Трудно е да си представим образа на модерно момиче без грим за вежди. И гримьорите предлагат да привлекат максимално внимание към тях. Как точно?

Достатъчно е леко да оцветите веждите - и чертите на лицето веднага стават изразителни. Тази техника често се използва в гол грим, когато искате да изглеждате възможно най-естествено, но ефектно. В същото време веждите могат да бъдат обект на смели експерименти и да изненадат по добър начин, ако проявите въображение. В този материал - повече за това как да подчертаете веждите с грим.

Естествен акцент

Всичко зависи от това какви вежди имате. Ако те са дебели сами по себе си, използването на оцветяващ гел, като Brow Drama на Maybelline New York, е достатъчно. Четката едновременно сресва, оцветява и оформя космите.

Но в повечето случаи са необходими малко повече продукти за красота. Ако веждите не са много дебели, тогава, например, сенките могат да добавят визуален обем към тях.

  • Вземете сянката на желания нюанс върху скосена четка и подчертайте очертанията на веждите с леки движения без натиск.
  • След това попълнете контура, като използвате същата техника.
  • Завършете с прозрачен гел. Докато нежно разресвате веждите си с четка, в същото време тя леко прелива цвета.

Издълбаване на вежди

Така се нарича техниката, чрез която контурът се подчертава с цветен щрих, отстъп от естествените граници на веждите. Модният и много ефективен арт грим ще ви подхожда само ако не се страхувате да допълвате грима си с необичайни елементи. В крайна сметка издълбаването се извършва с помощта на ярки сенки, цветна очна линия или дори червило.

© alexalinkЦветна очна линия Vivid Brights Eyeliner, нюанс Blossom, NYX Professional Makeup © nyxcosmetic.ru

Металически вежди

Тази тенденция идва от модния подиум. В бекстейджа на шоутата гримьорите излязоха с идеята да подчертаят веждите с течна очна линия с метален блясък. Може да се нанесе върху четка и да се разпредели равномерно по цялата дължина на веждите. Докато изсъхва, очната линия също фиксира формата.

© imaxtreeHeavy Metal Liquid Eyeliner, Distortion нюанс, Urban Decay © urbandecay.ru

Дъгов градиент

Друга възможност е да си поиграете с цвета и да оцветите веждите със сенки за очи или течна очна линия, за да създадете омбре ефект. Дъговите вежди изглеждат изразителни и в същото време смело. В грима за парти такъв акцент може да бъде много полезен.

© melcastanedaUltimate Shadow Palette, Brights © nyxcosmetic.com

вълни на вежди

За тези, които обичат ретро визия, има смисъл да разгледат по-отблизо тенденцията за вълнообразни вежди. Тази форма е вдъхновена от гримьорите, за да постигнат ефекта, който се постигаше през миналия век при оформяне на косата с помощта на техниката на вълнообразуване. Днес вълните на веждите са хитър начин да избегнете асиметрията в процеса на работа върху контура. И, разбира се, необичаен вариант за фокусиране върху веждите.

© tjforbeautyEye & Brow Maestro Eyeshape, Джорджо Армани © armanibeauty.com.ru

Експериментирате ли с грима на веждите? Напишете коментар.

Категория: