Преди се справяхте само с една спирала, но сега искате повече? Никога не е късно да се научите да се гримирате. Струва си да опитате - особено след като процесът ще бъде интересен и изпълнен с креативност

Съдържание:

 • Основните правила на всеки грим
 • Как да се научите да рисувате правилно: обяснение стъпка по стъпка
 • Инструкции за гримиране на лице
 • Как да се научите да рисувате красиво очи и вежди?
 • Красив грим за устни

Модата за естественост не губи позиции. Това обаче не е причина да пренебрегвате грима: той ви позволява да изглеждате също толкова естествено, но в същото време отвлича вниманието от недостатъците на външния вид и прави достойнствата по-забележими. Владеенето на техниките за гримиране е голямо предимство: ще знаете коя техника е подходяща за вас, много по-добре от всеки гримьор, който ви вижда за първи път.

Изучаване на принципите на цветотерапията за възстановяване на вътрешната хармония!

Направете теста14

Кое е най-важното качество в един човек?

 • Смирение
 • Общителност
 • Целенасоченост
2/4

От какво се страхуваш най-много?

 • Неуправляема тълпа, масово събиране на хора
 • Самота
 • Загуби
3/4

Ако се разболеете, най-вероятно ще бъде

 • Настинки
 • Главоболие
 • Болки в стомаха
4/4

Кои от тези духовни практики сте опитали (или бихте искали да опитате)?

 • Медитация
 • Йога
 • Публикация

Основните правила на всеки грим

Преди да започнете да изучавате конкретни техники, запознайте се с основните правила, към които гурутата на красотата винаги се придържат.

1Когато правите грим, трябва да вземете предвид много подробности - на първо място, характеристиките на вашия външен вид. Това е формата на лицето, и тонът на кожата, и цветът на очите, и извивката на веждите, и дори сянката на косата. Всичко това заедно предопределя избора на козметика и акцентите, които могат да бъдат направени с нейна помощ.2Ако се вгледате в себе си, ще разберете към какво искате да привлечете вниманието. Предимствата се подчертават най-добре или чрез цвят, или чрез ефекта на сияние. Но несъвършенствата или се маскират, или се прикриват – за да не бият на очи.3Базовият грим прави един основен акцент - или върху очите, или върху устните. В ежедневните изображения изборът зависи от достойнствата на външния вид. Ако говорим за вечерен грим, тогава можете да се ръководите от това какво облекло имате. Например, гримът с алено червило ще допълни перфектно червената рокля.4Трябва да се съсредоточите върху естествеността, дори ако планирате да създадете грим като холивудска звезда. Не трябва да има ефект на маска, остри линии след засенчване на сенките и много други недостатъци. Ако всичко е направено професионално, тогава дори опушените очи и винените устни изглеждат органични.

Как да се научите да се гримирате у дома: обяснение стъпка по стъпка

Започнете лесно и продължете напред. Не трябва да започвате да овладявате контуриране и други сложни професионални техники, ако все още не знаете как да нанесете основата правилно (така че да не се забелязва). Първо трябва да обърнете внимание на онези знания и техники за красота, без които дори най-простият грим не може да бъде създаден.

1грижа

Трябва да подготвите кожата за грим - да я овлажните и наситете с полезни вещества. За да направите това, използвайте обичайните продукти за грижа: серум, масло или крем.

2Тон

Последван от нанасяне на фон дьо тен. Това вече е особено изкуство. Има различни инструменти и техники, които могат да превърнат слой крем във „втора кожа“. Обърнете внимание на нанасянето на точки - това е метод за „набиване“ на крема с потупващи движения, което ви позволява да постигнете не само естествено, но и устойчиво покритие.

3Корекция

Извършва се в зависимост от това, което изисква "корекции" : понякога трябва визуално да намалите бузите, понякога - да стесните челото, да "премахнете" гърбицата на носа, да придадете яснота на линията на брадичката. Всичко това може да се направи с грим. Но най-често, на етапа на корекция, изразителност и скулптурни черти се добавят към чертите на лицето, подчертавайки скулите - под тях се правят диагонални щрихи с руж или бронз и внимателно се засенчват.

4Вежди

Не могат да бъдат пренебрегнати - формата на веждите е тази, която "държи" лицето и определя изражението му. Ето защо е толкова важно да се гарантира, че те винаги имат изящна извивка и изглеждат спретнати. За да направите това, те трябва да бъдат леко оцветени и внимателно положени с гел. В същото време е важно да знаете кога да спрете и да не рисувате вежди отново - най-често корекцията изисква само няколко удара.

5Мигли

Почти всички момичета (дори тези, които предпочитат да ходят без грим или тийнейджърките) боядисват миглите си от време на време. Но мнозина не знаят как да го направят правилно. С четка със спирала трябва да "издърпате" миглите, като се движите от самите корени към върховете със зигзагообразни движения.

Урок за гримиране на лице от нулата

Въз основа на основните правила и основни техники, първата стъпка е да овладеете дневния грим, за да изглеждате безупречно през делничните дни.

1Хидратирайте кожата с крем, ако желаете, използвайте грунд, за да изравните нейния релеф.2Нанесете фон дьо тена, като се опитвате да го вкарате в кожата, така че няма да се виждат следи от четка и покритието ще се окаже устойчиво.3Издърпайте бузите си и „опънете“ ружа по диагонал на скулата. Смесете цвета, така че да не се виждат граници на нанасяне.Нашият видео урок ви показва стъпка по стъпка как да го направите. 4Срешете веждите с четка, подчертайте формата им с молив или сенки (трябва да ги нанесете без силен натиск) и фиксирайте резултата с прозрачен гел.5Нанесете грунд върху клепачите, след това слой сенки за очи в неутрален нюанс. Начертайте линия по цилиарния контур с мека черна или кафява очна линия и я смесете с плътна четка. След това нанесете спирала.6Разнесете капка прозрачен балсам върху центъра на устните си.

Как да се научите да рисувате красиво очи и вежди?

Ако с веждите всичко е много индивидуално (някой трябва всеки път да маркира контура им, някой просто да ги разресва с тонирана спирала, която в същото време фиксира формата им), тогава основните опции за грим на очите са актуални за всички.

 • Опушен лед. При този грим най-важното е да създадете мъглив ефект около околоочния контур. Тук най-важното е внимателното засенчване на сенките. Позволява ви да постигнете плавен преход между нюансите.
 • Стрелки. Те се фокусират върху формата на очите, правят погледа по-изразителен. Да се научите как да рисувате гладки графични стрелки е трудно, умението идва с опит, но след няколко обучения ще можете да рисувате грациозни линии.
 • Котешко око. Това е комбинация от стрелки и опушен ефект. Тази техника ви позволява визуално да разтегнете формата на очите, създавайки примамлив ефект на "котешки" вид.

Красив грим за устни

 • Дори и с ярък грим на устните, няма да има затруднения, ако си направите правило първо да очертаете устните с молив. Това ще ви спести от възможни петна. При запълване на контура с цвят, ръката вече няма да трепери.
 • Ако искате да овладеете по-неутрален грим, обърнете внимание на ефекта на целунати устни - за това е достатъчно да нанесете червило с върховете на пръстите или четката с потупващи движения, така че да се получи полупрозрачен слой от продуктът остава върху кожата.

Препоръчва се за четене:

 • Как да нарисувате стрелки на очите?
 • Отметка: три визии за различни поводи
 • Уроци по грим: дневни и вечерни опции с L'Oréal Paris Cosmetics

Професионалните съвети са незаменими за начинаещите. В козметичните магазини винаги има консултанти по грим, готови да отговорят на вашите въпроси. Много полезни са и видео уроците от утвърдени гурута на красотата. По-долу има подробен урок за създаване на красив грим от гримьора Юлия Сизих.

А как се научи да рисуваш? Напишете коментар.

Категория: