Повече възможности за грим са отворени за тези, които познават техническите трикове. Като например мокро нанасяне на продукти с прахообразна текстура. Казваме ви какви са неговите предимства

Овладяването на техниките, които професионалните гримьори използват в работата си, е много по-лесно, отколкото изглежда. Това е лесно да се провери, като се научите например да прилагате сенки по мокър начин. Нека поговорим за характеристиките на тази техника и за случаите, в които може да бъде полезна.

Характеристики на мокрия метод за нанасяне на сенки

Много от тези, които използват сенки за очи всеки ден, дори не се замислят, че могат да се нанасят по различни начини. Днес ще говорим за мокрия метод. Защо е толкова добър?

1Първо, покритието е с по-интензивен цвят; дори сякаш придобива известна плътност. Сиянието на сенките с метален ефект, за което е отговорен малък блясък, става особено изразително.2На второ място, мокрият метод на нанасяне значително увеличава трайността на грима.

Нямате нужда от специални инструменти или екстри. Достатъчно е да навлажнете четка или гъба във вода и след това да ги използвате, за да разпределите сянката върху кожата на клепачите.

Оцветяването ще изисква повече усилия, но получената жизненост на цвета си заслужава.

Как се нанасят мокри изпечени сенки за очи?

Мократа техника е особено актуална при използване на печени сенки. Тази категория фондове заслужава специално внимание.

  • Такива сенки се различават от обичайния начин на производство: смес от минерални пигменти и блестящи частици с вода наистина се изпича - под въздействието на високи температури влагата се изпарява, а останалата маса става плътна и хомогенна. Това "сливане" на блясък и цветен пигмент при нанасяне (особено мокро) дава ефект на фолио, огледална повърхност.
  • Цветът запазва своята наситеност: изглежда по същия начин върху кожата, както и в опаковката. Точно това липсваше на обикновените сенки - в резултат на това беше изобретено "печенето" .
  • Изпечените сенки са много издръжливи - според многобройни ревюта не се навиват на гънки и не се ронят.
Богати сенки за очи, изпечени, Urban Decay © urbandecay.ruПризматични сенки за очи, Jaded 11, NYX Professional Makeup © nyxcosmetics.com

Изпечените сенки се нанасят мокри в три стъпки.

1Първо върху кожата на клепачите трябва да се разпредели специален грунд.

Изглаждаща база за очи, La Base Paupières, Lancôme

2След това - навлажнете четката с вода и леко я изцедете. Вземете малко количество сенки с него.3С леки, сякаш впечатляващи движения нанесете сенки върху клепачите без силен натиск. Смесете границите на приложението.

Техника за мокри разхлабени сенки за очи

Що се отнася до насипните сенки и пигменти, тук всичко е просто. Просто трябва малко повече внимание. Неудобството може да доведе до факта, че цветната пудра ще се разпръсне наоколо, оцветявайки дрехите или разваляйки вече частично завършен грим.Мокрият метод на нанасяне при насипни сенки е удобен, тъй като праховите частици буквално полепват по четките или гъбата, намокрена с вода, което минимизира риска от увреждане в буквалния и преносен смисъл.

Пигмент Shimmer Down, Almond 03, Професионален грим NYX

Пигментите често се произвеждат в насипен формат - те (обаче, подобно на сенките) могат да се използват не само за грим на очите, но и като хайлайтър, бронзант и други средства. Понякога се прилагат върху устните. Ако се интересувате от ефектен ярък резултат (при създаване на вечерна визия, например), тогава овладяването на мократа техника на работа с пигменти определено ще ви бъде от полза. Инструкции за работа с пигменти - в нашето видео!

Грим с мокри сенки:фотогалерия

Ако сравним мокрия метод за нанасяне на сенки за очи със сухия, тогава вторият е по-нисък в много отношения: покритието често се оказва полупрозрачно, липсва му яркост, блясък и издръжливост. Всички тези показатели ще са на ниво, ако прилагате техниката на мокро нанасяне.

© Кирилшабалин© Кирилшабалин© марияалександран© natali_yartym© olga_fox© olga_fox© robertavixen

Предпочитате сухи или мокри сенки за очи? Оставете отзивите си в коментарите.

Категория: