Какво е млечен маникюр, как да си го направите у дома и възможно ли е да използвате искри? Отговаряме на всички въпроси в тази статия

Млечен маникюр: функции

Млечните нокти са най-ефективният начин за подчертаване на тена: тази комбинация създава красив контраст. Тази техника е използвана многократно от Сиара и Ванеса Хъджънс. Ако можете да се похвалите с аристократична бледност или просто не сте били на почивка от дълго време, тогава такъв маникюр може визуално да направи кожата още по-бледа.Но и в тази ситуация има решение. Изберете дрехи от същия нюанс или, например, кремав цвят - и изображението ще изглежда хармонично.

Защото млечният цвят се различава от белия само при определени условия на осветление, без значение какъв стил на облекло предпочитате. Но ако харесвате деликатни изображения или комбинация от обикновени неща в пастелни цветове, тогава обърнете внимание на белите дрехи.

И не забравяйте основното правило, което влиза в сила, когато става въпрос за светли лакове - бели, кремави, млечни или кремави: не забравяйте да ги нанесете на няколко слоя, в противен случай всички небоядисани участъци и други грешки ще бъди видим.

Не забравяйте да нанесете топ лак върху тези лакове. Ако не сте уверени в способностите си, но трябва да изглеждате перфектно, тогава е по-добре да се доверите на професионален майстор и у дома да опитате различен цвят - например шоколад или кафе.

Как да комбинирате млечен нюанс със златисто в маникюр?

Тъй като млечният нюанс винаги има цветови нюанси в зависимост от осветлението, това може да бъде изгодно победено в комбинация със сребърни или златни детайли. Но златото все още ще изглежда грандиозно. Семпло, но елегантно сако с млечна основа и златен бордюр ще допълни успешно сватбена визия, новогодишна рокля и бизнес костюм.

Друга идея: украсете четири нокътя на ръката си с млечен лак и подчертайте един със златен блясък. Малки златни шарки на един или повече нокти също могат безопасно да бъдат нарисувани. Млечният нюанс е доста неутрален, така че дори и с два подчертани нокътя маникюрът няма да изглежда претоварен.

Със злато можете да създадете както лунен дизайн, така и „плетен“ маникюр. Втриването с огледален ефект също ще изглежда ефектно.

Маникюр с блестящо мляко

Кремавият лак с лек блясък е нежен празничен вариант. Този маникюр е идеален за пролетта или лятото!

При основен млечен цвят е интересно да се комбинират нокти с огледален лак с нокти, украсени с блестящи шарки в етнически стил или различни кафяви шарки в ориенталски стил (като турски „краставици“ например).

Друга версия на вечната класика - омбре с преход от гланцов млечен нюанс към лъскаво покритие.

Предимството на пайетите и кристалите е, че прикриват грешките в маникюра и удължават живота на основния лак, като го предпазват от напукване.

Искате ли да си направите омбре маникюр у дома? Вижте нашия видео урок, показващ два начина за създаване на този дизайн.Не се страхувайте да експериментирате. Новите техники се тестват най-добре с конвенционални лакове, а не с дълготрайни покрития. Ако не успеете от първия път, можете просто да изтриете лака със специална течност.

Матиран млечен маникюр

Матовият топ изсветлява нюанса на лака, когато изсъхне, а понякога дори радикално променя цвета си и тази характеристика трябва да се вземе предвид при избора на тон.

Предпочитайте лакове с по-интензивен цвят от този, който планирате да видите на ноктите си. Ако не сте сигурни, тествайте нюанса върху един нокът и вижте как цветът се променя след изсъхване.

Матовото млечно ще се съчетава добре с нежни люлякови и розови нюанси. Този маникюр е подходящ за всякаква дължина и форма на ноктите, но най-ефектно изглежда на меки квадратни нокти.

Независимо дали ще изберете лъскав или матов топ, можете да направите градиентен маникюр или да подчертаете един нокът с контрастен цвят или искри.

Кафе или черен модел ще изглежда изгодно върху матово покритие. Друга причина за матовото покритие е, че за разлика от лъскавото покритие, то не може да загуби блясъка си и дори седмица по-късно ноктите ви ще изглеждат така, сякаш току-що сте излезли от маникюрния салон.

Млечен маникюр: идеи за снимки

Ако не знаете кой дизайн да изберете, превъртете галерията и се вдъхновете от нашите предложения!

© whitelotushairnails© victoria_glok_nails© nikannails_minsk© nails_chyhyryn© nail_sunny© miwka_nails© miwka_nails© miwka_nails© manikur_khimki_nails© levchenko_helen© dizi_nail© dashiell_nail© co_at© cheeky.nails© bast_salon

Категория: