Не е достатъчно да имате качествени козметични продукти в козметичната си чантичка. Трябват ви и инструменти – за различни цели, различни видове грим и различни текстури. Как се нанася пудра? Разбиране

Както знаете кремообразните и прахообразните продукти трябва да се нанасят с различни четки. В тази статия ще ви кажем кои четки и апликатори са подходящи за пудра, как да изберете инструмент в зависимост от продукта, който ще използвате, и защо имате нужда от естествен косъм вместо синтетика.

Каква трябва да бъде четката за пудра?

Пудрата е средство, което не е толкова лесно да се разнесе върху кожата на равномерен слой, колкото изглежда. Освен да познавате техниката, ще ви трябва и четка, най-добре професионална (те са от най-добро качество). Изборът на най-бюджетния вариант може да се превърне в неудобство - по-специално такива четки лесно губят мъх, оставяйки ги върху кожата.

1форма

Четката за пудра обикновено е обемна заоблена четка. С негова помощ лесно можете бързо да нанесете продукта върху желаните зони.

2Плътност

Колкото по-плътна е четката, толкова по-плътно е покритието. Като се има предвид това, четките за пудра се правят дебели, но все пак пухкави. С такава четка е лесно да "съборите" излишъка от продукта, така че пудрата да лежи на тънък, ефирен, едва забележим слой.

3Материал

За прахообразни текстури обикновено се използват четки от естествен порест косъм. Тя е хигроскопична, тоест абсорбира влагата, така че е по-добре да не нанасяте кремове и флуиди с такива четки. Но пудри - можете.

Четки за насипна минерална пудра

Трябва да се отбележи, че пудрата също е различна. Ето защо е важно да имате предвид това, когато избирате четка.

  • Ако говорим за пудра, четката трябва да е такава, че при поемане на продукта частиците му да не се разпръскват, а при нанасяне да лежат върху кожата на равномерен слой. Ето защо пудрата често се произвежда с пуф в комплекта. "Събира" пудрата добре и я задържа докато се разнесе по кожата.
  • Ако нямате пудра, можете да се справите със стандартна пухкава четка за пудра със заоблен срез. Достатъчно, за да "изчеткате" лицето и да фиксирате грима за приятен кадифен прахообразен "финиш" .

Между другото, когато нанасяте, трябва да вземете предвид характеристиките на минералната пудра. Факт е, че този инструмент е частица от натрошени минерали. Те трябва да "легнат" един върху друг с люспи. За да работи, са ви необходими движения на четката в една посока. Не трябва да го карате по кожата "напред и назад" . В противен случай покритието ще бъде неравномерно и неудобно.

Минерални компактни четки за пудра

Тази пудра обикновено се набира по-лесно от четката и в точното количество - без излишък, който е трудно да се избегне при работа с рохкава текстура. Ето защо в случаите с компактна пудра често можете да намерите плоска четка. Подходяща е за нанасяне на пудра не много гъсто.

  • Ако искате да създадете покритие, което да маскира всички несъвършенства, тогава вместо четката от комплекта ще ви трябва кабуки - това е името на средно голяма четка с дебел косъм, която лесно се разпознава по неговият малък "крак" .Именно в нея се крие тайната на тази четка - натискът е доста силен, което осигурява плътността на покритието.
  • За тези, които искат да нанасят пресована пудра на лек слой, е по-добре да използват голяма пухкава четка с дълга дръжка.

Как да изберем четка за пудра?

1Първо решете колко плътно е покритието, което ще създадете. Ако ще е тънък слой, ще ви трябва голяма пухкава четка като Maestro Powder Brush на Giorgio Armani. Ако, напротив, искате да използвате пудра, за да създадете основен тон, ще ви бъде полезна къса, плътна кабуки четка с кръгло или право нарязване. Вижте Kabuki Pro Brush от NYX Professional Makeup.© armanibeauty.com.ru© nyxcosmetic.ru2Второ, проверете качеството на четката още в магазина. Има лесни начини да го тествате. Със силен натиск го плъзнете в различни посоки по опакото на ръката си. Ако купчината остане върху кожата, тогава е по-добре да потърсите друга четка. Погледнете дръжката. Тя трябва да бъде добре фиксирана в метална стойка, а не да се разклаща.3Трето, обърнете внимание на комфорта на купчината за кожата. Ако кожата е чувствителна, четка с твърд косъм няма да й свърши работа. В същото време е трудно да се създаде плътно покритие с твърде мека четка.

Четки за естествена и синтетична пудра

Обикновено пудрата се препоръчва да се нанася с четка с естествен косъм. Но има и поддръжници на "синтетика" - тя е по-хигиенична, тъй като няма пореста структура на естествената купчина и не абсорбира влага и частици прах.Синтетичните четки издържат по-дълго. Освен това са екологични. Изборът е ваш.

Как да нанесете пудра за лице: видео урок

Коя четка за пудра използвате? Напишете отзив.

Категория: