Кажем ви как да нарисувате египетски стрели и споделете стъпка по стъпка инструкции за снимки

Египетският грим е грим за специален повод. Ако е планирано тематично парти, маскен бал или фотосесия, тогава можете спокойно да се превъплътите като Нефертити или Клеопатра. Дълги стрели, добре изтеглени вежди и гъсти мигли са основните компоненти на изображението. Могат да се използват и изкуствени мигли, но препоръчваме да използвате снопове. Залепете ги върху външния ъгъл на окото: по този начин няма да блокирате основния детайл на изображението - стрелките.

Египетски грим стъпка по стъпка фото урок

Нека започнем с лека корекция на лицето. Много е важно всички недостатъци да бъдат скрити, в противен случай няма да постигнете желания ефект. Следвайте нашите инструкции стъпка по стъпка за перфектен грим.

1Разнесете фон дьо тена върху лицето си, а след това подчертайте скулите с тъмен кремообразен коректор, така че да станат издълбани като Нефертити. Също така потъмнете крилата на носа, долната граница на долната челюст и зоната под брадичката. Внимателно смесете всички граници с четка или козметична гъба.

Подчертайте скулите си

2Попълнете веждите с молив, като ги направите малко по-тъмни от естествения цвят и със закръглена форма.

Довършете веждите си

3Нанесете кризисен грим в червено-кафяви нюанси с широко засенчване почти до линията на веждите. Повече информация за тази техника можете да намерите тук.

Вземете котешки грим

4Начертайте хайлайт линия с коректор, като използвате плоска естествена четка, над естествената гънка на окото, по протежение на вдлъбнатината на самата орбита. Фиксирайте резултата с бежови сенки.5С черна очна линия нарисувайте водната линия отгоре и отдолу, както и в ъглите. С очна линия (също черна) нарисувайте стрелка, като „разтегнете“ малко вътрешния ъгъл на окото и нарисувайте опашката на стрелката почти хоризонтално. Боядисайте миглите си с черна спирала.

Използвайте коректор

6Завършете визията с червено-кафяво червило и руж в същия цвят. Готов!СледПреди © Makeup.ru

Характеристики на египетския грим за очи

„Значителната“ характеристика на египетския грим за очи са дългите черни стрелки.

Но не мислете, че има някакви строги изисквания за това как да ги нарисувате. Има поне четири варианта на египетски стрели. Разказваме за всеки.

Първо нанесете лепенки под очите си, за да избегнете петна от разлепени сенки за очи. След това очертайте очите си с черна очна линия и нарисувайте смоуки айс. И след това нарисувайте три стрелки, така че опашките им да са на половин сантиметър една от друга.

Друга възможност е да използвате очна линия, за да нарисувате стрелка под долния клепач. Стрелката трябва да се стеснява към върха. За да направите линията ясна и плътна, нанесете очна линия на два слоя. Удобно е да използвате подплата за това.

Третата вариация е разширена версия на втората. Очертайте очите си отгоре и отдолу и просто нарисувайте графична стрелка.

И последният вариант е най-минималистичен. Подчертайте вътрешните и външните ъгли на очите си с очна линия. Между другото, тази техника визуално ще направи очите по-големи и ще им придаде форма на бадем.

В много отношения египетският грим за очи е подобен на традиционния ориенталски. Следователно можете да го вземете като основа и да направите стрелките малко по-дълги. Как да си направите сами ориенталски грим, разказахме в това видео урок.

Египетски грим за устни

Разбира се, основният акцент в египетския грим е върху очите. Но не забравяйте за устните. Използвайте топъл нюанс на молив за устни или гланц, като теракота, тен или розово.Подходящ е инструмент, който се различава от нюанса на устните ви с един или два тона. И не забравяйте да нарисувате ясен контур.

Грим на египетската кралица Нефертити

Основната тайна на грима на Нефертити са чистотата и прецизността на бижутата. Тя винаги очертаваше веждите си с молив, за да няма пропуски, и използваше продукта с няколко нюанса по-тъмен от естествения цвят на косата си. Тя нарисува стрели симетрични и идеално равномерни. А яркият грим на очите тя допълни с масивни аксесоари - обеци и колиета от злато. Понякога Нефертити използваше богати изумрудени пигменти в грима (той ще подчертае зеления цвят на очите) или син (най-добър за синеоки) - тя ги нанасяше под веждите, за да направи грима по-ефективен. Египетската кралица не се страхуваше да начертае очите си, излизайки извън границите на естествения им контур.

По правило не приглушени, а златисти с малък блясък се използват като базови нюанси.Въпреки това, ако по времето на Нефертити кралиците трябваше да използват продукти със странен и често дори опасен състав (много козметика от онова време съдържаха например олово), сега такъв грим е много по-лесен за правене. Не забравяйте да използвате основа за сенки, ако решите да направите египетски грим, в противен случай рискувате да се превърнете от кралица в панда, тъй като очната линия може да се размаже или да плува без основа.

Адаптиране на египетския грим за ежедневието

Египетският грим не може да се нарече ежедневен, но могат да се отбележат много техники.

Клеопатра

  • Първо, египетският грим потвърждава вечното правило: или очи, или устни. Така изразителните котешки стрели не трябва да се допълват с ярко червило.
  • Перфектният тон е в основата на всяка визия. Египетският грим може да направи лицето да изглежда като гипсова маска, но коригирането на несъвършенствата е универсално правило.
  • Ако нарисувате опушени очи в египетски стил, но леко намалите дължината на стрелките, тогава този грим ще бъде доста подходящ за вечерно събитие.

Египетският грим има много общо с арабския. За да видите това, гледайте нашия видео урок.

Категория: