Грим с драматичен ефект или образ на сладко момиче с вид на "кукла" ? За тези, които изберат второто, е достатъчно да овладеят най-простите техники за гримиране. Те ще бъдат обсъдени

Съдържание:

 • Характеристики на сладкия грим
 • Как да си направим сладък тийнейджърски грим: фотоурок
 • Грим за сини очи
 • Грим за кафяви очи
 • Грим за зелени очи
 • Как да направите сладко лице с грим: 4 хака

Благодарение на грима са възможни всякакви, дори драстични промени във външния вид. Всичко зависи само от вашето желание. Ако днес, например, искате да бъдете сладки и очарователни с наивен "кукленски" външен вид, просто трябва да създадете подходящия образ - с помощта на козметика няма да е трудно да постигнете желания ефект.

Dior

Характеристики на сладкия грим

Подобрете леко естествената красота, подчертавайки достойнството, направете чертите на лицето по-изразителни - обикновеният основен грим също може да се справи с това. Ако задачата е по-конкретна - да придадете на образа трогателен момичешки чар, тогава ще трябва да овладеете "куклените" елементи на грима. Именно те са в основата на сладкия грим, който гримьорите отделят в отделна категория. Какви са основните му характеристики?

 • Безупречен тон. Трябва да постигнете ефекта на кадифена кожа, блестяща сякаш отвътре.

Долче и Габана

 • Руж. Трябва да е така, сякаш току-що сте се върнали от зимната гора – достатъчно свежо, весело и светло, но не прекалено. Важно е да обърнете внимание на оцветяването на ружа, така че въпреки наситеността на цвета да изглежда възможно най-естествено.
 • Широко отворени очи. „Сладкият“ грим използва техники, които визуално ги увеличават, поради което погледът става наивно изненадан – като на кукла.

Ролан

 • Дълги мигли. Фалшивата спирала ще ви помогне да постигнете желания резултат, но можете да се справите и без тях, ако вземете спирала с ефект на удължаване на миглите и я нанесете на два слоя.

Изола Маррас

 • Розови устни. Цветът трябва леко да засенчва естествения, сякаш устните са такива сами, от природата.

Как да си направим сладък тийнейджърски грим: фотоурок

Сладкият грим подхожда на повечето момичета, но най-често гримьорите го препоръчват на много млади хора - тези, които тепърва започват да се гримират и освен това не могат да си позволят смели експерименти за красота, тъй като училището или университетът предполагат някои ограничения. Този грим би бил идеалният избор за тийнейджърка, особено след като се прави толкова лесно.

1Стъпка 1. Тон

Нанесете овлажнител и, ако желаете, грунд. След това с четка или гъба разнесете фон дьо тена върху лицето с движещи се движения. Важно е да създадете лек ефект на блясък на кожата. Подходящ, например, основата Luminous Silk от Giorgio Armani. Не забравяйте да прикриете и тъмните кръгове под очите, зачервяванията и други кожни несъвършенства с коректор.

"

2Стъпка 2. Корекция

Красивият грим не се нуждае от контуриране, тъй като изостря чертите на лицето. Достатъчно е да използвате руж (например стик Infaillible в Pink Picasso на L'Oréal Paris) - нанесете го върху "ябълките" на бузите и разбъркайте добре, така че продуктът буквално да се слее с кожата.

Непогрешим руж, Pink Picasso, L'Oréal Paris

3Стъпка 3 Грим за очи и вежди© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru
 • Подгответе клепачите си с основа като Couture Eye Primer на Yves Saint Laurent Beauté.
 • След това нанесете полупрозрачни розови сенки за очи с блясък върху клепачите.
 • След това подчертайте контура на очите - запълнете пространството между миглите с кафяв молив. Накрая използвайте спирала. Или, ако сте избрали изкуствени мигли, залепете ги.
 • И не забравяйте за оформянето на веждите. Когато създавате сладко изображение, не е необходимо да правите ясен акцент върху тях. Ще бъде достатъчно да ги „срешете“ със специална спирала, която в същото време леко ще оцвети косъмчетата.
4Стъпка 4. Грим за устни

Вместо плътен, наситен цвят в сладурския грим е необходимо полупрозрачно покритие, което може да се създаде с тон или например тониращ балсам.

Сладък руж грим за момичета със сини очи

Марани

Лесно е да се гримирате според чертите на лицето си, най-важното е да изберете козметика с подходящи нюанси. Синеоките, например, е по-добре да направят основния елемент на грима мъгла от розови сенки върху клепачите. Вместо обичайните сенки можете да използвате руж. Нищо повече не е необходимо: пълните опушени очи ще лишат сладкия грим от очарованието на естествеността.

Сладък грим за момичета с кафяви очи

Колекция Брок

Кафявите очи трябва да избират не бонбонено розово, а прасковени или коралови сенки – те трябва да са топли, за да паснат по-добре на цвета на очите. Контурът на очите трябва да се подчертае с кафяв или черен молив. А на бузите и устните използвайте нежни пастелни цветове.

Сладък грим за момичета със зелени очи

Тони Уорд

За да придадат на изображението момичешки чар, на зеленооките също се препоръчва да се гримират с нюанси от коралова гама. Фокусирайте се върху устните и подчертайте леко очите, опитвайки се визуално да ги „отворите“. За да направите това, можете леко да потъмните гънката с помощта на сенки, като същевременно запазите полупрозрачността на покритието върху клепачите.

Как да си направим сладко лице с грим: хакове

Колекция Брок

Не е необходимо да правите цялостен грим "а ла кукла" - можете да използвате един или два трика в обичайния си грим, за да му придадете наивен чар.

 • Лек ефект на сияние ще помогне, ако добавите например малко течен хайлайтър към обичайния си фон дьо тен.
 • Когато боядисвате миглите си, не забравяйте долните. Опитайте се да ги "издърпате" с четка от корените. Обърнете повече внимание на ресничките в центъра - това ще "закръгли" очите и ще придаде на погледа кукленска наивност.
 • Друга техника, която ще увеличи визуално очите, е третирането на лигавицата на долните клепачи с бял каял. Ето как го правят в японския и корейския грим: този трик сякаш разширява контура на очите.
 • Стойте далеч от ясни, груби линии. Не подчертавайте формата на веждите, не подчертавайте скулите с бронзант, в противен случай изображението ще престане да бъде сладко и ще се превърне в по-сериозно, „възрастно“.

Опитвала ли си някога да бъдеш сладка с грим? Напишете коментар.

Категория: