Гримьорите препоръчват рисуване на вежди с молив за тези, които тепърва се учат да се гримират. Разбиране как да се справя

Съдържание:

  • Как да изберем молив за вежди?
  • Как да изберем формата на веждите според вида на лицето?
  • Как да гримираме вежди с молив: 4 правила
  • Как да нарисувате вежди с молив: инструкции стъпка по стъпка
  • Грешки при гримиране на вежди с молив

Разговаряме подробно за грима на веждите с молив: как да изберем инструмент, как да го използваме правилно и какви грешки да избягваме. Стъпка по стъпка фото инструкции, които да ви помогнат.

Как да изберем молив за вежди?

Първо решете какъв вид молив ви трябва - механичен (с прибиращо се олово) или обикновен.

  • Първият не трябва да се точи, по-икономичен е.
  • Вторият обикновено се представя в повече нюанси. Изберете меки моливи, така че да не надраскат кожата.

След като изберете формата на молива, преминете към избора на нюанс. Обща препоръка: цветът на молива трябва да е няколко нюанса по-светъл от цвета на косата (това правило не важи само за блондинките).

Блондинки

Изберете тъмнокафяви, кафяви моливи с топли нюанси.

Молив за пудра за вежди, 02 Taupe, Професионален грим NYX

Брюнетки и момичета с черна коса

Изберете меки нюанси на кафявото. Ако косата ви е черна, изберете тъмнокафяви и дори черни. Последното ще работи, ако кожата е тъмна и само след използване на тъмнокафяви сенки за вежди. Черният молив ще направи веждите ви по-изразителни.

Червенокоси

Имате нужда от червено-кафяв молив за вежди с топли нюанси.

Молив за микро вежди, нюанс 03 Auburn, NYX Professional Makeup

Как да изберем формата на веждите според вида на лицето?

Определете вида на лицето си и ще разберете коя форма на веждите е идеална за вас.

Кръгло лице

Ако имате кръгло лице, най-вероятно чертите ви са меки. Веждите с извивка ще ви помогнат да добавите характер към тях. Срешете косъмчетата нагоре и направете „опашката“ на веждите по-заострена.

Овално лице

Собствениците на овално лице ще подхождат на прави или леко заоблени вежди.

Квадратно лице

Широките вежди с плавна извивка ще помогнат за омекотяване на геометрията на лицето.

Правоъгълно лице

Направете същото като с квадратното лице. Но направете веждите си по-издължени, за да не изглежда лицето ви тясно.

Триъгълно лице

Веждите не трябва да са прави. По-скоро извити, с леко повдигнати опашки.

Диамантено лице

Най-добрият вариант за вас са широки вежди, но с мека извивка, без рязко прекъсване.

Как да гримираме вежди с молив: 4 правила

1За да изглеждат веждите по-дебели и по-обемни, боядисайте горната и долната им граница с молив. Моливът трябва да е мек, но не и мазен.2Не използвайте молив там, където няма косми (над и под веждата) - такъв грим ще изглежда неестествено.3Когато разресвате космите с четка, насочвайте ги нагоре, а не към слепоочието. Това ще направи веждите ви да изглеждат по-естествено.4Изберете моливи за вежди с тон или два по-светли от естествения нюанс на косата: космите, които рисувате и които всъщност ги няма, не трябва да са твърде тъмни. По-светъл нюанс ще добави обем.С геловете за вежди, между другото, е точно обратното: изберете нюанс, който е възможно най-близък до естествения цвят на косата, или един тон по-тъмен.

Как да нарисувате вежди с молив: инструкции стъпка по стъпка

Този фото урок ще ви помогне да разберете какво е какво, особено за начинаещи.

1С помощта на специална четка за вежди или чиста четка за спирала срешете космите нагоре.
2Начертайте линии с молив по долните граници на веждите. За да направите грима симетричен, направете го успоредно.3Срешете космите отново, но този път надолу. Начертайте горната граница на веждите с молив.4Леки удари запълват празнините между космите. Смесете линиите на молива с четка за вежди. Резултатът трябва да е възможно най-естествен.5Осветете зоната под веждата с коректор или хайлайтър.6Използвайте плоска четка за сенки, за да смесите всички линии на молива.7Нанесете гел за вежди, за да добавите блясък и да фиксирате грима. Готов!

Затвърдете знанията си, като гледате видео урока.

"

Грешки при гримиране на вежди с молив

Нека поговорим за най-честите грешки, които хората правят, когато гримират веждите си и как да ги избегнат.

1остри линии

Когато запълвате празнини с молив, направете леки, къси и резки щрихи, които изглеждат възможно най-естествени дори преди засенчване. Никога не рисувайте дебели линии по цялата дължина на веждата.

2Недостатъчно засенчване

Моливът за вежди създава същите линии като моливът и моливът за устни. Но за разлика от последните две, той изисква внимателно засенчване. Чиста четка за вежди или памучен тампон ще ви помогнат.

3подострен молив

Друг начин да направите линиите по-малко остри е да използвате леко затъпен молив вместо остър. И напомняме, че моливът трябва да е мек.

4Прекомерно затъмняване

Контрастът на руса коса и тъмни вежди не украсява никого. Всъщност дори стари. За да смекчите чертите на лицето и да направите очите по-изразителни (това се отнася преди всичко за кафявото), нарисувайте веждите с молив с тон или два по-тъмен от естествения нюанс на косата.

5Непълен набор от средства

Колкото повече "инструменти" , толкова по-добре. Моливът за вежди е най-подходящ за оформяне на формата на вашите вежди.Пудрата за вежди покрива кожата под космите, придавайки вид на по-пълни вежди. Прозрачен или оцветен гел за вежди, който оформя формата през целия ден. За да създадете красив грим, имате нужда и от трите инструмента.

Какъв грим за вежди използвате? Напишете коментар.

Категория: