Червенокосите не трябва да полагат усилия, за да се откроят от тълпата. И гримът, който им отива, има някои характеристики. Ние ви казваме как да го създадете

Съдържание:

 • Характеристики на грима за червенокоси
 • Грим за зелени очи и червена коса
 • Грим за червенокоси момичета с кафяви очи
 • Грим за сини очи и огнена коса
 • Грим за сивооки червенокоси момичета
 • Дневен и вечерен грим за червенокоси

Червената коса е доста рядка. И това е основното предимство на момичетата с такава черта на външния вид. Червенокосите момичета винаги изглеждат ефектно, привличат вниманието и остават в паметта за дълго време. Следователно те се нуждаят от грим само за да може първото впечатление (вече силно) да е незаличимо в най-добрия смисъл на думата. В тази статия ще говорим за характеристиките на грима на червенокосите момичета, как да избираме козметика за тях, като вземем предвид цвета на очите им, както и за правилата за дневен и вечерен грим.

Характеристики на грима за червенокоси

Преди да започнете да избирате козметика и да създавате грим, трябва да обърнете внимание на нюанса на червената коса. Влияе върху типа цвят на външния вид.

Например, ако червената коса е руса, тогава миглите и веждите обикновено са още по-светли, тоест почти прозрачни, а кожата има деликатен розов оттенък. Това е пролетният цветотип. Съответно в грима се изискват по-меки, по-сдържани цветове.

Когато червената коса, напротив, има наситен огнен оттенък, тонът на кожата обикновено е „по-топъл“ - дори може да изглежда малко тъмен. В този случай най-вероятният цветен тип е „есен“. Гримьорите препоръчват на такива момичета да използват по-контрастни цветове, които ще направят образа изразителен.

В същото време трябва да се разбере, че червената коса вече е ярък естествен акцент, който определено ще привлече вниманието.
 • Следователно гримът трябва да се фокусира върху желания резултат: да смекчи чертите на външния вид или, напротив, да направи изображението супер ярко, като добави други забележими детайли.

Няма еднозначно „не“ в грима за червенокосите. Просто трябва да имате предвид, че яркочервената коса по някакъв начин ще бъде доминиращият елемент на вашето изображение.

 • По-добре е да не довеждате образа до крайности, опитвайки се да прегърнете необятността, тоест не трябва да комбинирате тъмни опушени очи, наситено червило, агресивно контуриране и подчертани вежди в един грим.

Най-често чертите на лицето на червенокосите момичета са много деликатни, така че резултатът ще бъде хармоничен, ако гримът само леко подчертава естествената красота.

В същото време все още има редица препоръки, които експертите по красота дават на червенокосите.

 • Използвайте много лек и в същото време плътен фон дьо тен, който може да маскира тъмните кръгове под очите и зелено-сините съдове, които се появяват през полупрозрачна кожа; ако желаете, луничките могат да бъдат замаскирани със същия инструмент.
 • Вместо черна спирала, изберете кафява. Факт е, че червенокосите мигли често са почти безцветни и е по-добре да ги подчертаете не рязко, а нежно.
 • Не забравяйте ружа. На червенокосите им отиват най-вече розови нюанси, както и бронзово-кафяв руж (дори можете да използвате бронзант).

Грим за червенокоси момичета със зелени очи

На зеленооките нюанси на кафявото са много подходящи, както и светлосиньо и наситено синьо, графитено сиво. Използването на зелени нюанси също е възможно, но при условие, че те не се сливат с цвета на очите.

 • В дневния грим е по-добре да се ограничите до тънки стрелки (например сиви) или лек ефект на мъгла, създаден с помощта на кафяви сенки.
 • И до вечерта можете да направите блестящи блатно-кафяви опушени очи или, да речем, да допълните графичните сиви стрелки с червено червило - такъв акцент ще бъде много неуместен.

Грим за червенокоси момичета с кафяви очи

Ако зелените очи все още позволяват включването на контрастни „студени“ нюанси в изображението, тогава кафявите, напротив, изискват „топлите“ цветове да преобладават в грима. Затова изберете нюанси от кремаво до кафе, бронзово и кафяво, както и цветове като тъмнозелено с топли блатни нюанси, бордо, медно.

 • Момичетата с кафяви очи и червена коса трябва да се концентрират върху грима на очите. Можете да създадете мъглив ефект с внимателно засенчване на сенките и да го допълните с кафяв щрих kajal на вътрешния контур. Ако искате да подчертаете устните си, нанесете върху тях полупрозрачно коралово червило.

Грим за червенокоси момичета със сини очи

Този външен вид съчетава "топло" и "студено" . Така че в грима тази функция може да бъде засилена. Експериментирайте с контрастни електриково сини ръце, изумрудена мъгла, медни опушени очи и ярки устни.

Грим за червенокоси момичета със сиви очи

Сивите очи карат червенокосите да изглеждат почти неутрални. Ето защо в грима на сивите очи можете да използвате както „топли“, така и „студени“ нюанси на козметиката. Еднакво добре за момичета с такива черти ще вървят кафяви стрелки, допълнени с червено червило и опушени очи с преход от зелено към златисто или обратното.

Дневен и вечерен грим за червенокоси

 • Като се има предвид яркостта на червената коса, трябва да се разбере, че всеки привличащ вниманието акцент в грима може да направи вечерна визия. Затова в дневния грим трябва да се ограничите до полутонове и полутонове, лек опушен ефект, полупрозрачни покрития, меки, естествени нюанси.
© imaxtree© imaxtree© imaxtree
 • Но вечерният грим за червенокосите позволява по-смели решения за красота като червено червило или наситено сини или изумрудени стрелки.
© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Знаете ли правилата за създаване на грим за вашия външен вид? Напишете коментар

Категория: