Гримьорите не се страхуват да използват продукти за красота, различни от предназначението им. Това си струва да научите: тогава определено ще знаете как да направите пълноценен грим, ако вашият арсенал за красота съдържа само сенки и червило. И не се страхувайте да експериментирате!

Да, има препоръки как най-добре да се гримирате, като се вземат предвид различните цветотипове, форма на лицето и цвят на очите, но като цяло гримът е територия, свободна от ясни правила и разпоредби. Следователно можете свободно да използвате продукти за красота по свое усмотрение. В тази статия ще ви кажем как да замените козметиката, която ви липсва, и какви продукти можете да замените.

Руж и червило

Матово червило Color Riche, нюанс 103 Pink pastel, L'Oréal Paris © loreal-paris.ruРуж и гланц за устни 2в1 Baby Doll Kiss & Blush, нюанс 1 Fuchsia Desinvolte, Yves Saint Laurent © yslbeauty.com.ruЧервило Rouge D'Armani, нюанс 508 Alexandrie, Giorgio Armani © armanibeauty.com.ru

Смята се, че ружът и червилото са най-добре избрани в една гама. Желателно е и двата фонда да са "топло" или "студено" на сянка.Можете да се потрудите с избора на хармонична комбинация от нюанси или можете да го улесните - нанесете червило върху скулите вместо руж. Кремообразната текстура на червилото се пренася лесно. В същото време ружът, особено ако е достатъчно ярък, може да се използва в грима на устните. Желаният нюанс се постига чрез нежно „забиване“ на пигмента в кожата на устните с възглавничките на пръстите ви.

Хайлайтър и сенки

Naked Illuminated Powder, Luminous, Urban Decay © urbandecay.ruRadiant pigment Pigments, нюанс Brighten Up 07, NYX Professional Makeup © nyxcosmetic.ruMaster Strobing Sculpting Pencil, Champagne Beige, Maybelline New York © maybelline.com.ruEye Tint Течни сенки за очи, нюанс 12 Gold Ashes, Giorgio Armani © armanibeauty.com.ru

Още един чифт взаимозаменяеми продукти - сенки и хайлайтър. Достатъчно е да имате леки блестящи сенки в козметичната си чанта (нюанси на шампанско или например бежово с блясък), за да не купувате хайлайтър. Ако е във вашия арсенал за красота, тогава няма причина да не го изпробвате в грима на очите. Ще направи погледа по-жизнен, свеж и следователно изразителен - благодарение на "озаряващия" ефект.

Сенки и очна линия

Трайна драматична очна линия, Maybelline © maybelline.com.ruСенки за очи Ombre Hypnôse Mono, нюанс M300 Noir Intense, Lancôme © lancome.ruПрибираща се очна линия, бронз 15, професионален грим NYX © nyxcosmetic.ruДълготрайни сенки, Smokeout, Urban Decay © urbandecay.ru

Честа практика е да рисувате стрелки със сенки, така че линиите да са по-меки от тези, които се получават при използване на очна линия. Моливът от своя страна може лесно да се използва при създаване на опушени очи. Един от тайните трикове е да поставите кръст във външния ъгъл на очите и да го прелеете с плътна четка, за да постигнете желания опушен ефект.

Използвате ли продукти за красота по начин, който инструкциите не предписват? Оставете коментар.

Категория: