Индустрията за красота е щедра на иновации, но не забравяйте за интересните трикове за красота от миналото. Нека поговорим за трикове с ретро грим

Техниките за гримиране, използвани през миналия век, заслужават да бъдат практикувани днес. В този материал разкриваме тайните за красота на ретро грима.

Ретро ефект на мащабиране

© imaxtree© imaxtree

Акцентът върху сгъвката на клепача вече е направен за визуално уголемяване на очите. За да направите това, гънката се запълва със сенки и след това се засенчват добре.

  • През 60-те години на миналия век линията в сгъвката на клепача се изчертаваше с очна линия - това правеше например известната Туиги, като по този начин се постигаше ефектът на "кукленски" поглед.
  • Още един трик на Twiggy: нарисувайте „мигли“ на долния клепач с къси щрихи - те също визуално уголемяват очите, правейки погледа широко отворен.

Ретро ръцете на котката

© imaxtree© imaxtree

Ретрогримът е трудно да си представим без грациозни графични стрелки, чиито "опашки" излизат извън външните ъгли на очите. Те бяха „повдигнати“, за да направят външния вид игрив и флиртуващ. Това е основата на основите на pin up грима.

  • Между другото, ретродивите от миналия век винаги сваляха само горния клепач, а долния оставяха недокоснат.

Гъсти ретро мигли

© imaxtree© imaxtree

Звездите от Златния век на Холивуд постигнаха ефекта на буйни, плътни мигли по много прост начин: след нанасяне на спирала, те старателно оцветиха пространството между миглите с кайал, така че да няма празнини.

  • Потъмняването на околоочния контур помага да се създаде ефект на изкуствени мигли - само резултатът изглежда естествен.

Ярки ретро устни

© imaxtree© imaxtree

Трудно е да си представим ретро грим без наситен нюанс на червилото, но дори и днес няма да изненадате никого с такъв акцент в грима.

  • По-рано, вместо да се използва праймър, устните се напудряха с руж, контурът се потъмняваше с молив (сега това може да се победи в градиентен грим за устни), а „завършекът“ винаги беше лъскав - или поне с мокър акцент в центъра. Лесно се постига с капка гланц върху червилото.

Ретро къртица

Не толкова отдавна се появи тенденция за изкуствени лунички - момичета, които природата "лиши" от слънчеви петна, започнаха да ги рисуват по лицата си с молив. Малко по-късно в света на красотата се появиха трансферни татуировки с блестящи лунички. Какво се случи преди?

  • През 20 век мнозина подражават на Мерилин Монро и допълват грима си с нарисувана бенка над устната. Този детайл все още може да придаде чар на ретро ерата.

"

Категория: