Кажи ви как да коригирате пропорциите на триъгълно лице с помощта на козметика

Първо, нека разберем какви са характерните черти на триъгълно или сърцевидно лице.

Характеристики на триъгълно лице

Преди да започнете целенасочена корекция, уверете се, че имате наистина триъгълна форма на лицето. За да направите това, съберете косата си на опашка, отдалечете се на няколко метра от огледалото и вижте дали можете да кажете това:

  • челото е най-широката част на лицето;
  • Долната челюст е тясна и брадата е остра.

Най-важното в грима за този тип лице е да се постигне баланс между широко чело и тясна брадичка. Ако правилно контурирате скулите и челото, тогава можете визуално да хармонизирате пропорциите.

Коригиране на триъгълно лице с грим: стъпка по стъпка фото урок

Ако сте убедени, че имате триъгълна форма на лицето, следвайте нашите инструкции стъпка по стъпка.

Използвани средства:

  • тон Giorgio Armani, Luminous Silk, 2.0;
  • Палитра NYX Professional Makeup Conceal Concealer. Правилно. Контур;
  • NYX професионален грим гел за вежди, рус;
  • Палитра сенки за очи Urban Decay Naked Reloaded;
  • Червило Lancôme L'Absolu Mademoiselle Shine, 322M.
1Използвайте четка, гъба или пръсти, за да разнесете равномерно основата върху лицето си.2С тъмен кремав коректор подчертайте скулите, потъмнете крилата на носа, както и страничните части на челото и долната част на брадичката. Меко смесете границите.3Ако планирате да използвате сух коректор, запазете тази стъпка за финалния грим. Първо трябва леко да напудрите основата. По-добре е да смесите коректора отгоре - това ще предотврати появата на петна.4Използвайте лек коректор, за да нарисувате обърнати триъгълници под очите и внимателно смесете границите. Подчертайте с него гърба на носа (линията трябва да е тънка, в противен случай рискувате визуално да разширите носа). Подчертайте зоните под скулите със светъл коректор, за да придадете оптически обем към тях.Плавно преливане на всички граници.5Направете вечерен грим на очите със заоблени сенки. Не разтягайте сенките по посока на слепоочията и не рисувайте изключително дълги стрелки. Подчертайте веждите, като се стараете да им придадете възможно най-мека и гладка форма.6Нанесете руж върху ябълките на бузите си и ги смесете там, без да „дърпате“ цвета към скулите. Вместо това нежно намажете с четка останалия руж отстрани на челото и шията. Устните се гримират с червило в нежен нюанс.

Гримът е готов!

Тъй като една от основните стъпки на този грим е контурирането с руж, уверете се, че знаете как да ги нанесете правилно. За да направите това, гледайте нашето видео за обучение.

Идеи за вечерен грим за триъгълно лице

Най-лесният начин да отклоните вниманието от широкото чело е да гримирате ярко устните си. Вземете пример от Барбара Палвин и изберете смело червено или бордо червило.

© Гети© Гети© Гети© Гети

Ако все пак искате да се съсредоточите върху очите, по-добре ги поднесете с черна или кафява очна линия, без да дърпате сенките към слепоочията. Този грим е подходящ за кафяви очи.Собствениците на сиво или зелено - по-добре е да използвате сива / графитена очна линия. И не забравяйте да подчертаете веждите.

Възможности за ежедневен грим за триъгълно лице

Нека разгледаме възможностите на козметиката на примера на Саша Пивоварова. В грима моделът винаги взема предвид характеристиките на структурата на лицето.

Без дълги стрелки или сенки, удължени до слепоочията - само мека корекция на лицето и няколко сенки върху движещия се клепач. Благодарение на лекото контуриране, моделът успява да балансира горната и долната част на лицето.

За да изглежда лицето младо и свежо, просто добавете светли сенки в ъгъла на окото, както прави Карли Клос (тези малки трикове често са по-ефективни от ярките сенки или графичното контуриране) и подчертайте скулите с руж за смекчаване на прехода от челото към брадичката.

Категория: