Споделяне на дизайнерски идеи в нежни нюанси за къси нокти

Има много варианти на маникюр с използване на светли нюанси, които ще изглеждат добре на къси нокти. Нека да разгледаме някои от тях.

Лек маникюр с мотив върху къси нокти

Ако дължината на ноктите е малка, тогава оптималният цвят на лака е светло розово или бежово. Ръцете ще изглеждат спретнати и добре поддържани. Смятате ли, че едноцветният маникюр е скучен? Можете да добавите необичаен модел.Печеливш избор е златен или сребърен геометричен модел: например зигзаг.

Минималистичните черни точки и ивици ще изглеждат също толкова добре.

Лунен маникюр в ярки цветове за къси нокти

Лунният маникюр е много практичен - с този дизайн не се забелязва толкова, когато ноктите израснат отново. Лавандуловият нюанс в комбинация с бели "луни" е подходящ не само за всеки ден, но и за специален повод, като сватба.

Дупките също ще изглеждат красиви, ако се оставят прозрачни, а върху основната част на нокътната плочка се направи розово-бяло омбре.

Друга интересна опция е основен прасковен нюанс.

Маникюр с дупки е лесно да си направите сами у дома. Има няколко начина да направите това.

1Обезмаслете нокътната плочка със специално предназначен за тази цел инструмент. Можете да използвате и лакочистител.2За да подравните нокътната плоча и да я предпазите от ефектите на цветното покритие, нанесете основа.3Боядисайте основната част на нокътя, като започнете от външния ръб. След това нарисувайте ъглите с помощта на художествена четка, за да направите дупка. Изчакайте лакът да изсъхне и нанесете втори слой.4Нанесете фиксатор. Ако се страхувате, че полукръговете в основата на нокътя няма да се окажат симетрични без шаблон, използвайте втория метод.7След като нанесете основния лак върху ноктите, поставете кръгъл шаблон върху нокътя, така че да покрива 1/4 от нокътя.6Върху частта от нокътя, която не е покрита от шаблона, нанесете основния цвят лак.7След това нанесете втори слой лак.8Отстранете шаблона.9Случайно сте попаднали с лак върху част, която трябва да остане прозрачна? Вземете тънка четка и я потопете в лакочистителя, след което внимателно отстранете излишното количество.10Нанесете топ лак и хидратиращо мляко.

Лунният маникюр е готов!

Светлорозов маникюр на къси нокти

Деликатният розов лак изглежда много естествено. Можете безопасно да изберете монофоничен маникюр или да експериментирате с нюанси и текстури. Например за три нокътя изберете един цвят и подчертайте палеца и безименния пръст с малко по-различен нюанс, блясък или шарка, както е на снимката.

Идеи за лек френски маникюр за къси нокти

Дори да имате много къси нокти, сакото ще изглежда добре. Prada, контрастиращият ръб на нокътя няма да трябва да се рисува по естествения контур, но ако изберете правилната комбинация от нюанси и текстури, можете да получите необичаен и стилен дизайн.Една от опциите е златен блясък за украса на ръба на нокътя. С него можете да нарисувате "усмивка" или графична ивица.

Друго универсално решение за всеки повод е френският маникюр с много тънки бели ивици по свободния ръб и мъниста или кристалчета на дупката на безименния пръст.

Френският маникюр се прави лесно у дома.Ще имате нужда от:

  • обезмаслител;
  • памучни тампони;
  • горе;
  • оранжева пръчка;
  • масло за кожички;
  • основен лак (розов или бежов);
  • плътен лак за свободния край на нокътя (например бял);
  • шаблон;
  • крем;
  • база.
1Първо поставете ръцете си във вана с вода. Ако искате ръцете ви да изглеждат възможно най-добре поддържани, можете да добавите етерично масло там.2Отдръпнете кожичките с портокалова пръчка.3Обезмаслете нокътната плоча.

Ако никога не сте си правили маникюр сами, гледайте нашето обучаващо видео.

4Нанесете основния цвят върху целия нокът.5За да подчертаете ръба на нокътя, използвайте всеки лак с плътна текстура. Класическият френски маникюр е бял лак върху свободния ръб.6Изчакайте основното покритие да изсъхне. Поставете шаблона върху нокътя, така че линията "усмивка" да остане отворена.7Боядисайте го с бял лак и внимателно отстранете шаблона.8Нанесете фиксатор.

моден дизайн: матов светъл маникюр на къси нокти

Матовият топ изглежда ефектно. Но е важно да се вземе предвид един нюанс - той може значително да промени цвета на лака. Един пръст може да се направи акцент: украсете го с искри или необичаен модел.

Няколко марки имат матово покритие: опитайте Matt About You от Essie или Top Coat Matt от L'Oréal Paris.

Назад към индекс

Градиентен маникюр в светли цветове на къси нокти

Основното предимство на градиента е, че всеки може да адаптира този дизайн за себе си. Можете например да комбинирате пастелни нюанси. Гримирайте три нокътя с ярко син лак, розовете малкия пръст и направете омбре на безименния пръст.

Вариантът с омбре върху всички нокти или с един контраст ще изглежда оригинално.

Много хора забравят, че омбре ефектът може да бъде не само хоризонтален, когато цветът се променя от основата на нокътя към върха, но и вертикален. Този дизайн ще изглежда много необичайно.Ако искате сами да направите градиентен маникюр, използвайте нашите инструкции стъпка по стъпка.

1Първият етап е прозрачна основа. Той ще изравни нокътната плочка и ще предотврати попиването на цветното покритие, оцветявайки дълбоките му слоеве.2За половината от нокътя използвайте лак от един от избраните нюанси. И на втория нанесете друг.3Нанесете цветното покритие на два слоя.4За да направите прехода между цветовете плавен, използвайте козметична гъба. Нанесете върху него лакове от двата използвани цвята и го прикрепете към границата между нюансите.5След използване на гъбата част от лака може да попадне върху кожата около ноктите. В този случай потопете тънка четка в лакочистителя и внимателно отстранете излишъка.6Нанесете прозрачен топ.

Категория: