Коректорът идеално прикрива тъмните кръгове под очите. Но ефектът може да изчезне, ако продуктът се събере в гънките на кожата. Ето как да го избегнете

Най-често, ако възникне такъв проблем, те не търсят виновника дълго време - наричат коректора с лошо качество и затварят случая. Малко хора осъзнават, че всъщност причината често се крие в неправилното приложение. В тази статия ще ви обясним как да подготвите кожата преди да започнете да работите с коректора и как да го нанесете правилно.

КАК ДА ПОДГОТВИМ КОЖАТА?

Грешките обикновено се правят на етапа на грижа за кожата.

  • Първата е липсата на хидратация. Когато кожата е суха, гънките по нея са по-изразени. За да ги направите по-малко забележими, трябва да осигурите на кожата влага. И тук е важно да изберете правилното лекарство.
  • Ако нямате специален околоочен крем и се грижите за тази зона с обикновен дневен крем за лице, най-вероятно той ще легне твърде плътно върху тази зона. Малко хора чакат, докато продуктът се абсорбира напълно, преди да пристъпят към нанасянето на коректор. Това е, което води до проблема. Всичко е свързано с наслояване на текстури - единият вид се изплъзва от другия без необходимото "сцепление" с кожата.
  • Преди да нанесете коректор, използвайте лек крем гел, предназначен специално за зоната около очите, или серум, който попива бързо.
Life hack: ако няма специален продукт за кожата около очите, е полезен праймър с ефирна текстура на мус - обикновено се използва за оптично изравняване на релефа на кожата и запълване на разширени пори.

КАК ДА НАНАСЯТЕ ПРАВИЛНО КОРЕКТОРА?

За да избегнат проблемите, описани по-горе с коректора, изтънчените потребители на красотата го смесват с малко количество овлажнител, предназначен специално за зоната около очите. В този случай подготвителната стъпка може да бъде пропусната.

Ако следвате традиционния път, т.е. хидратирате кожата си с крем (за зоната около очите), тогава трябва да овладеете правилната техника за нанасяне на коректор.

  • Продуктът се поема на върха на пръстите в много малко количество и се разпределя по кожата с леки „раздвижващи“ движения.
  • Друга възможност: нанесете коректора с гъба със същите потупващи движения - използвайки техниката на нанасяне на точки. В този случай трябва да се движите в посока от цилиарния контур надолу към крилата на носа.
  • Известно е, че гримьорите не рисуват "полумесец" под очите. Нанасят коректора в триъгълник. Това улеснява смесването по-късно.

Гледайте видео урока от блогъра за красота Olya Red Autumn.

  • Не забравяйте, че не само тъмните кръгове под очите придават уморен вид на лицето, но и сините във вътрешните ъгли на очите. Коректорът е необходим и в тази зона.
© Makeup.ru© Makeup.ru
  • Нанесете много тънко.
  • Ако прекалите, попийте кожата си с кърпичка, за да попие излишъка.

Техниката за камуфлиране на синьото под очите с матово червило, върху което се нанася коректор, също е популярна в мрежата. Това може да е спорно, но върху матова текстура на червилото, коректорът наистина се задържа по-добре и не се събира в гънките на кожата.

Как да използвате коректора, ние също ясно показахме в това видео.

"

Високопрецизен ретуш, Джорджо Армани © armanibeauty.com.ruEffacernes Long Tenue, Lancôme © lancome.comНезабавно пренавиване на възрастта, Maybelline New York © maybelline.com.ruGotcha Covered Concealer Pencil, професионален грим NYX © nyxcosmetic.ruГола кожа, Urban Decay © urbandecay.ruAll Hours Concealer, Yves Saint Laurent Beauté © yslbeauty.com.ru

Фиксация

За да осигурите траен резултат, използвайте фиксиращ спрей - отново в малко количество. Напръскайте върху кожата и я попийте с кърпичка.

Infaillible Fixing Mist, L'Oréal Paris © loreal-paris.ruSuperstay 24H фиксиращ спрейDe-Slick, Urban Decay © urbandecay.ru

Успявате ли винаги да нанесете коректор, за да не се търкаля? Напишете коментар.

Категория: