Разказвам за необичайна техника за грим

Първо, нека разберем за кого е подходяща тази техника за грим и защо е добра.

плюсове от използването на лайнер при създаване на опушен айс

Първо, имате нужда само от един инструмент. Това е много удобно, ако искате да направите ярък грим на очите, например по време на пътуване. Техниката на сянка ще изисква използването на няколко инструмента, за да се получи плавен преход на цвета.

Второ, лайнерите по правило са много по-пигментирани от всички сенки, което означава, че опушеният лед ще се окаже наситен.

Трето, течната формула на линията ще елиминира риска от ефекта на "мръсотия" , който често се наблюдава под очите поради ронещи сенки.

Трябва обаче да се има предвид, че ще ви трябва известно умение, за да направите такъв грим. Основният проблем е, че подложката изсъхва много бързо, така че засенчването трябва да се направи веднага след нанасянето. Гледайте нашето обучаващо видео, за да не губите време, за да научите основите на техниката смоуки айс, когато моливът вече е върху клепачите ви.

Като цяло методът е подходящ дори за начинаещи. Но движенията трябва да са ясни и бързи.

Как да създадете ефект на опушени очи с течна линия: инструкции стъпка по стъпка

За да повторите този грим, ще ви трябва очна линия L'Oréal Paris Superliner Superstar.

1Подгответе кожата на клепачите за грим: нанесете върху нея тънък слой основа, коректор или специална основа за сенки; отгоре смесете малко пудра или бежови сенки.2Начертайте линия по протежение на миглите с линия, като постепенно я разширявате до външния ъгъл. Не се опитвайте да направите линията идеално равномерна, защото миг по-късно вече ще я прелеете.3Докато очната линия е все още мокра, бързо смесете външния ръб на линията с малка четка за очи. Гримирайте всяко око на свой ред, рисувайки и незабавно омекотявайки очертанията на линията.4Очертайте долния си клепач. Не забравяйте да свържете линиите във външния ъгъл на очите.5Точно както отгоре, незабавно смесете външния ръб на очната линия по долния клепач.6За да направите очите възможно най-изразителни, боядисайте и пространството между миглите с очна линия (това става лесно с върха на молива).

Последният елемент (по избор) може да бъде леко "редактиран" . Факт е, че течната обвивка не е в състояние да се задържи на водната линия и най-вероятно ще изплува. Ето защо тук е по-добре да използвате очна линия или гел очна линия.

За да завършите грима си и да увеличите визуално очите си, нанесете пухкава четка с кафяви сенки по границите на петната линия и по орбиталната линия. Гъсто боядисайте миглите си с черна спирала. Готово!

Как да изберем очна линия в зависимост от желания ефект?

Има различни формати лайнери, всеки от които изпълнява своя собствена задача. Моливите нямат равни, ако трябва да нарисувате цилиарен контур.А те са незаменими, когато бързате и нямате време да очертаете ясни линии. Достатъчно е да очертаете очертанията на бъдещата стрела и да я засенчите.

Искате ли да рисувате графични стрелки, но все още не сте много добри? Маркерите ще помогнат. Те са лесни за създаване дори на най-необичайните форми, а също така са полезни, ако просто искате леко да подчертаете очите с много тънки черни стрелки.

Харесвате ли арабски грим и широки стрелки? Гел очната линия ще ви бъде полезна. Основното нещо при работата с него е да използвате правилното количество средства. Отърсете излишното, когато имате пигмент върху четката.

За да предотвратите отпечатването на линията върху клепача, „напудрете“ линията с черни сенки.

Тъй като основното в смоуки айс е доброто засенчване, идеалният инструмент за работа в тази техника е моливът. Гримът с него ще се окаже много по-малко ярък, но за обучение това е най-добрият избор.Можете също да практикувате с маркер, но основното тук е скоростта, тъй като ще бъде невъзможно да коригирате засенчването след няколко секунди.

Ако не знаете кои лайнери да опитате, препоръчваме ви да опитате един от предложените по-долу.

1Maybelline Ню Йорк, Master Precise

Лайнерът има мек апликатор и остър връх, който е подходящ както за рисуване на класически стрелки, така и за извършване на необичаен креативен грим на очите. Представен е не само в черно, но и в кафяв нюанс, което е добро за собствениците на светли очи.

2Градски разпад, перверзия

Основното предимство на тази очна линия е водоустойчивостта. Благодарение на специална патронна система, той се плъзга без усилие върху клепача. Един слой е достатъчен, за да получите наситено черно.

3Lancôme, Grandiose Liner

Подходящо за начинаещи, които тепърва се учат как да рисуват стрели. Благодарение на подвижната глава на бутилката, четката може да се използва под почти всеки ъгъл. Това е много удобно, ако трябва да нарисувате цилиарен контур или да подчертаете зоната във вътрешния ъгъл на окото.

Категория: