Как да изберем кои методи да използваме и колко да съхраняваме - подробно ръководство за тези, които решат да си вземат подплата

Съдържание:

 • Какво е очна линия?
 • 4 вида очни линии
 • Цветни очни линии
 • Коя очна линия е най-добра?
 • 2 фотоуроци стъпка по стъпка за нанасяне на очна линия
 • Какво представляват очните линии?
 • Какво да направите, ако очната ви линия е суха?
 • Оценка на очна линия: ТОП-7

Класическите меки стрелки с чиста "опашка" могат да бъдат нарисувани с молив, но модерните графични стрелки или котешко око изискват използването на инструмент с по-плътна текстура. Посвещаваме още един бюти измамник на очните линии!

Какво е очна линия?

Често всички средства за създаване на стрелки, без изключение, са включени в категорията очни линии: сухи моливи, кайали и течни линии. Но очната линия, в строгия смисъл на думата, все още е очна линия с гел, течна или кремообразна текстура, предназначена за създаване на очна линия. Какви са основните качества на тези продукти?

1Течната очна линия не е подходяща за рисуване на лигавицата (може да се използва само върху кожата), както и за създаване на "опушен грим" .2Очната линия не е толкова лесна за използване като очната линия, начинаещите ще се нуждаят от практика.3Висококачествената очна линия има висока издръжливост, бързо се втвърдява и не се размазва през деня.4Днес очните линии, особено цветните, също често се използват за създаване на арт грим и рисунки по лицето и се използват в необичаен грим за устни.8Второто популярно наименование на очната линия е очна линия.

4 вида очни линии

В зависимост от състава, текстурата и формата на освобождаване очните линии се разделят на няколко основни вида.

Течна очна линия

 • Най-разпространеният тип очна линия.
 • Продава се в малки бутилки с четки, които могат да бъдат с различни форми, дължини и дебелини.
 • По правило класическата очна линия има доста тънка четка, косъмчетата прилягат плътно една до друга (идеален пример е Liner Plume на Lancôme).
 • Върхът на очната линия също може да бъде много твърд, почти неподвижен.
 • Течната очна линия улеснява очертаването на горния клепач (за създаване на ефект на по-дебели мигли) и рисуването на много тънки стрелки.
 • Ако имате чувствителни очи, изберете течни очни линии с надпис "хипоалергенни" .

Флумастер

 • Отделен вид течна очна линия. Основната характеристика е филцовият връх, като обикновен флумастер.
 • Позволява ви бързо да създавате ясни дебели стрелки, ефектни котешки очи или стрелки с всякаква фантастична форма. Тази очна линия е незаменима за арт грим.
 • В зависимост от ъгъла на наклон можете да получите различна дебелина на линията, но за да нарисувате много тънка лента, трябва да работите усилено. За тази цел все още е по-удобно да използвате класическа течна очна линия.
 • Благодарение на филцовия накрайник можете лесно да контролирате количеството на нанесения продукт, така че да няма „ивици“ по кожата.
 • Този тип молив понякога се нарича молив или хайлайтър.

Гел очна линия

Maybelline Lasting Drama

 • Очна линия с наситена кремообразна, леко восъчна текстура. По правило се продава в малки кръгли бурканчета, трябва да нанесете продукта с отделна четка (най-често тя не е включена в комплекта, трябва да я закупите отделно).
 • Гел очната линия е "висш пилотаж" . При нанасяне се държи доста капризно, така че само напреднали фенове на красотата могат да се справят с него.
 • Позволява ви да създадете всеки, дори и най-необичайния грим за очи: с помощта на четка можете лесно да променяте както дебелината, така и наситеността на линиите.
 • Тази очна линия изсъхва почти моментално, гримът ще трябва да се направи много бързо. Но издръжливостта на такава очна линия е феноменална.
 • Гел очна линия, за разлика от останалите, може да се използва върху лигавицата на клепачите. Вярно, че няма да е толкова лесно да се отмие, използвайте мицеларна вода.
 • Всеки път след използване на очната линия проверявайте дали клепачът е затворен достатъчно плътно: по този начин продуктът не изсъхва преди време.

Суха очна линия

Има и такъв вид суха очна линия. Този инструмент обаче е доста рядък. Текстурата на тази очна линия е по-скоро като сенки за очи и ви позволява да създавате "опушени" стрелки.

Цветни очни линии

Черната очна линия е класика в жанра, но в наши дни би било жалко да се ограничи до една: марките за красота произвеждат продукти в голямо разнообразие от нюанси. Нека обсъдим популярните цветни очни линии.

Кафяв

Когато става въпрос за дневен или офис грим, черната очна линия не винаги е подходяща, но кафявата е най-добрата.Начертайте линия по линията на горните мигли: по този начин ще направите погледа по-изразителен, но в същото време изображението ще остане голо. Прочетете повече за това как можете да използвате кафява очна линия или очна линия тук.

Сиво

Друга добра опция за очна линия за дневен грим. Предпочитайте го, ако не сте твърде уверени в рисуването на стрелки за клепачите: „грешките“ и „нередностите“ няма да бъдат толкова забележими. Ако имате светли очи, опитайте различни нюанси на сивото - от нежно перлено до графитено и метално - и вижте как се променя целият ви образ.

Блестящо

Най-лесният начин да превърнете дневния си грим във вечерен е да добавите искрящ акцент. Начертайте класическа черна линия и добавете слой блестяща сребриста или златна очна линия отгоре.Когато се подготвяте за лятно парти, можете да отидете докрай и да използвате яркозелени, червени или жълти очни линии с блестящи частици.

Синьо

Особено ефектна синя или синя очна линия ще подчертае кафявите очи. Но синеоките момичета не трябва да го отказват: уверете се, че нюансът не съвпада точно с цвета на очите ви, трябва да е малко по-тъмен или по-светъл. Важен съвет: ако нарисувате ярко синя стрелка на горния клепач, не забравяйте да боядисате долната лигавица с черен кайал, за да изглежда изображението завършено.

Бяло

Ярко бяла очна линия може да се използва за рисунки по лицето и да се добави към вътрешните ъгли на очите. Този лесен трик моментално ще подчертае и ще придаде блясък на очите ви.

© imaxtree© imaxtree

Коя очна линия е най-добра?

Ако сте прочели внимателно описанията на всички видове очни линии, но не сте сигурни кой е най-подходящ за вас, обърнете внимание на тези съвети.

 • За начинаещи е по-добре да изберете класическа очна линия с къса и твърда четка - това е най-удобното за използване.
 • Ако имате увиснали клепачи или мазна кожа, изберете водоустойчива формула. Обърнете внимание на маркировките водоустойчив и устойчив. Потърсете нашата класация на наистина устойчиви очни линии тук.
 • Подобно на червилата, очните линии могат да имат различни варианти на „финиш“: крем, мат или блясък.За класическа визия изберете очна линия с леко влажно, лъскаво покритие, за модерен грим - матова, и допълнете експериментален или вечерен грим с ярка блестяща линия.
 • Ако сте доволни от цвета и издръжливостта на очната линия, но върхът ви е неудобен, просто купете специална четка за очна линия. Със сигурност ще намерите такъв, който ще бъде удоволствие да използвате за вас.
 • Някои марки произвеждат очни линии в необичайни форми - може би това е най-подходящото. Например, Master Precise Curvy на Maybelline има овална бутилка и филцов връх тип пясъчен часовник. А Grandiôse Liner на Lancôme има подвижна дръжка!

Как се използва очна линия?

Преди да започнете да практикувате, изучете теорията. По-долу са дадени пет основни съвета за начинаещи.

1В процеса на обучение използвайте импровизирани средства. Например, за да нарисувате идеално ясна и равномерна "опашка" на стрелката, залепете парчета хартиена лента под ъгъл - и използвайте нейните краища вместо линийка.2Не се опитвайте веднага да нарисувате идеално равномерна линия на горния клепач, без да сваляте ръцете си. Начертайте стрелката с малки щрихи.3Опитайте популярен трик за красота: първо нарисувайте "груба" версия на стрелката с молив и след това дублирайте линията с течна линия.4Не пренебрегвайте основата за клепачите. За да сте сигурни, че очната линия няма да се търкаля или разпространява, използвайте надежден грунд. Е, или поне леко напудрете клепача, преди да нанесете линията.5Дръжте дръжката на очната линия възможно най-близо до нейната дръжка. Така че движенията ще бъдат по-точни, можете по-добре да контролирате процеса.

Как се нанася течна очна линия? Инструкция

Само три стъпки за създаване на красив грим за очи.

1Подгответе клепача със специална основа за очи, грунд за лице или пудра. Можете също така да нанесете светли матови сенки върху клепача.2Начертайте малка черта от ъгъла на окото си: това ще бъде „опашката“ на вашата стрелка. Ако имате прави вежди, "опашката" не трябва да върви строго успоредно.3Начертайте линия с очна линия възможно най-близо до линията на миглите и след това внимателно я свържете с „опашката“.

Как да използвате гел очна линия?

Схемата за третиране на гел очна линия е като цяло същата като на обикновена течна. Нека го разгледаме по-подробно.

1Нанесете грунд, боядисайте клепача със сенки с леки сенки - със или без лек блясък.2Подчертайте орбиталната линия с матови сенки с няколко нюанса по-тъмни от кожата (кафяви или пясъчни).3С плоска четка с естествен косъм добавете същите сенки, използвани върху орбиталната линия, към външните ъгли на очите.4Нанесете върху тънка изкуствена четка малко гел очна линия от буркан и нарисувайте тънка „опашка“, която сякаш продължава линията на клепача. В никакъв случай не затваряйте очи.5Начертайте линия по протежение на горния клепач, възможно най-близо до линията на миглите. Можете леко да дръпнете клепача с пръсти, за да изгладите "гънките" .6С леки удари направете "опашката" по-широка, след което я свържете с линия, начертана по целия горен клепач.7Боядисайте пространството между миглите на горния клепач с Kayal.8Добавете малко хайлайтър във вътрешните ъгли на очите и под веждите.9Покрийте миглите си със спирала.10Изображението е готово!

Как да използвам очна линия с филц?

Как да създадете спретната класическа очна линия с маркерна очна линия, разказва и показва гримьорът Юлия Сизих.

Какво представляват очните линии?

Очните линии, които могат да се рисуват с очна линия, могат да бъдат с напълно различни форми - класически, арабски, двойни и тройни. Говорихме по-подробно за седемте най-популярни форми на стрелки за очите тук, потърсете инструкции за екстравагантни „усукани“ стрелки в този материал и прилагаме кратка диаграма за създаване на фатални котешки очи по-долу.

Как да нарисувате стрелки на очите с течна очна линия?

Бюти блогърът Alina Fly Cloud ви показва как да рисувате красиви графични стрелки с помощта на бестселъра Artliner на Lancôme.

Какво да направите, ако очната ви линия е суха?

Срокът на годност на течната очна линия след отваряне на бутилката е не повече от шест месеца. Но какво ще стане, ако започне да изсъхва дори преди края на определеното време? Опитайте да "анимирате" инструмента по един от трите начина.

1Поставете очната линия в затворен плик и я потопете в купа с гореща вода, изчакайте 10-15 минути.2Можете да разредите течната очна линия с капки за очи (но разбъркайте добре!).3Ако говорим за гел очна линия, можете да я разредите с капка растително масло (например кокосово масло).

Оценка на очна линия

Седем страхотни продукта, които заслужават да бъдат във вашата чанта за гримове.

 • Perfect Slim от Super Liner, L'Oréal Paris

  Ако искате да нарисувате идеално равномерна линия на горния клепач, без да отделяте много време, течната очна линия Perfect Slim определено ще ви бъде полезна. L’Oréal Paris разработи удобен апликатор, с който можете лесно да нарисувате тънка линия (за ежедневен грим) или драматично широка (за вечерен грим с акцент върху очите).

 • Monsieur Big, Lancôme

  Очната линия е истинско спасение за тези, които не са много уверени в използването на течна очна линия, но искат да създадат ярък грим със стрелки. Мониторът Monsieur Big на Lancôme има широк апликатор със заострен връх, което прави бързо и лесно рисуването на линии за вечерен грим.

 • Epic Ink Eyeliner, Професионален грим NYX

  Професионалната линия за грим на NYX е универсален инструмент. Удобната четка ви позволява да рисувате всякакви видове стрелки от ежедневни тънки до драматични широки. Очната линия има наситен цвят, така че гримът да остане ярък и изразителен през целия ден.

 • Razor Sharp Water-Resistant Longwear Liquid Eyeliner, Urban Decay

  Тази течна очна линия е подходяща не само за класически черни стрелки. 20 различни нюанса от черно и кафяво до тревисто зелено ще ви помогнат да създадете ярък грим за тематично парти. Благодарение на водоотблъскващата формула, очната линия изсъхва бързо и не се размазва.

 • Eyeliner Effet Faux Cils Shocking, Yves Saint Laurent Beauté

  Тази очна линия е най-добрият вариант за ежедневен класически грим с акцент върху очите. Yves Saint Laurent разработи тънък апликатор за нанасяне на гладки и деликатни стрелки. Очната линия е представена в четири цвята: черен, син, син и тъмно зелен. Според марката издържа до 12 часа!

Категория: