Кажете ни как да повторим стробинг грима и споделете полезни съвети

Много хора бъркат две популярни тенденции в грима: стробинг и контуриране. Тук трябва да разберете, че контурирането е доста агресивен вид грим, който може радикално да промени чертите на лицето ви (прочетете повече за това тук), а стробирането е опция за тези, които предпочитат само леко да подчертаят чертите си. Принципът на стробиране е прост: хайлайтърът трябва да се нанесе върху шест основни области на лицето: центъра на челото, моста на носа, отметка над горната устна, брадичката, зоната под веждите и върху скулите .

За да изглежда гримът естествено и кожата да не лъщи коварно там, където не е необходимо, е важно да следвате няколко прости правила. Подготовката може да отнеме допълнително време, но спазването на тези условия ще ви позволи да получите желания ефект - сияйна, красива кожа. Казваме ви как и как да направите такъв грим.

Основни правила за стробинг

1Кожата не трябва да се лющи или мазна. За да неутрализирате тези явления, ако има такива, ще ви помогне овлажнител или средство за стягане на порите: оставете го да попие правилно! Изберете продукти с лека текстура. След това изравнете тена на кожата с основа и коректор и едва след това нанесете хайлайтър.2Помислете за характеристиките на вашия тип кожа. Ако имате проблемна, мазна или комбинирана кожа, използвайте матов праймър и сух хайлайтър, в противен случай гримът ви може да изплува. А за сухата кожа е подходящ кремообразен хайлайтър - той няма да подчертае пилинг и мимически бръчки, характерни за този тип кожа.3Не трябва да заменяте хайлайтъра с други средства - например бронзант. Бронзантът е подходящ за лятото или ако имате кожа с тен. Но има тенденция да има жълтеникав подтон, който не е подходящ за светла кожа.4Не прекалявайте. Разбира се, чистата и сияйна кожа е прекрасна. Но излишъкът от хайлайтър изглежда неестествено и прави грима да изглежда като грим. Затова използвайте точното количество за мек, естествен блясък. И не забравяйте да го смесите правилно!

Стробинг инструменти и инструменти

От какво ще се нуждаят онези, които решат да овладеят техниката стробинг?

  • Крем хайлайтър

Подходящо за хора със суха кожа.

  • Сух хайлайтър

По-добре за тези с мазна или комбинирана кожа.

  • Гъби и четки

Те трябва да са с различни размери, за да ви е удобно да преливате хайлайтъра във всички зони. За гъдел над устната например е най-подходяща четка за очна линия с гел. А за зоната на челото - голяма четка за пудра.

  • Хайлайтър стик

Стик е най-добрият вариант, ако трябва да поправите грима си през деня. Тези стикове са удобни за носене със себе си и лесни за използване, дори ако сте начинаещ.

  • Прозрачна пудра

С него ще оправите грима си, като същевременно ще запазите стробинг ефекта. Но забравете за плътните пудри и тъмните нюанси – те ще блокират хайлайтъра и работата ви ще бъде напразна.

  • Матиращи кърпички

Задължително за тези с мазна кожа. Те ще ви помогнат да удължите живота на вашия грим. Дори да сте използвали пудра с матиращ ефект, след няколко часа лицето ви ще изглежда блестящо, а кърпичките ще ви помогнат да се отървете от него, без да навредите на грима си.

Стробинг: техника за нанасяне стъпка по стъпка у дома

Ако искате да си направите стробинг грим у дома, следвайте това ръководство стъпка по стъпка.

Преди © Makeup.ruСлед1Сияйната здрава кожа започва с грижата и подготовката на кожата за грим. Избършете лицето си с тоник без алкохол, за да почистите и освежите кожата си, след което нанесете овлажнител или серум като Giorgio Armani Crema Nera Extrema.2Деликатен ефект на кожа, озарена отвътре, може да се получи с помощта на течен хайлайтър или грунд за лице. Разнесете го с пръсти или изкуствена четка по цялата кожа, преди да нанесете фон дьо тен.3За стробиращ грим не използвайте дълготрайни матови основи, вместо това изберете хидратираща основа със сатенено покритие. Нанесете подходящ тон върху кожата на тънък слой с кръгла изкуствена четка или гъба.4Мек и естествен стробинг ефект може да се получи с крем или течен хайлайтър без видими блестящи частици. Кожата трябва да свети сякаш отвътре. Нанесете хайлайтър с пръсти върху горната част на скулите, отстрани на челото, под веждите, върху точките във вътрешните ъгли на очите, на моста на носа, отметката над горната устна и трапчинката над брадичката.5Ако искате да получите максимално излъчване, дублирайте течния хайлайтър сух - нанесете го с естествена четка върху същите зони. И вземете хайлайтър стик със себе си на събитието - например Master Strobing от Maybelline New York.6Завършете външния вид със свеж, блестящ руж и нюанс на устните. Покрийте миглите си със спирала, за да подчертаете очите си и ще имате свеж, сияен вид!

Стробинг в грима: фотогалерия

Как изглеждат истинските момичета със стробиращ грим? Потърсете отговора в нашата фотогалерия.

© avigayil_amouyal© dmakeuplook© iera_zafirahim© makeupbylouiseg© pucaramakeup

За да консолидирате уменията, необходими за извършване на стробинг грим, изгледайте обучителното видео. Не пропускайте да ни кажете за впечатленията си в коментарите!

Категория: