С помощта на грима можете визуално да промените пропорциите на лицето. Гримьорът на L'Oréal Paris Александър Корольов показа как да коригира хлътналите бузи и да направи чертите по-изразителни.

За да промените визуално чертите на лицето, е необходимо да нанесете грим според определени правила. Най-добре е да използвате техниката на скулптуриране: с помощта на компетентно потъмняване и подчертаване на някои части на лицето можете да постигнете ефекта на изсечени скули и идеални пропорции. В тази статия ще ви разкажем подробно как да получите такъв резултат сами - следвайте нашите съвети и се опитайте да повторите грима у дома с помощта на фото инструкции.

Инструменти, които ще са необходими за създаване на изображението

Когато избирате декоративна козметика, вземете предвид вашия тип кожа (особено фон дьо тен) и тип цвят (тук говорихме как да определите вашия цветотип). За да създадем този грим, използвахме следните продукти на L'Oréal Paris:

  • Течен хайлайтър Alliance Perfect;
  • Алианс Перфектна основа;
  • Alliance Perfect коректор;
  • Perfect True Match компактна пудра;
  • Прахообразен хайлайтър Alliance Perfect, нюанс 102D;
  • Alliance Perfect минерална пудра за лице;
  • молив за вежди Brow Artist Xpert;
  • Спирала Paradise Extatic;
  • Infaillible Gel Crayon водоустойчив;
  • Color Riche Shine червило, нюанс 109.

Грим за слабо лице: стъпка по стъпка

1Подгответе лицето си за грим. Първо почистете кожата: използвайте мицеларна вода, след това измийте с гел или пяна, избършете лицето си с тоник. След това нанесете хидратираща основа или крем. Изчакайте, докато продуктът се абсорбира - така че гримът няма да се търкаля. Не пренебрегвайте основата - именно тя ще осигури равномерно нанасяне на тоналната основа и траен грим.2Разнесете течен хайлайтър по цялото си лице за естествен блясък. Може да се смесва и с фон дьо тен в съотношение едно към три. За да нанесете, използвайте четка: смесете няколко капки хайлайтър с кръгови, полиращи, а не размазващи движения – по този начин ще избегнете ивици.Малък лайфхак: ако планирате да носите рокля или горна част с отворено деколте, нанесете върху ключиците хайлайтър.

Започнете да нанасяте фон дьо тен. Ако имате нужда от плътно покритие, използвайте четка, а ако е по-леко, използвайте гъба, предварително потопена във вода и изцедена добре. Нанесете основата с масажиращи движения от центъра на лицето към периферията, като не забравяте линията на косата, шията и ушните миди.

3Покрийте проблемните зони с коректор. Нанесете продукта около очите (за да скриете тъмните кръгове) и върху крилете на носа. В случай на изразена съдова мрежа върху клепачите, разнесете коректора върху цялата повърхност на подвижните клепачи.4Вземете пудра с пухкава четка и преминете върху зоната под очите и подвижните клепачи - сега нямате нужда от специална основа за сенки: пудрата ще осигури на грима на очите необходимата издръжливост. Четката трябва да е достатъчно гъста - тогава покритието ще бъде леко.5Вземете прахообразен хайлайтър в бронзов нюанс и го нанесете върху целия клепач като сенки за очи. Те се разхождат и по изпъкналите части на лицето, за да им придадат необходимия обем и скулптура. В зоната на внимание са скулите, веждите, централната част на челото, брадичката и отметка над горната устна. Именно хайлайтърът е отговорен за придаването на обем. Но не прекалявайте: като вземете продукта върху четката, отърсете излишъка - в противен случай рискувате да получите умишлено ярък, театрален грим.© makeup.ru© makeup.ru6Скулптор също ще ви помогне да коригирате пропорциите на лицето.Нанесете го с кръгови движения в посока от ябълките на бузите към слепоочията - тази техника няма да опъне лицето, но ще му придаде липсващия обем. Ако овалът на лицето е много тесен, подчертайте уискито със скулптора - по този начин визуално ще разширите лицето. Ружът ще придаде свежест на грима. С тях подчертайте ябълките на бузите си.7Започнете да оформяте веждите си. Първо ги срешете и след това коригирайте формата с молив. Веждите трябва да изглеждат естествено буйни и плътни: за да постигнете този резултат, използвайте остро шлифован молив, с който можете да запълните празнините и леко да коригирате формата.8Използвайте очна линия, за да дефинирате линията на миглите си за по-дълбок поглед. След това нанесете спирала за обем. Ако имате къси тънки мигли, извийте ги предварително с маша.9Гримът за устни също има значение: ако устните са естествено тънки, не трябва да рисувате ясен контур.Визуалният обем ще им бъде даден от модния ефект на целунати устни: нанесете червило в центъра и смесете с четка с естествен косъм, леко излизайки извън естествените граници на устните. Капка хайлайтър върху арката на Купидон също ще работи за визуално увеличаване на обема на устните.

Категория: