Потърсете фантастични опции за грим на Изток: Азия днес е основният доставчик на необичайни новости и тенденции, които завладяват света за нула време

2023 г. започна с обявяването на j-beauty тенденцията - японска красота. Вярно, това е името на процедурата за грижа за кожата, позната на японските момичета. Но японските традиции в грима също заслужават внимание. Например, гримът в стил гейша не губи своята актуалност - все още можете да ги изненадате на костюмирани партита, когато трябва да измислите ярък образ за себе си.В тази статия ще ви кажем как сами да създадете грим на гейша, какви са неговите характеристики и на кого ще подхожда най-добре.

Характеристики на грима на гейша

Образът на гейша е изграден от много детайли. Гримът е важна част от него. Има нюанси, които трябва да вземете предвид, ако искате наистина да се превъплътите.

1Избелена кожа

За да постигнете желания ефект, ще ви трябва най-леката налична основа - ще постигнете най-голяма достоверност, ако използвате грим. Бялата боя ще „легне“ върху кожата в плътен слой, така че естественият тон, ако кожата ви, например, е мургава, няма да проличи през козметиката. Между другото, не трябва да забравяме, че не само лицето трябва да е бяло, но и шията, деколтето, ръцете.

2Изчервяване

Това не е задължително. Но понякога гримът на гейша все още се допълва от алени петна по бузите. Не е необходимо засенчване.

3червени устни

Не е достатъчно само да им сложиш червено червило. Устните в грима на гейша трябва да са „лък“, така че трябва да боядисате само централната част с цвят и да покриете страните със същия бял грим.

4Грим за червени и черни очи

Най-често в образа на гейша можете да видите мъгла от червени сенки върху клепачите, допълнени от графични черни стрелки.

5прави вежди

Няма задължително изискване да "изправите" веждите с грим, но можете да го направите. Тоест, избелете веждите си и нарисувайте нови, прави форми върху черно.

Как да избелите лице за грим на гейша у дома?

Акне

Някога истинската гейша използваше бяло олово, което беше токсично и вредно за здравето. Те не се използват в грима повече от век - днес лицето, бяло като празен лист, може да се постигне дори с помощта на конвенционални тонални средства, ако изберете най-светлия нюанс и го напудрете отгоре.

Между другото, вместо пудра за по-интензивен резултат можете да нанесете бели сенки върху кожата, ако има такива в козметичната ви чантичка.

Хони

Друг изход от ситуацията е да вземете буркан с бял театрален грим специално за грима на гейшата.

  • Сред предимствата му е плътността на цвета, както и повишената издръжливост.
  • Заедно с естествения цвят на кожата, той ще скрие всички несъвършенства като зачервяване, възпаление, тъмни кръгове под очите.

Вярно е, че трябва да имате предвид, че гримът, за разлика от стандартната декоративна козметика, има много по-агресивен ефект върху кожата - по-специално, изсушава я много. Така че може би просто използването на лек фон дьо тен би имало повече смисъл.

Грим за очи и устни на гейша у дома

Тези, които познават основните техники за гримиране, няма да бъдат трудни да допълнят избеления тон на кожата с други елементи на грима на гейша.

Започнете с грима на очите:

1Върху слой грунд и бял грим нанесете сенки за червени очи или например червен матов руж и след това ги смесете около очите, за да създадете мътен ефект. Това е само един от възможните начини. Гримът на очите може да бъде по-графичен: можете, да речем, да оставите мазка с четка върху външните ъгли на очите, върху които са напечатани червени кремави сенки.2След това с черна очна линия (например линията Perfect Slim от L'Oréal Paris) нарисувайте стрелки с остри върхове. Важно е да ги изведете извън контура на очите - така че леко да "разтегнете" формата си, като по този начин създадете имитация на азиатска кройка. Същият ефект ще получите, ако едновременно рисувате "отметки" във вътрешните ъгли на очите.

Perfect Slim Superliner, L'Oréal Paris

3Приведете контура на лигавицата на долния клепач с бял каял.4Миглите внимателно се боядисват с черна спирала.
  • Започнете да гримирате устните си, след като ги нарисувате с бял грим. Вземете малко червило върху четката, за да нарисувате с него линии, които ще разделят централната част на устните от страничната част. След това запълнете получения контур с червило. Не забравяйте, че резултатът трябва да е така, сякаш сте сгънали устните си с "лък" .

Създаване на грим на японска гейша върху европейско лице

Дори ако гримът в стил гейша е направен по всички правила, има шанс да не изглеждате наистина като гейша. Факт е, че японските момичета имат азиатски тип външен вид, който се характеризира предимно с тесни очи.

  • Въпреки това, имайки европейски (по-специално славянски) вид, можете да опитате визуално да стесните очите си с помощта на козметика. Дългите стрелки ще ви помогнат да се справите с тази задача. Те обаче не трябва да се огъват нагоре.Напротив, трябва да начертаете права линия - дори отвъд външния ръб на очите. И не забравяйте да подчертаете вътрешните ъгли на очите с черен кайал. Това визуално ще разтегне формата на очите хоризонтално.

Грим на гейша: фотогалерия

© fotoprojectdnepro© alla_grek© fifachka_chelkina_hair© Juliana_tvardovskaya© katya.kompanets© khisamova_albina

Бихте ли гримирали японска гейша за парти? Напишете коментар.

Категория: