В магазините за козметика клиентите често бъркат коректора с коректора. Ние ви казваме каква е разликата и кои недостатъци се маскират най-добре от всеки от тях

Първо, нека разберем как се прилагат тези продукти и след това ще говорим за разликата между тях.

как се различават коректорът и коректорът в начина на нанасяне?

  • Коректорът трябва да се нанася след фон дьо тена. За да не подчертава бръчките и да не се запушва в гънките, продуктът може да се смеси с грунд или серум - така че ще лежи по-равномерно.
  • Коректорът, напротив, се използва преди основата. Гамата от нюанси в тази категория е по-широка, тъй като някои марки произвеждат силно насочени продукти, които решават специфични проблеми. Ако имате акне или зачервяване, те се маскират със зелен коректор и след това се прилага тонална основа. Лилавият коректор ще ви отърве от матовия тен, така че се разпределя върху лицето като основа. Жълтото и розовото неутрализират лилавите и сините цветове - коректорите на тези нюанси, ако е необходимо, се използват, като коректор, под очите.

Разлика между коректор и коректор въз основа на резултатите

Основната цел на коректора е леко да прикрие несъвършенствата. Тъмните кръгове под очите са основната арена на това лекарство. В допълнение, коректорът може да подчертае контура на устните (поради това червилото няма да се разтече) или да маскира грешките, направени в грима на очите - при създаване на опушен лед или рисуване на стрелки.

Коректорът е подходящ за маскиране на по-сериозни кожни проблеми: пъпки, възрастови петна и зачервявания. Има по-плътна текстура, така че прикрива по-добре несъвършенствата. Течният коректор има още едно свойство: помага за постигане на визуален лифтинг ефект. За да направите това, трябва да го нанесете под очите, върху гърба на носа, ъглите на устата и отметка над горната устна. Използвайте продукт с няколко нюанса по-светъл от цвета на кожата ви.

Разликата между коректора и коректора по отношение на формата на освобождаване и състава

Коректорите се предлагат в няколко формата. Най-популярният е течен. В комплекта, като правило, има четка, която е удобна за нанасяне на продукта. Коректорите се произвеждат както в неутрален бежов нюанс, така и в цветове, които решават конкретни проблеми. Например зеленият коректор от NYX Professional Makeup успешно прикрива зачервяванията.

Коректорите във формата на стик са подходящи за пътуване. Удобно е да ги вземете със себе си, без да се страхувате, че ще се разпространят.

За тези с мазна кожа е подходящ матиращ молив коректор със суха текстура. Съставът обикновено включва антибактериални компоненти. Има и крем коректори и тонални (те ще заменят основата ви).

Коректорите се различават малко от коректорите по отношение на формата. Самите много марки не разделят понятията „коректор“ и „коректор“, така че често можете да намерите палитри от цветни коректори и неутрални бежови коректори. Какво да използвате зависи от вас. Но в личния арсенал за красота е по-добре да имате и двете.

Грим с коректор и коректор

Правилата за нанасяне на коректора са съвсем прости. По-горе вече казахме, че се разпределя в областта под очите. Бежовият коректор може да се използва по същия начин като коректора.Но с цветните трябва да сте изключително внимателни. Ние ясно показваме къде и как трябва да се нанесе всеки нюанс.

1Зелено

Директно върху зачервяване преди фон дьо тен.

2Виолетово

По цялото лице, ако имате матов цвят на кожата, или на точки - за възрастови петна.

3Жълто

Като коректор, върху зоната под очите. А също и точково - върху тъмни белези и белези след акне.

4Розово

Почти универсален. Идеален за маскиране на тъмни кръгове под очите и възрастови петна. Най-подходящ за светла кожа, така че ако се виждат синкави ивици около носа или по клепачите, розовият коректор ще свърши чудесна работа.

5портокал

Може да се използва за контуриране, а на собствениците на тъмна кожа не е забранено да маскират кръгове под очите си.

Категория: