Пролетна зеленина или есенно листопад? Избор на свежа тема за необичайно изкуство за нокти!

Идеи за маникюр за къси нокти

Дори да имате къси нокти, не се отказвайте от модерния френски маникюр. Не забравяйте, че контрастният ръб на нокътя може да бъде направен с всякаква ширина.

  • На основната част на нокътя нанесете прозрачен лак, подчертайте ръба с контрастен нюанс - например оранжево или лилаво. И украсете два или три нокътя с изображение на листа - това може да се направи с помощта на шаблон.
  • Друга възможност за къси нокти е обикновен маникюр с един контрастен нокът, както е на снимката по-долу. Изберете сочно малиново или червено като основен цвят и нанесете бял лак плюс шарка върху безименния пръст.
  • Красив ще изглежда дизайн на ноктите със светла шарка - кремаво, бяло или бежово. Като основа можете да изберете почти всеки нюанс.

Идеи за маникюр за дълги нокти

  • За дълги нокти е подходяща комбинация от два нюанса лак. За четири пръста използвайте светъл нюанс и подчертайте малкия пръст с контрастен - например син или изумруден. На безименния пръст нарисувайте лист от папрат, бреза или палмова клонка.
  • Комбинацията от матиран топ и флорален десен ще изглежда не по-малко впечатляващо. Използвайте лак с фин блясък - в комбинация с матово покритие, той ще осигури на листата приглушен блестящ фон.
  • Не забравяйте за нежните пастелни нюанси: пудрени или светло лилави. В духа на най-новите тенденции те могат да бъдат допълнени с вертикален блясък на безименния пръст.
  • На дълги нокти можете също да направите шарка от кленови листа, сякаш току-що са паднали от дърво, неспособни да издържат на натиска на силен дъжд. Изображението на водни капки ефективно ще допълни такъв маникюр.
  • Подходящ за дълги нокти и тъмни нюанси: черно, кафе или тъмно синьо. Украсете един нокът с шарка, а останалите оставете „чисти“. Тъй като основният цвят е неутрален, маникюрът няма да изглежда претоварен.

Какво ви трябва за маникюр с листа?

Темата за листата може да се играе по различни начини, когато става дума за изкуство за нокти. Традиционният вариант е кленов лист върху един или повече нокти. Това е една от най-популярните опции за този дизайн. В този случай не е необходимо да избирате жълто или червено за листата, използвайте например розово и черно като основен нюанс за този нокът. Тази комбинация ще изглежда необичайно и стилно.

Ноктите могат да бъдат украсени с листа от бреза, палма или бамбук. Те ще изглеждат ефектно не само в светло зелено, но и в блатен нюанс.

Въпреки това, първото нещо, за което трябва да помислите, е набор от инструменти, които ще ви трябват, ако искате да си направите маникюр у дома.

Практически съвети можете да намерите в този видео урок.

И така, ще ви трябват: основа, лакове или гел лакове, топ, четка, многоцветни кристали, крем, пила за нокти. Също така се запасете със шаблони и стикери с желаната форма.

Маникюр със зелени листа

Ако обичате зелено, помислете за една от тези опции.

Кленови листа

Ще изглеждат ефектно в комбинация с наситени тъмни лакове за нокти: бордо, изумрудено, тъмно синьо и лилаво. Можете да акцентирате върху един нокът или да нарисувате шарка върху няколко.

Листа с класическа форма

Няколко листа с класическа форма на един нокът или на два съседни ще бъдат ефектно допълнение към всеки маникюр. Можете да изберете крем или мента като основен цвят.

Бамбукови листа

Комбинирайте изображения на листа с плътни нокти в приглушени цветове като зелено или сиво. И не се страхувайте да използвате декоративни елементи (кристалчета или пайети).

Брезови листа

Всесезонна тенденция - флорален модел а ла брезови листа. Подредете ги вертикално – от основата на нокътя към върха. Това визуално ще му добави дължина.

Листа от папрат

Тънки изящни клонки могат да се добавят към два или три нокътя или да се нарисува една и съща шарка върху всички нокти. Тайната е в избора на лак. На деликатен лилав или розов лак нарисувайте листата с блясък или блестящ лак. А за наситени ярки цветове изберете контрастни светли или тъмни, за да не се губят.

Категория: