Черна очна линия, деликатно червило и няколко слоя спирала - казваме ви как да копирате външния вид на стилна икона от 60-те години на миналия век

Характеристики на грима на Брижит Бардо

Бригит Бардо не е просто актриса, а икона на стил. Нейният образ вдъхновява дори звезди от ранга на Джон Ленън, Елтън Джон и Боб Дилън: всички те посвещават своите песни на нея.

Значителна роля за популярността на французойката изигра фирменият й грим с акцент върху очите.

  • Може би благодарение на Бардо опушените очи станаха модерни: дори извън екрана тя повдигаше и спускаше очите си с черни сенки, леко засенчваше границите и нанасяше спирала на няколко слоя.
  • Устните на Бриджит почти никога не са боядисани, а ако го е направила, предпочита неутрално розово или прасковено червило.
  • Фактът, че веждите могат коренно да променят лицето, актрисата също знаеше добре. Тя винаги подчертаваше формата им с молив. И внимателно засенчва щрихите. Резултатът трябваше да изглежда възможно най-естествен.

Грим на Бриджит Бардо: стъпка по стъпка фото урок

1Започнете, като изгладите тена на кожата си с всеки средно плътен фон дьо тен. Важно е да скриете всички недостатъци, но в същото време да не създавате ефект на маска върху лицето. Кожата на Брижит винаги изглежда свежа и здрава.2Използвайте коректора Age Erazer на Maybelline New York. Добре маскира синьото под очите и, ако е необходимо, зачервяването близо до носа. Разбъркайте продукта с пръсти, така че да се затопли леко при контакт с кожата, за да се абсорбира по-бързо и да не се търкаля след това.3Напудрете носа и Т-зоната. Не е необходима гъста пудра, можете да използвате прозрачна, само за да фиксирате грима в тази зона и да удължите издръжливостта му.4Базирайте скулптуриране с Lancôme Smoky Rose Blush върху ябълките на бузите и прелейте към слепоочията.5Използвайте тониращия гел, за да придадете обем и форма на веждите.6Подчертайте зоната под веждата със светлобежови сенки, за да направите погледа отпочинал и свеж.7Основният акцент в грима на Брижит е върху очите. Необходими са ви само два продукта - кремообразни сенки в кафяв оттенък и сухи сенки в тон за фиксиране. Първо нарисувайте стрелки с ширина 2-3 мм и нарисувайте опашката от външния ъгъл на окото към опашката на веждите.8След това дублирайте стрелката с молив. Ако не знаете как да рисувате стрели, гледайте нашето обучително видео. 9Стрелката трябва да е графична, така че не се опитвайте да създавате мъгла, когато засенчвате. Просто фиксирайте стрелката със сухи сенки.10След това донесете долната граница на окото с тънка линия и я смесете до два милиметра ширина. Също така фиксирайте резултата със сенки.единадесетС чиста четка смесете горната граница на сенките на горния клепач - само леко, за да създадете едва забележима сянка, а със скосена четка се фокусирайте върху опашката на стрелката - така ще бъде по-ясно.12Подчертайте цилиарния контур с черна или кафява очна линия и подчертайте долната лигавица със светъл кайал.13Добавете обем към миглите (между другото, тук говорихме как правилно да нанесете спирала върху миглите).14Остава да направите грим на устните. Подчертайте формата им с молив малко по-тъмен от естествения им цвят. След това нанесете матово кремаво червило.

Готово!

Тайните за красота на Бриджит Бардо

Ето още няколко трика за създаване на привлекателна визия.

  • Когато гримът на устните е завършен, добавете капка безцветен блясък - така устните няма да изсъхнат, а образът ще стане свеж и младежки.
  • Опушените очи трябва да бъдат нарисувани внимателно, но Брижит предпочете небрежността в косата си. Стайлингът й винаги изглеждаше така, сякаш току-що е станала от леглото – и в това има известен чар. Достатъчно е да придадете малко обем на косата в корените.
  • Bardo винаги е знаела, че розовият или прасковен руж е прост, но ефективен начин да придадете на кожата си свеж вид. Подчертайте ябълките на бузите си с тяхна помощ и забравете за бронзанта и хайлайтъра, когато създавате тази визия.

Категория: