При грима на устните мнозина са склонни да се справят без него, избягвайки ненужните проблеми. Но моливът, ако знаете някои трикове, може да бъде по-полезен от много други средства

Моливът за устни не се счита за най-практичния инструмент за гримиране: за всеки нюанс на червилото трябва да изберете свой собствен нюанс на молива, което прави козметичната чанта по-тежка и удря джоба. Някои излизат от ситуацията, като заменят няколко цветни молива с един гол. Други намират необичайни приложения за своите лайнери. В този материал - повече за лайфхакове, които няма да оставят молив за устни да лежи празен.

1Избор на път

Пряката цел на молива за устни е да очертае контура им, за да няма проблеми с нанасянето на червило. Вярно е, че не всеки знае как да го използва правилно. Първо, гримьорите не съветват да използвате рязко заострена линия. В противен случай ще рисувате линии със силен натиск и контурът ще излезе неестествено ярък. Второ, за да се получи равномерно и равномерно, линията трябва да бъде начертана не от ъглите на устните, а от „Арката на Купидон“ в средата. Дръжте се така, сякаш се излюпвате.

© Makeup.ru© Makeup.ru2Подготовка на устните

Безцветният молив може да замени праймъра за грим за устни, ако ги засенчите напълно. А бял или нюд молив, отново, ако се разнесе по цялата повърхност на устните, ще подсили яркостта на червилото, което нанасяте отгоре.

3Вместо червило

За мнозина моливът замества дори червилото. Факт е, че с негова помощ можете да получите по-устойчиво и по-плътно покритие, както и да постигнете матов ефект, на който не всяко червило е способно.

4Вместо очна линия

Розовата или червена очна линия не присъства във всяка колекция грим. Но сред моливите за устни тези нюанси са най-популярни. Те са идеални, ако искате да нарисувате ярки стрелки. Уверете се, че първо сте нанесли база върху клепачите си, в противен случай линиите може да се размажат, тъй като моливите за устни обикновено са мазни.

© imaxtree

5Издълбаване на вежди

С помощта на молив за устни можете да приложите най-необичайните решения за красота. Например, ако искате да изпробвате карвинг на вежди - нова техника за подчертаване на вежди с цветни стрелки, тогава моливът ще ви бъде полезен.За тях е лесно да начертаят всяка линия - едновременно ясна, графична и по-мека.

Използвате ли молив за устни? Напишете коментар.

Категория: