Маникюристката Елена Макарова показва как да нарисувате клонки от офика върху ноктите с ярки пайети

Дизайнът на ноктите Rowan често се свързва със зимата или есента. Но ние ви уверяваме: струва си да вземете пастелни нюанси като основа - и маникюрът за пролетта е готов!

Офика върху ноктите: инструкции стъпка по стъпка

Не е толкова трудно да нарисувате изящна клонка от офика върху ноктите си: най-важното е да се въоръжите с правилните четки, бързосъхнещи лакове и допълнителни декорации: кристали или пайети.

1Подгответе ноктите си за нанасяне на лак. За да направите това, изпилете ги, като придадете желаната форма (за дизайн с клон от офика е най-добре овална форма или „мек квадрат“). Преди да избутате кутикулата с портокалова пръчка, третирайте я със специален препарат за премахване на кожичките. Разходете се по ноктите с баф: той ще полира плочата, ще я направи гладка и равна. Преди да нанесете лак, не забравяйте да обезмаслите ноктите си. Ако сте нов в домашния маникюр, гледайте нашето видео с инструкции, за да ви помогне да избегнете често срещани грешки. 2Нанесете основата и я изсушете добре - тази стъпка е необходима, за да може маникюрът да издържи дълго време, а лакът да лежи равномерно.3Нанесете първия от основните цветове на два слоя и изсушете добре всеки един. За този дизайн избрахме комбинация от нежни пастелни нюанси: млечно сиво и приглушено розово.4Нанесете втория основен цвят на два слоя. Когато работите със светли лакове, уверете се, че цветът лежи без пропуски и ивици.5Вземете тънка четка и започнете да рисувате клони и листа от офика. Първо нарисувайте листата: задръжте четката надолу и след това отпуснете - с тези резки движения нарисувайте няколко листа.© makeup.ru© makeup.ru6След това започнете да рисувате клоните. Не се страхувайте от ръкостискане: рисунката може да се окаже още по-интересна. Линията на клоните трябва да е тънка, леко "вибрираща" , а цветът трябва да е полупрозрачен, акварел. Начертайте няколко "висящи" клона, като начертаете линия от върха на нокътя надолу.Начертайте четки от офика отстрани. За да направите това, използвайте по-наситен нюанс, отколкото когато рисувате клони. Поставете точка и начертайте линии от нея. Ако цветът стане по-малко наситен, не използвайте четката отново, за да създадете градиентен ефект, който ще придаде на изображението по-естествен вид.7За да изобразим плодове от офика, използвахме малки пайети с ярко оранжево-червен цвят (за същата цел можете да изберете кристали или камифубуки). Вземете малко основа и нанесете върху области за бъдещи "зрънца" . Използвайте инструмент за поставяне на точки или четка, за да вземете пайетите и да ги поставите върху чинията. Подредете пайетите хоризонтално: гроздът не трябва да е удължен, а пищен.8Ако пайетите са паднали на грешното място, не се опитвайте да ги премахнете. Вземете отново тънка четка и рисувайте върху няколко тънки клонки.9След това нанесете финишното покритие. Топ лакът в този случай е необходим: не само удължава живота на маникюра, но и предпазва пайетите.10Маникюрът е готов!

Маникюр Rowan: Съвети и лайфхакове

  • Обърнете специално внимание на нанасянето на основния лак: той трябва да е идеално равномерен, без мехурчета и празнини - тогава всяка шарка ще падне красиво.
  • Изборът на четки играе голяма роля. За такъв елегантен модел като клоните на офика изберете възможно най-тънките четки: например линейни.
  • За да нарисувате клони от офика, не използвайте контрастен черен лак - ще изглежда грубо. По-добре е да смесите два лака, за да получите сложен цвят: например черно и бяло или бяло и кафяво. Фокусирайте се върху основния цвят, фона на картината: ако е студено, смесете черен лак, а ако е топло, кафяв.
  • Искате ли да добавите измерение към вашия дизайн? Вземете топ лак на тънка четка и поставете няколко чисти малки капки върху пайетите.
  • Преди да започнете да рисувате върху ноктите си, тренирайте върху лист хартия: това ще ви помогне да напълните ръката си и да избегнете грешки.

Идеи за дизайн на ноктите на Rowan: Снимки

Избрахме някои интересни и красиви опции за дизайн на офика: опитайте да повторите този, който харесвате, или добавете нови елементи към него, за да създадете уникален модел.

© Социални мрежи© elizabeth_sokovnina© naileasydreamart© Социални мрежи

Категория: