в полза на кожата, използвайте:

1буквар

Това не е толкова декоративен продукт, колкото продукт за грижа. Добре овлажнява кожата и изравнява нейния релеф. Основата може да бъде чудесно допълнение към дневен крем. Точно така работи например Master Prime от Maybelline New York.

Master Prime, Maybelline New York

2BB или CC крем

Като маскират несъвършенствата, тези продукти помагат и за предотвратяването на повторната им поява. Например City Miracle CC Cream от Lancôme е предназначен да реши проблемите, които чакат кожата в големия град. Кремът предпазва от вредното въздействие на UV лъчите (съдържа SPF 50) и агресивните фактори на токсичната среда.

City Miracle CC крем, Lancôme

3Кремообразен руж, бронзант, хайлайтър

Кожата на бузите обикновено е по-суха, отколкото в Т-зоната, така че няма да е излишно да я овлажнявате допълнително; Кремовете работят добре за това. Вижте Fluid Sheer с блестящ ефект на Giorgio Armani, който се предлага в различни нюанси. Флуидът може да се използва както като руж, така и като скулптор.

Fluid Sheer, Джорджо Армани

4Кремави сенки

Не изсушават кожата, разнасят се лесно и остават. Тествахме Vivid Brights Crème Color на NYX Professional Makeup.

Vivid Brights Creme Color, професионален грим NYX

5база за спирала

Продукти като Subversion от Urban Decay не само удължават и придават обем на миглите, но и ги укрепват с витамин Е и пантенол. Въпреки това, формулата на спиралата може да включва и грижовни съставки - какъвто е случаят с Ultimate Natural Mascara на Shu Uemura.

Основа за спирала Subversion, Urban Decay © urbandecay.ruUltimate Natural Mascara, Shu Uemura © shuuemura.com.ru6балсам

Сухите, напукани устни са често срещани. Ето защо, преди да използвате червило, се препоръчва да нанесете подхранващ балсам. В същото време висококачествените тониращи балсами и червила (например Volupté Tint-In-Balm от Yves Saint Laurent Beauté) днес априори съдържат вещества, които са полезни за кожата на устните.

Volupte Tint-In-Balm, Yves Saint Laurent Beauté

Внимавате ли за състава на продуктите, когато избирате козметика? Напишете коментар.

Категория: