Казваме ви какви нюанси са подходящи за блондинки, брюнетки и светлокоси хора и какво да избягвате в грима, ако решите да наблегнете на устните

Гримът с ярки устни е печеливша опция за всяко парти. Първо обаче нека разберем какви правила трябва да се следват, за да се създаде безупречен образ.

Правила за грим за ярки устни

  • Първата стъпка е идеалният тон. Това е особено важно, ако сте избрали червено червило, тъй като всички несъвършенства на неговия фон ще станат по-забележими. Изберете доста плътен фон дьо тен.
  • Във всеки грим трябва да има един основен акцент. Ако искате да направите ярък грим с червени или, например, лилави устни, тогава е по-добре да оставите очите си неутрални. Това не означава, че стрелците или пушенето са забранени. Достатъчно е да замените черната очна линия с продукт с графитен цвят и да използвате кафяво-бежови сенки за смоуки айс (въпреки че черните стрелки са подходящи и за „холивудска“ визия).
  • Моливът за устни е задължителен. С него можете не само да подчертаете контура, но и да засенчите цялата повърхност преди нанасяне на червило - това ще удължи издръжливостта му.

Грим с ярки устни за блондинки

Гримът с яркочервено червило за блондинки е класика. Мерилин Монро също обичаше този грим. Но ако търсите нещо ново, опитайте тъмно бордо или череша като Disturbed нюанса на Urban Decay. Основното правило за собствениците на руса коса: избягвайте червила с жълтеникав оттенък.Те визуално превръщат дори перфектното студено русо в жълто. Тук говорихме за червилата, които са подходящи за блондинки. И не забравяйте за веждите - в противен случай те ще се "загубят" на фона на ярки устни.

Грим с ярки устни за брюнетки

Тъмночервеното и бордото са идеални за брюнетки (тези нюанси ще стоят добре и на жени с кафяви коси). Съдейки по снимките от последните шоута, гримьорите обичат, когато яркото червило е единственият акцент на изображението. В този случай те често дори не използват спирала.

Брюнетките също могат да опитат класическото ярко червено червило с матово покритие. И ако все още не сте приложили матови текстури, използвайте нашия видео урок.

Грим с ярки устни за блондинки

Светлокосите момичета трябва да обърнат внимание на кораловия цвят. Но имайте предвид, че цветът трябва да е наситен, а контурът трябва да е ясен.За разлика от малината, този нюанс не толерира ефекта на „целунати“ устни с леко замъглени граници. Затова, ако сте леко извън контура, използвайте коректор.

Тъй като светлокафявият цвят на косата изглежда много естествен, собствениците на този нюанс могат спокойно да изберат най-необичайните червила: например лилаво (подхожда и на червенокосите) или ярко оранжево.

Дневен грим с ярко червило

Не мислете, че яркият грим на устните е атрибут на изключително вечерна визия. Ако гримът на очите е неутрален, тогава можете спокойно да изберете сочен цвят на червилото. В този случай оставете веждите възможно най-естествени: попълнете празнините с молив (но без графични линии!) и ги оформете с безцветен гел. Този грим е подходящ за всеки ден.

Вечерен грим с ярки устни

За вечерно събитие можете да допълните яркото червило с лек акцент върху очите - например, направете опушен айс или нарисувайте тънки стрелки.Но човек не трябва да излиза твърде далеч отвъд границите на подвижния клепач. Засенчването трябва да е възможно най-точно, за да не привлича вниманието към себе си. Снимката показва точно такъв пример за грим с ярки устни и не твърде активни опушени очи.

Идеи за грим с ярко червило: снимка

Още идеи за грим с ярко червило можете да намерите в галерията.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Категория: