Решихте да блеснете във всеки смисъл на думата? Ефектният тоалет се нуждае от хармонично допълнение - и на първо място това се отнася за грима. Повече за правилата за създаването му

Съдържание:

 • Нюанси в грима, които допълват златната рокля
 • Грим за блондинки
 • Грим за брюнетки
 • Грим за кестенява коса
 • Грим за златна рокля в зависимост от цвета на очите
 • Вечерен грим: инструкции стъпка по стъпка

В тази статия ще ви кажем как да си направите грим, който ефектно допълва златиста рокля, и ще ви обясним как да използвате грим, за да подчертаете цвета на очите и косата си, за да не останете в сянката на вашето облекло.

Нюанси в грима, които допълват златната рокля

Dolce & Gabbana

В грима за златиста рокля заложете на класически цветове: черно и кафяво за очите; нюд, червено, бордо - за устни. Те вървят добре един с друг, но във всеки случай трябва да видите дали са в хармония с цвета на очите и косата.

Франчи

Бронз, мед, "розово злато" - металните нюанси също са органични в грима за златна рокля. В същото време използването им изисква повишено внимание: изображението не трябва буквално да заслепява.

Грим за блондинки, облечени в златна рокля

Русото е още един блестящ акцент от визията със златиста рокля. Ето защо е по-добре да откажете трептящите текстури тук. Лекият блясък е максимумът, който можете да си позволите, като е препоръчително да изберете по-тъмни цветове, за да контрастирате със светлата златиста среда. С този избор можете да сте сигурни, че лицето няма да се "загуби" .

Карли Клос

 • В грима на очите блондинките могат да се обърнат към класиката и да нарисуват стрели - само по-добре не с черна, а с кафява линия. Не е необходимо да се стремите към строга графика; напротив, едни и същи линии на стрелки могат да бъдат омекотени с плътна четка и по този начин да се създаде лек опушен ефект - във вечерна визия това ще направи външния вид по-изразителен.
 • Също така, лека мъгла, създадена с кафяви нюанси по линията на миглите, също може да свърши работа.

Джиджи Хадид

 • Когато става дума за грим за устни, подчертайте очите си с нюд червило, което подхожда на тена на кожата ви.
 • Ако искате да обърнете повече внимание на устните, а не на очите, тогава сред ярките цветове изберете не розово, не коралово, а червено и винаги тъмно - череша или наситен нюанс на марсала. В този случай не е необходимо да боядисвате ярко очите. Достатъчно е да запълните пространството между миглите с молив и да гримирате миглите със спирала.

Грим за брюнетки, облечени в златна рокля

Ели Сааб

 • Що се отнася до брюнетките, за тях не са противопоказни вариантите с по-богати цветове: опушени очи, "котешки" грим, съчетаващ мъгла и стрели, както и опушен грим с гънка.
 • Тъмнокосите момичета, за разлика от блондинките, могат да допълнят черно, кафяво, бордо и мед със злато; все пак ще трябва да обърнете внимание на текстурата на сенките - откажете се от големите блестящи частици в полза на малък блясък с метален ефект.

Адриана Лима

На устните, наред с нюанси от нюд гамата и цвят черешово вино, може да се появи и класическо червено. По-добре е да откажете розова палитра - тя не се комбинира добре със златисто.

Грим за жени с кестеняви коси, избрали златна рокля

Cavalli

Жените с кафяви коси, както и момичетата с тъмно руса коса, могат да се ръководят от правилата за брюнетки - с едно предупреждение: не трябва да потъмнявате прекалено много очите си. Дори ако цветът на косата не е най-светлият, черните опушени очи на техния фон едва ли ще изглеждат хармонично. Така че стремете се към умереност на цвета: тънки кафяви стрелки плюс винено червило е добър вариант.

Грим в тон със златната рокля на момичето и цвета на очите

Важно е да вземете предвид не само цвета на косата, но и цвета на очите.

 • Сините очи не изискват тежък грим. Тъмните нюанси, първо, визуално ги намаляват и второ, правят ги по-малко изразителни. Студената чистота на цвета ще бъде по-забележима, ако леко подчертаете само контура на очите и направите устните ярък акцент.

Джиджи Хадид

 • Зеленооките може да предпочетат нюанси на блатно кафяво с метален ефект. И те наистина подхождат на червени устни, а в изображението със златна рокля аленото червило ще работи перфектно.

Франчи

 • Кафявите очи също имат много за избор. Можете да използвате естествени нюанси от бежово-кафявата гама и да подчертаете околоочния контур с черни стрелки. Или изберете смел грим с ярък акцент, направен например със синя линия (това е в колекцията Vivid Brights Eyeliner от NYX Professional Makeup - No. 5 Sapphire).

Джей Джей Лий

 • Ако очите ви сасиви, опитайте например комбинация от мед и розово злато и леко потъмнете цилиарния контур с графитен нюанс.

Кейт Бланшет

Вечерен грим, който допълва златната рокля: инструкции стъпка по стъпка

1Стъпка 1. Тон

Овлажнете кожата на лицето, нанесете грунд, който ще изравни текстурата на кожата и ще осигури трайност на бъдещия грим, а след това и дълготраен фон дьо тен (фон дьо тен All Hours от Yves Saint Laurent Beauté ще направи).

Фондация All Hours, Yves Saint Laurent Beauté

2Стъпка 2. Корекция

Скулптурирайте чертите си, като нанесете бронзант под скулите и го смесите диагонално към слепоочията. Добавете малко руж към ябълките на бузите си. Можете да използвате многофункционален инструмент като Naked Flushed на Urban Decay.

Гола зачервена палитра, Urban Decay

3Стъпка 3 Грим за очи и вежди

Подчертайте формата на веждите с цвят и фиксирайте резултата с гел. След това направете грим, като вземете предвид цвета на очите: нарисувайте кафяви стрелки за сините, направете блатни кафяви опушени за зелените, създайте гранитна мъгла в цилиарния контур за сивите. Нанесете два слоя спирала върху миглите си.

Потърсете вариант за универсален вечерен грим в нашето видео!

4Стъпка 4. Грим за устни

Завършете визията с грим за устни: или неутрален, в нюдови нюанси (ако основният акцент е върху очите), или, обратно, активен на цвят - с червено или бордо червило.

Гримирала ли си някога златна или черно-златна рокля? Напишете коментар.

Категория: