Има инструменти, които значително опростяват процедурата по гримиране. Не толкова отдавна към тях се присъедини нюанс за вежди. Ние ви казваме какво е и как да се справите с него

Съдържание:

 • Какво е оцветяване на вежди?
 • Видове оцветители за вежди
 • Как да оцветявате вежди: фото урок
 • Хакове за избор и боядисване на вежди
 • Преглед на най-добрите бои за вежди според редакторите на FashionVIPdergisi.com

Гримирането на вежди обикновено е много неприятно. Първо - подготовка: отстраняване на излишните косми, така че формата да изглежда спретната. След това веждите се сресват и оформят. И едва след това извършват корекция на цвета: очертават контура, запълват го отвътре, така че веждите визуално да станат по-дебели. Резултатът се фиксира с гел. И така – всеки ден! Всички тези процедури отнемат много време, което силно липсва сутрин. В много отношения това е причината да се роди оцветяването на веждите.

Какво е оцветяване на вежди?

 • Оцветяването за вежди е домашно приготвено оцветяване на вежди. Отличителна черта на оцветителите е, че цветът, който придават на веждите, не се отмива заедно с останалата козметика в края на деня. След използване на оцветителя, гримът на веждите издържа дълго време - от няколко дни до няколко седмици.
 • Подобен резултат се получава при боядисване на вежди в салона. Но честите посещения при господаря не са достъпни за всички. Използването на нюанс спестява време, тъй като процедурата е лесна за извършване у дома. В допълнение, това е бюджетно решение, тъй като средствата са достатъчни за дълго време.

Оцветяването се препоръчва за тези, които, първо, не са готови да се занимават с многоетапния грим, описан по-горе, и второ, трябва да запълнят празнините и да придадат на веждите повече плътност и „пищност“.

Видове оцветители за вежди

Тази категория средства се появи в индустрията за красота сравнително наскоро, но вече е представена в повече от един формат. Всеки има своите предимства.

1Фолио за боядисване на вежди Това е гел или крем, който изсъхва, за да образува филм, след като се нанесе върху веждите. След известно време той се отстранява и няма нужда да се притеснявате, че филмът, подобно на восък по време на депилация, ще издърпа космите - филмът се отстранява лесно и изразителният акцент върху веждата остава.2Гел за боядисване на веждиth. В този формат гелът не образува филм върху повърхността на веждите. Всичко е предназначено да гарантира, че продуктът сякаш „захапва“ кожата и оцветява космите. Сред другите предимства на гела е способността му да фиксира формата на веждите.

Основната разлика между един тип и друг е, че резултатът се запазва за различно време. Филмът осигурява две или дори три седмици носене, докато гелът оцветява веждите за ден или два.

Как да боядисаме вежди с нюанс: инструкции за снимка

Понякога самата опаковка на нюанса ви казва как да го нанесете. Например, боята TattooBrow на Maybelline New York се предлага с четка, която улеснява разпределянето на продукта по дължината на веждите. Но по-често в комплекта няма помощен инструмент. И тогава трябва да изберете своя. Скосена четка ще свърши работа. Тази форма осигурява най-прецизното приложение.

Действайте в този ред:

1Подгответе веждите си за процедурата. Отстранете излишните косми с пинсети. След това срешете и оформете веждите си с кръгла четка, за да им придадете спретната форма.2Вземете четка, наберете нужното количество боя върху нея и нанесете така, че продуктът да не излиза извън контурите на естествената форма на веждите.С помощта на нюанс, между другото, можете визуално да коригирате формата на веждите. В този случай първо трябва да очертаете нов контур с молив и след това да рисувате върху него.3Времето на експозиция е посочено в инструкциите. След това (в зависимост от формата на продукта, който сте избрали), или отстранете филма от веждите, като внимателно го издърпате над ръба, или измийте гела от тях.

Колко дълго издържа оцветяването на веждите?

 • Най-често производителят пише на опаковката колко дълго ще издържи гримът на веждите след използване на оцветителя. В продажба има и дълготрайни продукти, с които можете да не мислите за грим на веждите две или три седмици, както и краткотрайни оцветители (два или три дни).
 • Някои продукти работят по различен начин в зависимост от времето на експозиция.Например, ако нанесете нюанс за 20 минути, резултатът ще продължи около три дни. И ако използвате същия нюанс за около два часа, тогава интензитетът на цвета ще бъде по-висок и резултатът ще бъде по-устойчив.

Хакове за избор и боядисване на вежди

 • Не избирайте продукт, който съвпада точно с цвета на косата и веждите ви - при оцветяване може да направи веждите много по-тъмни. Съсредоточете се върху вашия тип цвят. Например, светлокосите момичета няма да отидат с червеникави вежди, те трябва да изберат неутрален нюанс.
 • Оцветител за вежди понякога се нанася върху миглите, ако искате да им придадете по-изразителен нюанс. Но в същото време трябва да сте много внимателни, за да не попадне нюансът в очите ви.
 • Както казахме по-горе, инструментът е полезен за тези, които искат да променят формата на веждите си - да ги направят по-дълги или по-широки. В крайна сметка нюансът оцветява не само космите, но и кожата.

Преглед на най-добрите бои за вежди според редакторите на FashionVIPdergisi.com

Кой цвят за вежди да избера? Преди да тръгнете да търсите вашето лекарство, проучете най-добрите опции и какво казват потребителите за тях.

 • Brow Artist Micro Tattoo, L'Oréal Paris

  Има подобен инструмент в портфолиото на L'Oréal Paris. Лайнерът има текстура на спирала, която се втвърдява върху кожата и издържа през целия ден. Апликаторът с форма на тризъбец изтегля добре косъмчетата, като по този начин създава плътни и обемни вежди.

 • TattooBrow, Maybelline New York

  TattooBrow е нюансът, който Maybelline New York препоръчва вместо рисковото татуиране на вежди. След нанасяне с удобна вградена четка, боята трябва да се остави върху веждите за 20 минути и след това да се отстрани.Според рецензиите, боята за вежди Maybelline New York не издърпва космите, така че самурските вежди - предметът на вашата гордост - няма да могат да се развалят. Можете да го държите върху веждите по-дълго, ако искате да постигнете по-голяма интензивност на цвета - до 2 часа. Резултатът ще продължи до три дни.

 • Гел за вежди, Професионален грим NYX

  Сред продуктите за вежди от NYX Professional Makeup има класически гел тинт - Eyebrow Gel. Той е едновременно водоустойчив и водоотблъскващ, така че, оцветявайки веждите си, не можете да се притеснявате за резултата. В допълнение, този нюанс безопасно ще фиксира и най-непокорните косъмчета.

Категория: