Не само черните стрелки отиват на кафяви очи. Те могат безопасно да експериментират с грима на очите, използвайки ярки цветове. Ние ви казваме какво може да се направи

Общоприето е, че най-добрият избор за момичета с кафяви очи е гримът в ориенталски стил с акцент върху околоочния контур. Но това е само една от възможностите, които могат да използват хората с кафяви очи. В този материал ще научите какви нюанси могат да формират основата на яркия грим за кафяви очи, какви техники да използвате, за да създадете такъв грим и как да го комбинирате с грима на устните.

Занг Той

Нюанси ярък грим за кафяви очи

Момичетата с кафяви очи имат дълбок, изразителен поглед от природата. Ако ограничите грима си до черно или, да речем, кафяво, тогава ефектът ще бъде твърде мрачен.

  • Образът ще стане много по-интересен, ако се въоръжите с ярки нюанси. Кафявите очи се съчетават добре с медено-златисто, сливово, лилаво, бордо, зелено (от изумрудено и тюркоазено до цвета на прясно окосена трева), неоново синьо и дори розово. Последните две са за най-смелите. След като вземете решение - и ще разберете, че кафявите очи са достойни за цветна "рамка" .
Aigner © imaxtreeГотиеShoji © Makeup.ru

Ярък вечерен грим за кафяви очи: стъпка по стъпка фото урок

Как да направите вечерен грим за кафяви очи, така че да се окаже запомнящ се и в същото време ефективно да допълва всяка визия? Използвайте универсални нюанси като "фон" (например, когато създавате мъгла върху клепачите) и добавете закачливи детайли.

1Първо нанесете праймър върху клепачите си, който ще осигури максимална издръжливост на грима. Ще ви трябва Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay.2Дефинирайте линията на миглите си с мек черен молив kayala. Леко разбъркайте резултата.3Вземете сиви сенки с блясък и разнесете по цялата повърхност на горния клепач. Поставете по-тъмен сив нюанс в гънката.4Започнете да рисувате стрелки. Първо нарисувайте тънка линия с черна очна линия. За да подсилите акцента, нанесете друг цветен слой върху черно - синьо. Резултатът веднага ще стане по-изразителен.5В заключение очертайте пространството между миглите на долния клепач със същия кайал. По протежение на контура, по-близо до външния ъгъл на очите, смесете няколко сиви сенки. И нанесете черна спирала на два слоя.

Още един вариант за ярък вечерен грим вижте в нашето видео!

Как да си направим ярък грим за кафяви очи за всеки ден?

В делничните дни неутралния грим е най-подходящ. Но това не означава, че ярките цветове не могат да бъдат част от ежедневната ви красота.

Ако искате да направите дневния грим за кафяви очи ярък, подчертайте едно нещо с цвят: или стрелки, или рисуване на вътрешен контур, или мъгла по линията на миглите.

В този случай дори неоновите нюанси ще изглеждат доста сдържани, но интересни.

люляк нюанс

  • Друга възможност е да направите само миглите ярки. Гримирайте върховете им със синя (като в колекцията Color Mascara от NYX Professional Makeup) или например тюркоазена спирала. След това можете напълно да откажете стрелките и удара на контура - акцентът върху очите ще се окаже забележим, но без бюст.

Грим с ярко червило

Можете да привлечете вниманието към кафявите очи, колкото и да е странно, с помощта на грим за устни. Яркото червило ще балансира погледа и ще създаде контраст, който ще направи кафявите очи още по-пронизителни.

  • Червено, винено, черешово, фуксия, неоново розово, лилаво - тези нюанси ще са точно. Трябва да са сочни, но без млечен подтон (лавандуловото например не би било най-добрият избор, както и ягодово-кремаво розовото).

Blugirl

  • Но тези, които клонят към голото, трябва да изберат нюанс на таупе (сиво-кафяво). Ако изберете матова текстура, покритието ще се окаже "плътно" и наситено.

Акне

Ярък грим за брюнетки и блондинки с кафяви очи

Тъмната и руса коса изискват различни акценти в грима на кафявите очи.

  • За брюнетките гримьорите препоръчват ултра ярки нюанси: морскозелени стрелки, тюркоазен смоки айс, цилиарен контур, подчертан с лилави сенки. Колкото тези цветове са по-близо до неоновия спектър, толкова по-ярък ще бъде резултатът в комбинация с тъмна коса.

Уилямсън

  • Същото важи и за грима на устните на брюнетките с кафяви очи. Най-изгодни ще бъдат нюанси от сочна плодова и горска гама, която предизвиква мисли за лятото: малина, диня, череша.

Бекария

  • Блондинките с кафяви очи трябва да предпочитат тъмни нюанси - като слива, бордо, тъмносиньо, изумрудено зелено, блатно зелено. Ще бъде достатъчно да ги нанесете около очите с лека мъгла, за да направите наистина ярък акцент, обрамчен от руса коса.

La Perla

"

Категория: