Неформалната атмосфера в този случай не означава, че можете напълно да забравите за бизнес етикета: в края на краищата след корпоративното парти ще последва нова среща в офиса. Ние ви казваме кой грим ще подхожда на ситуацията.

За мнозина корпоративното събитие се превръща в шанс да изразят себе си, да разкрият своята индивидуалност - в по-голяма степен, отколкото в офис дните. Вярно е, че все пак би било по-правилно да се въздържате от крайности - когато създавате изображение, стремете се към „златната среда“. В тази статия ще ви кажем на какви правила трябва да се подчинява гримът за корпоративно парти, ще обясним как да го адаптирате към различни видове външен вид и също така ще дадем инструкции стъпка по стъпка за неговото изпълнение.

Правила за грим

Няма нужда да говорим за строги ограничения. Трябва да се ръководите само от здравия разум - вечерният грим може да бъде ярък и необичаен, но не и шокиращо екстравагантен. Факт е, че с повечето хора, които идват на корпоративното парти, все още имате бизнес отношения. Вие оставате колеги - това не е компания от стари приятели, готови да приемат всяка ваша лудория.

  • Така че е по-добре да останете в рамките на ограниченията. Тоест, избягвайте модерния арт грим и други тенденции, които далеч не са ясни на всички.
  • И също така се препоръчва да се правят без неонови нюанси и не само нестандартни цветови комбинации, но и странни в класическия смисъл на това как да ги използвате. Например, гримът с жълти сенки и зелени мигли едва ли ще събере комплименти от тези, с които имате чисто бизнес отношения.

Грим за кафяви очи

Най-добрият вариант е да направите грим малко по-ярък и изразителен от обикновено, като го обмислите така, че да подчертава вашите черти. Първо, цветът на очите.

Кафявите очи изискват работа върху дълбочината на погледа. Затова изберете нюанси, които могат да помогнат за това: златно, медно, сливово, синьо (от небесно синьо до синьо-черно), кафяво, черно.

Опитайте се да направите грим така, че очите да привличат вниманието.

  • Например, грим в ориенталски стил с интензивни контури и стрелки ще се справи с тази задача.
  • Като се има предвид, че говорим за грим за фирмено парти, си струва да добавим нещо празнично към това - например опушен ефект с блясък или дори блясък.
  • На място ще има хайлайтъри на скулите, както и ярко червило. Матово червено на устните, съчетано с акцент върху контура на очите, е чудесен вариант за вечерен грим за фирмено парти, което е напълно осъществимо у дома.

Грим за зелени очи

Зеленооките хора също трябва да вземат предвид съвместимостта на цветовете. Ако кафявата гама е най-добрият избор за всеки ден за тях, тогава такъв повод като корпоративно парти ви позволява най-накрая да изпробвате лилаво, златно, сребристо, а също и ярко зелено (зеленооките момичета обикновено се страхуват да експериментират с това цвят).

Сред възможните варианти за грим за корпоративна вечер са както класическите опушени очи в посочените нюанси, така и по-нестандартни видове грим като златни стрели с бляскава очна линия или минималистичен акцент върху ярки мигли.

Грим за сини очи

Първо вземете решение за цветовете: на момичетата със сини очи обикновено се препоръчват нюанси на розово, ярко и тъмно синьо, слива, мед, златно.

За синеоките е важно контурът на миглите да не се потъмнява много, така че когато се гримират за фирмено парти, те могат да избират от следните опции: сливови стрелки с метален ефект, златисто кафяво опушено лед или например розово-медна мъгла.

Грим у дома: фотоурок

Печеливш грим за корпоративно парти ще бъде изображение с класически акцент върху очите и по-ярък върху устните. Черните стрелки са подходящи за повечето момичета и се съчетават добре с богати нюанси на червилото. Основното е, че резултатът е стабилен и продължава с достойнство до края на празника.

1Нанесете грунд върху кожата си, за да изравните релефа, а след това дълготрайна основа като All Nighter на Urban Decay. По желание може да се смеси с капка хайлайтър.

All Nighter Longwear Foundation, Urban Decay

2Не забравяйте за корекцията на несъвършенства като тъмни кръгове под очите. Блестящ коректор като Lumi Magique от L'Oréal Paris ще ви помогне с това.3Извършете корекция на чертите на лицето с помощта на техники за контуриране; ако това не е необходимо, придайте изразителност на скулите с бронзант и нанесете руж върху „ябълките“ на бузите, което ще придаде на кожата свеж вид.4Подгответе клепачите си с основа (Proof It! by NYX Professional Makeup е добра), след това нанесете бежови сенки за очи, малко по-тъмни от тена на кожата ви, за да създадете дълбок поглед, и след това нанесете класическа черна очна линия с крила. Завършете грима на очите си със спирала.© Makeup.ru© Makeup.ru5Очертайте контура на устните с молив (от гамата нюд), след което го запълнете с ярък цвят. Червеното е универсално, но можете да изберете други нюанси за корпоративно парти.

Урок за вечерен грим

Правиш ли специален грим за фирмено парти? Напишете коментар.

Категория: