Основните характеристики на грима за тези, които носят очила, плюс фото урок от гримьора

Съдържание:

  • 10 правила за гримиране за носещи очила
  • Грим за тези, които носят очила с черни рамки
  • Грим за тези, които носят очила с късогледство
  • Грим за тези, които носят очила с далекогледство
  • Грим за момичета с очила: идеи и снимки

10 правила за гримиране за носещи очила

1Наситените опушени очи като фон за очила, особено тези с тъмни рамки, ще потъмнят очите. Затова изберете леки блестящи сенки с неутрален цвят и нанесете върху подвижната част на клепача. С малко по-интензивен нюанс подчертайте гънката на клепача и го прелейте правилно.2Голият грим на очите може да бъде балансиран с акцент върху устните. Подходящо червило с цвят на вино или класическо червено.

Елена Миро

3Не съпоставяйте очната линия с тона на рамката, в противен случай очите могат да се „изгубят“. Цветът на пигмента трябва да е поне два нюанса по-светъл от рамката (освен ако не е прозрачен или кремав). За черни рамки използвайте сива, кафява или тъмносиня очна линия (всеки ярък цвят е подходящ). Кафява рамка се съчетава добре с бронзова или кафява подплата.Не забравяйте да смесите ясна линия очна линия с памучен тампон.4Когато рисувате мигли със спирала, обърнете специално внимание на корените. Нанесете първия слой както обикновено, втория само в корените, със зигзагообразни движения. В противен случай спиралата ще направи върховете на миглите по-тежки и те ще „увиснат“, а това е изпълнено с неприятни последици: първо, те могат да оцветят лещите, и второ, ако миглите опират до стъклото, спиралата просто ще започват да се рушат. За да увеличите издръжливостта на грима за очи, изберете спирала с водоустойчива формула.5Очилата правят зачервяването и кръговете под очите по-забележими. Коректорът ще ви помогне да неутрализирате тези несъвършенства. И не подчертавайте долните мигли: в тандем с рамката те могат да хвърлят сянка под очите, поради което ще изглеждате уморени.

Gucci

6Дебелата рамка изисква създаването на широки стрели, а тънката, напротив, тънки. Следвайте това правило, така че гримът да изглежда хармонично и рамката да не привлича цялото внимание върху себе си.7Използвайте не удължаваща спирала, а такава, която придава обем на миглите. Така очите ще бъдат изразителни, но миглите няма да докосват лещите.8Не забравяйте за грима на веждите, особено ако рамката ги подчертава. Попълнете празнините между косъмчетата с молив за вежди. След това ги срешете с чиста четка за естествен вид и фиксирайте резултата с прозрачен или тониран гел.

Готие

9За да предотвратите следи от фон дьо тен върху рамката, нанесете го на тънък слой с гъба, сякаш се отпечатва върху кожата (тази техника на нанасяне се нарича стиплинг). И фиксирайте грима си с полупрозрачна пудра. Нанесете го с пухкава четка по цялото лице, като особено внимателно третирайте моста на носа и бузите.10Полезни съвети за избор на рамка. Ако имате спуснати ъгли на очите си, изберете рамка с котешко око - лещите, разширени към слепоочията, ще коригират тази черта. Момичетата с квадратно или правоъгълно лице ще подхождат с рамка с кръгли лещи.Max Mara © imaxtreePrada © imaxtreeRochas © imaxtree

Ръководство за грим за тези, които носят очила с черни рамки

Черната рамка вече е ярък акцент. Компенсирайте с грим с активна черна стрелка.

1Нанесете тънък слой фон дьо тен или основа за сенки върху клепачите си, след което разнесете върху тях бежови сенки. Подчертайте контура на очите и външния ъгъл с кафяви сенки.Смесете ги в лека мъгла с помощта на гъста пухкава четка от естествен косъм - ефектът ще бъде възможно най-естествен.2Очертайте областта между миглите с черна очна линия. Черната очна линия трябва да маркира „опашките“ на стрелките, така че да са симетрични. Ако имате нужда от корекция, коригирайте неточностите с коректор и плоска четка от изкуствен косъм.3Начертайте линия по дължината на миглите и я свържете с "опашката" на стрелката. Във вътрешния ъгъл на окото добавете блестящи сенки, които са по-светли от цвета на кожата. Под веждата разпределете светли сенки с матово или сатенено покритие. Оцветете миглите си с черна спирала.4Ако желаете, гримирайте устните си с ярко, например червено червило. Допълнете грима си с руж в тон.5Гримът е готов!

Грим за тези, които носят очила с късогледство

Специална характеристика на очилата за хора с късогледство е, че визуално намаляват очите. Затова нашата задача е да ги направим по-големи с помощта на грим. Първото правило е без ясни линии: ако приведете очите си, не забравяйте да направите засенчване. Освен това запомнете няколко трика, които са лесни за научаване.

Извийте миглите с маша по цялата дължина, подчертайте вътрешните ъгли на очите със светли сенки с блясък и подчертайте долния контур на лигавицата с бял или бежов кайал.

Ще издържи по-дълго, ако първо преминете през лигавицата с чист памучен тампон, като леко подсушите тази област.

Ана Суи

Грим за тези, които носят очила с далекогледство

Ако имате далекогледство, очилата визуално ще увеличат очите ви, ще ги направят по-кръгли. Вашата цел е да коригирате заоблеността, да постигнете с грим бадемовата форма, която се счита за идеална. Ако очертаете очите си, направете линиите ясни.

Кръговият удар и потъмняването на лигавицата ще ви помогнат да направите очите визуално по-малки.

Гримът с изрязани гънки с акцент върху гънката на клепача ще се справи със същата задача. Освен това помнете: очилата за далекоглед оптически увеличават очите и това създава ефекта на близко разположени очи. Как да направите грим в този случай, казахме тук.

Чисато

Грим за момичета с очила: идеи и снимки

Барселона © imaxtreeБарселона © imaxtreeПол и Джо © imaxtreeПол и Джо © imaxtreeVivetta © imaxtree

Успяхте ли да повторите грима? Напишете коментар.

Категория: